Δευτέρα 18 Οκτ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

ΒΙΝΤΕΟ: Η πρώτη αντίδραση της Ιωάννας στην απολογία της Έφης-«Όσα είπε καταρρίπτονται»

  14/10/2021 13:47
ΒΙΝΤΕΟ: Η πρώτη αντίδραση της Ιωάννας στην απολογία της Έφης-«Όσα είπε καταρρίπτονται»

ΒΙΝΤΕΟ: Η πρώτη αντίδραση της Ιωάννας στην απολογία της Έφης-«Όσα είπε καταρρίπτονται»

  14/10/2021 13:47

Τις πρώτες της δηλώσεις έκανε η Ιωάννα Παλιοσπύρου μετά την κατάθεση της δράστιδος της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της. Ερωτηθήσα εάν αποδέχεται τη συγγνώμη της Έφης Κακαράντζουλα, η Ιωάννα απέφυγε να απαντήσει. Είχε προηγηθεί η κατάθεση της 36χρονης, η οποία αναφέρθηκε στην επίθεση αλλά και στο πως προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό.

«Δεν πήρα καμία απάντηση»

«Σήμερα περίμενα να πάρω απαντήσεις. Δεν πήρα καμία απάντηση. Όσα ισχυρίστηκε κατά τη δικογραφία της καταρρίπτονται από τη δικογραφία και τους εμπειρογνώμονες. Ακόμα και όταν ο πρόεδρος της έδειξε τις φωτογραφίες από τα χειρουργεία και το νοσοκομείο, εκείνη έμεινε απαθής και ατάραχη. Αυτό δείχνει τη στάση της. Ότι είναι αμετανόητη», είπε.

Η συγνώμη της Έφης Κακαράντζουλα

«Τη συγνώμη μου για την επίθεση τη ζήτησα στην Ιωάννα μέσα από την απολογία μου», είπε νωρίτερα η 36χρονη Έφη Κακαράντζουλα ξεκινώντας την απολογία της την Πέμπτη ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, προκαλώντας τις αντιδράσεις της οικογένειας της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

 «Εγώ σήμερα επαναλαμβάνω τη συγνώμη μου στην Ιωάννα, ειλικρινή μέσα από την ψυχή μου και από την οικογένεια της, αλλά και από την οικογένεια μου γιατί τους έφερα μεγάλη ντροπή με την πράξη μου», σημείωσε αρχικά η 36χρονη.

Ο αδερφός της Ιωάννας, στο άκουσμα των λέξεων, φώναξε από το ακροατήριο νιάου».

Θα πεις τώρα την αλήθεια;» - Τα λόγια της Ιωάννας Παλιοσπύρου στην κατηγορούμενη

Ανατριχιαστική κατάθεση

Στη σχέση με τον Νώντα αλλά και την πιθανή του σχέση με την Ιωάννα Παλιοσπύρου αναφέρθηκε στην απολογία της η κατηγορούμενη για την επίθεση με το βιτριόλι.

Όπως είπε, η ίδια μια ερωτική σχέση με τον Νώντα το 2018 σε τακτά χρονικά διαστήματα. Κάπου εκεί, κατά την γνώμη της μπήκε στο προσκήνιο η Ιωάννα. Όταν το ανακάλυψε, ρώτησε τον Νωντα  αλλά εκείνος δεν απάντησε. «Όσες φορές τον ρώτησα δεν μου είπε. Μου άφησε αμφιβολίες. Προσπάθησα να απομακρυνθώ γιατί δεν με άφηνε να προχωρήσω στη ζωή μου. Αργότερα τους παρακολούθησα. Την παρακολούθησα για να δεν αν βρίσκεται μαζί του όχι για να της επιτεθώ. Με είχε διαβεβαιώσει ότι δεν είχε σχέση με αυτόν τον άνθρωπο και είδα από τη δραστηριότητα στο Facebook ότι δεν ευσταθούσαν αυτά. Ήμασταν γνωστές και δεν υπήρχε λόγος να με σεβαστεί» είπε.

Το βιτριόλι και η τηλεόραση

Όπως είπε η Έφη Κακαράντζουλα, το βιτριόλι της καρφώθηκε στο μυαλό από μια εκπομπή στην τηλεόραση. «Δεν σκέφτηκα ότι θα πεθάνει. Από τα ακούσματα που είχα δεν προτεινόταν σαν φονικό όπλο, μόνο ως μέσο εκδίκησης. Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να καταπιεί. Δεν είμαι δολοφόνος ουδέποτε σκέφτηκα. Ήμουν υπάκουη στους νόμους και είχα ήρεμη ζωή» είπε.

Πώς βρήκε το βιτριόλι

Όπως είπε απολογουμένη, έψαξε στο κέντρο της Αθήνας για να βρει βιτριόλι και βρήκε έναν άνδρα Πακιστανικης καταγωγής που τη βοήθησε. «Σε τρεις μέρες δώσαμε ραντεβού και μου το έφερε. Τον ρώτησα αν μπορούσε να μου βρει κάποιον να μου κάνει μια δουλειά χωρίς να του πω λεπτομέρειες και θα πληρωθεί. Μου έδωσε το τηλέφωνο του Πακιστανού αλλά δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω γιατί μιλούσε φαρσί. Όταν πήρα το υγρό το μετάγγισα σε ένα μεταλλικό ποτήρι, όχι 1 λίτρο γιατί θα χρειαζόμουν τεράστιο δοχείο και θα το έβλεπε η Ιωάννα. Ήταν 300 με 500 ml με καπάκι μπλε ήταν»

Για την στιγμή της επίθεσης

«Κατέβηκα στο υπόγειο και την περίμενα. Αυτή στέκονταν στο ασανσέρ ακριβώς μπροστά. Ήμουν από το πλάι της, δεν είχα οπτική επαφή μαζί της. Όπως της το έριξα εκείνη γύρισε αριστερά και την πέτυχε στο υπόλοιπο πρόσωπο. Έτρεξα, μπήκα στο ταξί, με άφησε σε ένα σημείο άσχετο να μη φαίνεται που πηγαίνω και πήρα μετά άλλο ταξί».

«Την θυμάμαι την ημέρα αυτή της σύλληψης μου, αλίμονο αν θα μπορούσα να την ξεχάσω. Δεν μου ζήτησαν αστυνομική ταυτότητα. Μου πήραν το κινητό από τα χέρια. Ο αστυνομικός που κατέθεσε εδώ δεν ήταν παρών στην σύλληψη, το διαψεύδω. Θυμάμαι τα άτομα πολύ καλά».

Η συνομιλία με τον Πρόεδρο

  • Πρόεδρος: Πως ξέρατε που να βρείτε και ποια ώρα την Ιωάννα;
  • Κατηγορούμενη: Την είχα παρακολουθήσει και ήξερα τι ώρα πάει στην εργασία της. Είχα επιχειρήσει να το κάνω την προηγούμενη ημέρα αλλά το μετάνιωσα.
  • Πρόεδρος: Πως ήσασταν σίγουρη για την ώρα;
  • Κατηγορούμενη: Μπορούσε κάποιος αν στέκονταν στη σκάλα του υπογείου να βλέπει ποιος βρίσκεται στο χώρο του ασανσέρ.
  • Πρόεδρος: Υπήρξε διάλογος; Το θύμα είπε ότι την κοιτάξατε έντονα στα μάτια.
  • Κατηγορούμενη: Φορούσα γυαλιά σκούρα για να μην αποκαλυφθώ. Δεν μιλήσαμε καθόλου.
  • Πρόεδρος: Αφού το μετανιώσατε γιατί ξανά πήγατε την άλλη μέρα;
  • Κατηγορούμενη: Με κυρίευσε το αίσθημα της εκδίκησης. Την μια μέρα ήξερα ότι ήταν κάτι κακό και την επόμενη μέρα άλλαξα γνώμη. Μου έγινε εμμονή. Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά.
  • Πρόεδρος: Πως βρέθηκε η φωτογραφία της εισόδου της παθούσας; 
  • Κατηγορούμενη: Πήγα να διερευνήσω το χώρο.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 21 Οκτωβρίου με την αγόρευση του εισαγγελέα και τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

Το αίτημα του συνήγορου της 36χρονης

Νωρίτερα ο συνήγορος της 36χρονης είχε υποβάλει γραπτώς στο δικαστήριο αυτοτελή ισχυρισμό για μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Το αίτημα της πολιτικής αγωγής για την κλήση δύο μαρτύρων που φέρονται να είχαν επικοινωνία με την κατηγορούμενη πριν και μετά την επίθεση προτάθηκε από τον Εισαγγελέα να απορριφθεί.

«Τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης είναι αποδεδειγμένα. Αυτό που το δικαστήριο διερευνά είναι η απόδοση του ορθού νομικού χαρακτηρισμού. Εξ αυτού του λόγου δεν χρειάζεται να έρθουν οι μάρτυρες να πουν για τα πραγματικά περιστατικά. Αν προσέρχονταν, δεν υπήρχε περίπτωση να καταθέσουν εις βάρος τους. Αυτοενοχοποίηση δεν έχει υπάρξει ποτέ. Σκεφτείτε αν έχουν βοηθήσει την κατηγορούμενη, να έρθουν εδώ και να το παραδεχθούν. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Τρίτον αν κληθούν ως μάρτυρες και καταθέσουν και ύστερα το δικαστήριο μας στείλει την υπόθεση στην εισαγγελία για περαιτέρω έρευνα δημιουργεί απόλυτη ακυρότητα», σημείωσε ο Εισαγγελέας της έδρας και πρόσθεσε: «το ορθό είναι αν θεωρήσει το δικαστήριο ότι υπάρχουν στοιχεία συνδρομής στην επίθεση, να διαβιβάσει στην εισαγγελία».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας