Δευτέρα 25 Οκτ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

ΕΛΑΣ: Καμία εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων στο φερόμενο περιστατικό στον Έβρο

  01/08/2021 20:32
ΕΛΑΣ: Καμία εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων στο φερόμενο περιστατικό στον Έβρο

ΕΛΑΣ: Καμία εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων στο φερόμενο περιστατικό στον Έβρο

  01/08/2021 20:32

Δεν υπήρξε καμία εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία αναφορικά με τους ισχυρισμούς εκ μέρους της Τουρκίας ότι υπήρξε περιστατικό με νεκρό άνδρα από πυροβολισμούς στον Έβρο, στην τουρκική πλευρά των συνόρων.

«Σχετικά με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες, ανακοινώνεται ότι δεν υπήρξε εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων στο φερόμενο σε αυτά περιστατικό στον Εβρο» αναφέρει το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ σε ανακοίνωσή του.

Απάντηση στους τουρκικούς ισχυρισμούς έχει ήδη δώσει το υπουργείο Εξωτερικών, αφού προηγήθηκε διάβημα της τουρκική πλευράς, καλώντας για εξηγήσεις την Επιτεραμμένη της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα.

Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει:

«Η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο.

Επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση».

Είχε προηγηθεί σειρά δημοσιευμάτων στον τουρκικό Τύπο, στα οποία αναφερόταν ότι ένας 43χρονος Τούρκος σκοτώθηκε από πυρά που δέχτηκε από την ελληνική πλευρά των συνόρων στον Έβρο.

Συγκεκριμένα, δημοσιεύματα της τουρκικής Sabah της Yeni Safak ανέφεραν ότι το περιστατικό σημειώθξηκε το Σάββατο κοντά στο χωριό Ανταρσάρχανλι της Ανδριανούπολης, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το μεθοριακό ελληνικό χωριό των Λαγυνών, στις όχθες του Έβρου.

3970819259614365 image

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας