Τετάρτη 20 Οκτ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Αποφυλακίζεται ισοβίτης της 17Ν-Είχε καταδικαστεί και για τη δολοφονία του Μπακογιάννη

  30/07/2021 19:44
Αποφυλακίζεται ισοβίτης της 17Ν-Είχε καταδικαστεί και για τη δολοφονία του Μπακογιάννη

Αποφυλακίζεται ισοβίτης της 17Ν-Είχε καταδικαστεί και για τη δολοφονία του Μπακογιάννη

  30/07/2021 19:44

Αποφυλακίζεται μετά από 19 χρόνια κράτησης και υπό όρους ο Ηρακλής Κωστάρης, ο «Χάρης» ή «Τάκης» της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο ίδιος και ο Δημήτρης Κουφοντίνας ήταν οι δράστες της δολοφονίας Μπακογιάννη.

Ήταν πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου του 1989, όταν ο Παύλος Μπακογιάννης έπεφτε νεκρός στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου στεγαζόταν το γραφείο του, επί της οδού Ομήρου 35 στην Αθήνα.

Στην Καραγιώργη Σερβίας ο Κώστας Μπακογιάννης μαζί με τη μητέρα του Θάνου Αξαρλιάν: «Σήμερα, θα ήταν μόλις 49 ετών».

Ο Κωστάρης είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2002 στην Πρέβεζα, όπου παραθέριζε με την οικογένειά του και για τη συμμετοχή του στη 17 Νοέμβρη είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια.

Αρχικά είχε αρνηθεί τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση, ενώ στην απολογία του είχε υποστηρίξει ότι ποτέ δεν υιοθέτησε την πρακτική της βίας, ωστόσο από το προανακριτικό υλικό και τις απολογίες των συγκατηγορούμενών του, προέκυψε η συμμετοχή του σε «χτυπήματα» της οργάνωσης.

Τα τελευταία χρόνια λάμβανε τις προβλεπόμενες άδειες και επισκεπτόταν την οικογένειά του, ενώ λάμβανε και εκπαιδευτικές άδειες, σπουδάζοντας Πληροφορική. Σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόταν στην Κεντρική Αποθήκη Υλικών των φυλακών Κορυδαλλού και αποφυλακίστηκε χθες, Πέμπτη.

Ποιος είναι ο Ηρακλής Κωστάρης

Ο Κωστάρης είχε ενταχθεί στην «17 Νοέμβρη» το 1987, μέσω του επίσης καταδικασμένου Παύλου Σερίφη, με τον οποίο μεγάλωσε στο ίδιο σπίτι, ενώ ήταν παιδικός φίλος και κουμπάρος με τον Κώστα Καρατσώλη, τον οποίο και στρατολόγησε στην οργάνωση.

Πηγή: The Toc

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας