«Απειλούσε πως θα με σκοτώσει»-Τα έργα του ιερέα που έριξε βιτριόλι στους Μητροπολίτες

Αποτροπιασμό προκαλούν οι μέρες και τα έργα του 37χρονου ιερέα Θεοφύλακτου Κόμβου στο χωριό Αγία Βαρβάρα Ημαθίας, με τους κατοίκους να θυμούνται μέχρι και σήμερα τις φασαρίες που δημιουργούσε, αλλά και τα χρέη που άφησε φεύγοντας στην εκκλησία τους ύψους 25 με 27χιλ ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Παπάς είμαι παπάς θα πεθάνω»-Η ανάρτηση του ιερέα που έριξε το καυστικό υγρό

Όπως αναφέρει στο protothema.gr η κυρία Φρόσω Παγούνη, που μαζί με τον σύζυγο της τον φιλοξένησαν για τουλάχιστον ένα μήνα σε διαμέρισμα τους, ο ιερέας έφτασε στο σημείο πάνω σε μια φασαρία για την οποία εκείνος ευθύνονταν, να την απειλεί πως θα την σκοτώσει και να την βρίζει σ όλο τον χωριό:

«Δεν ξέρω πραγματικά από που ν αρχίσω και που να τελειώσω. Δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα εδώ στο χωριό μας. Έσπειρε τον διχασμό κάτι που για μας ήταν πρωτοφανές. Ο άνθρωπος δεν ήταν καλά ψυχολογικά. Τα έβαλε με τον παπά Παύλο τον συχωρεμένο τον προηγούμενο ιερέας μας που τόσο πολύ τον βοήθησε» αναφέρει και προσθέτει:

«Εμείς εδώ τον φιλοξενήσαμε για ένα μήνα. Ώσπου να γίνει το σπιτάκι που του έφτιαξαν δίπλα στην εκκλησία, του είχαμε παραχωρήσει με τον άνδρα μου το κάτω διαμέρισμα κι έμενε. Μάλιστα σ' ένα περιστατικό για το οποίο ο ίδιος έφταιγε μου επιτέθηκε και φώναζε σ όλο το χωριό “που.... θα σε σκοτώσω” κι άλλα αισχρά που δεν λέγονται».

Οι απειλές και τα χρέη στην εκκλησία της Άγιας Βαρβάρας όπου ιερουργούσε: «Ο άνδρας μου ήταν ταμίας στην εκκλησία και η μητρόπολη είχε δώσει κάποια χρήματα στον ιερέα για το σπίτι που του έφτιαχναν. Αυτός όχι μόνο δεν έδωσε τα χρήματα αυτά όπως έπρεπε στο άνδρα μου για να πληρωθούν τα συνεργεία αλλά δεν έδινε και τις αποδείξεις με αποτέλεσμα τα χρήματα να τα ζητούν οι άνθρωποι που είχαν δουλέψει από τον άνδρα μου. Όλοι του έλεγαν να δώσει τα χρήματα κι εκείνος έκανε το δικό του. Με όλο το χωριό μάλωσε για τον λόγο αυτό. Όποιος δεν του έκανε το χατήρι τσακωνόταν. Άφησε μεγάλος χρέος στην εκκλησία γύρω στις 25 με 27χιλ ευρώ. Μέχρι πρότινος ο νέος ιερέας μας ο πάτερ Ευλόγιος ξεπλήρωνε τα χρέη του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η Ιωάννα ξεσπά μετά την επίθεση με βιτριόλι-«Ένα χρόνο μετά δεν έχει αλλάξει τίποτα»

Με βρισιές και ένα κοντάρι στα χέρια απειλούσε την κυρία Φρόσω, που μόλις είχε προλάβει να μπει στο σπίτι της: «Είχε έρθει μ' ένα χοντρό κοντάρι και με απειλούσε. Ήρθε έξω από το σπίτι, ευτυχώς πρόλαβα και μπήκα μέσα. Κλοτσούσε την πόρτα φώναζε. Δεν ήξερε να ανοίξει κι έβριζε. Ευτυχώς που το κακό δεν με βρήκε έξω. Με απειλούσε, ήταν μάλιστα και η μάνα του κοντά μαζί με κάποιες άλλες που ήταν συνεχώς μαζί του και τον τραβούσαν για να σταματήσει. Αυτός ανένδοτος εκεί. Από την εκκλησία που ξεκίνησε μέχρι να φτάσει στο σπίτι μου έλεγε λόγια που δεν λέει κανένας μας και ιδιαίτερα ένας ιερέας. “Βγες που.... θα σε σκοτώσω” ευτυχώς που δεν ήταν εδώ ο άνδρας μου γιατί ποιος ξέρει τι κακό θα γινόταν εκείνη την ώρα στο χωριό μας. Κανένας δεν δέχεται να του βρίζουν την γυναίκα. Από εμάς ευεργετήθηκε και αυτό ήταν το ευχαριστώ του. Εμείς του δώσαμε σπίτι, τον ταΐσαμε. Έφευγα για το χωράφι το πρωί και του άφηνα το φαγητό του στην γειτόνισσα για να μην τον ενοχλώ. Μόλις εκείνος ξυπνούσε έπαιρνε το φαγητό του, τόσα καλά του κάναμε. Ήταν το ευχαριστώ του όλη αυτή την συμπεριφορά. Εμείς ας κάνουμε το καλό κι ο Θεός ας κρίνει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο ιερέας με το βιτριόλι είχε επιτεθεί σε δημοσιογράφο το 2015-«Έδινε ναρκωτικά σε παιδιά»

Τα νεότερα για την υγεία των Μητροπολιτών

Για την πορεία της υγείας των Μητροπολιτών που δέχθηκε την επίθεση με βιτριόλι ενημέρωσαν τα νοσοκομεία Γεννηματά και ΚΑΤ.

Από το «ΚΑΤ» ανακοινώθηκε ότι τις βραδινές ώρες της 23ης Ιουνίου 2021 προσήλθαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μετά από επίθεση με καυστικό υγρό οι παρακάτω Ιεράρχες:

  • Μητροπολίτης Άρτης, προσήλθε
  • Μητροπολίτης Γλυφάδας, διεκομίσθηκε
  • Μητροπολίτης Ζακύνθου, διεκομίσθηκε

Οι ανωτέρω Ιεράρχες έφεραν ελαφρά εγκαύματα δέρματος, τους δόθηκε ιατρική φροντίδα από το εξειδικευμένο προσωπικό της Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου και έλαβαν εξιτήριο.

Αρχιμανδρίτης- Γραμματέας Συνοδικού, προσήλθε και ο οποίος έφερε σοβαρότερο έγκαυμα δέρματος τραχήλου και οπισθοωτιαίας χώρας και παρέμεινε για περαιτέρω νοσηλεία και αντιμετώπιση στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έριχνε βιτριόλι αδιακρίτως ο ιερέας-Ήθελε εκδίκηση για την καθαίρεση του

Από το «Γεννηματάς» ανακοινώθηκε ότι: Στις 23/6/2021 και ώρα 21:00 διακομίσθηκαν με ΕΚΑΒ από το Γ.Ν.Α «Λαϊκό» στο Νοσοκομείο μας οι κάτωθι (4) Μητροπολίτες:

-Μητροπολίτης Γουμενίσσης

– Μητροπολίτης Κηφισίας

– Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως-Κονίτσης

-Μητροπολίτης Κασσανδρείας

Εξετάστηκαν αρχικά από την Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου και βρέθηκαν να έχουν ήπια βλάβη του κερατοειδούς για την οποία έλαβαν την δέουσα αγωγή.

Μετέπειτα εκτιμήθηκαν από την Πλαστική Χειρουργική και βρέθηκαν να έχουν περιορισμένα εγκαύματα στο πρόσωπο και στα άνω άκρα για τα οποία έλαβαν την κατάλληλη αγωγή.

Και οι 4 Μητροπολίτες έλαβαν εξιτήρια σήμερα, 24/6/2021. Θα πραγματοποιηθεί επανεξέταση το Σάββατο 26/6/2021 του Μητροπολίτη Κηφισίας.

Διετάχθη ο εγκλεισμός του ιερομόναχου για την επίθεση με το βιτριόλι

Ο εγκλεισμός του ιερομόναχου διετάχθη το μεσημέρι της Πέμπτης (24/6/2021) μετά από την εξέτασή του από γιατρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας θα πρέπει τώρα να υποβληθεί σε περαιτέρω έλεγχο για να διαπιστωθεί εάν πάσχει από ψυχιατρικά προβλήματα.

Αυτό σημαίνει πως ο ιερομόναχος, που το απόγευμα της Τετάρτης (23/6/2021) επιτέθηκε με καυστικό υγρό κατά μητροπολιτών και άλλων τεσσάρων ατόμων.

Ο συνήγορος του ιερομόναχου, Ανδρέας Θεωδορόπουλος, τον χαρακτήρισε «ψυχικά ασθενή», αναφέροντας παράλληλα πως ο άνδρας προσπάθησε πριν από 1,5 μήνα να βάλει τέλος στη ζωή του και αποκαλύπτοντας πως ο πελάτης του τού είπε ότι αγόρασε την καυστική ουσία από το ίντερνετ, έναντι 40 ευρώ.

Μάλιστα, ο ίδιος υποστήριξε ότι αν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του δράστη ότι είναι ψυχικά ασθενής, τότε θα παραιτηθεί. Ζήτησε δε, συγγνώμη από τα θύματα και αποκάλυψε πως ο πελάτης του τού είπε πως πλήρωσε τη χημική ουσία 40 ευρώ στο διαδίκτυο.

Την ίδια ώρα, οι περιγραφές των μητροπολιτών σοκάρουν.

Πηγή: Πρώτο Θέμα / Ελεύθερος Τύπος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»
Στη Δικαιοσύνη το επεισόδιο χειροδικίας Βουλευτή στην ελληνική Βουλή
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες
Με ποινή έως και 10 χρόνια αντιμέτωπος ο Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»-Μπήκαν πουλιά στον κινητήρα
Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή