ΒΙΝΤΕΟ: Στη Σκιάθο με τη θαλαμηγό των 300 εκατ. ο σεΐχης του Κατάρ Τζαμπέρ αλ Θάνι (pics)

Από νωρίς ξεκίνησαν φέτος οι διακοπές του σεΐχη και πρώην πρωθυπουργού του Κατάρ Χαμάντ μπιν Τζαμπέρ αλ Θάνι, που επέλεξε για ακόμη μια φορά την όμορφη Σκιάθο. Το πρωί του Σαββάτου η πολυτελής θαλαμηγός του Al Mirqab αγκυροβόλησε στην παραλία Μάραθα, σε απόσταση αναπνοής από τις Κουκουναριές.

Ο σεΐχης βρίσκεται στο νησί του Παπαδιαμάντη για ολιγοήμερες διακοπές με μέλη της οικογένειάς του και φίλους. Η παρουσία του έγινε αμέσως αντιληπτή από τους κατοίκους του νησιού και τους τουρίστες, καθώς η υπερπολυτελής θαλαμηγός του, Al Mirqab των 300 εκατομμυρίων δολαρίων, με μήκος 133 μέτρων, που διαθέτει δυο πισίνες, ελικοδρόμιο, πέντε σουίτες, γυμναστήριο, τζακούζι και αίθουσα κινηματογράφου, μαγνητίζει όλα τα βλέμματα.

Το μέγεθος του σκάφους δεν του επιτρέπει να αγκυροβολήσει στο λιμάνι και οι λιμενικές αρχές έχουν ενημερώσει τον Έλληνα καπετάνιο να το αγκυροβολήσει ανοικτά της παραλίας μεταξύ Κουκουναριών και Μάραθα. Έτσι, αγκυροβόλησε σήμερα το πρωί στον όρμο της ακτής Μάραθα, βραβευμένη επί πολλά χρόνια με την «Γαλάζια Σημαία» και απέναντι από το πολυτελές εμβληματικό ξενοδοχείο «Skiathos Palace», αποτελώντας θέμα συζητήσεων και θαυμασμού από τον κόσμο, ντόπιους και τουρίστες, που αντικρίζουν την θαλαμηγό.

Συχνός επισκέπτης στο νησί του Παπαδιαμάντη

Το περίφημο «Al Mirqab» εδώ και χρόνια αγκυροβολεί για μερικές ημέρες στα Μάραθα της Σκιάθου, αφού το νησί των Σποράδων αποτελεί τον αγαπημένο τόπο του σεΐχη Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ αλ Θάνι και της οικογενείας του, ο οποίος διατηρεί και άριστες προσωπικές σχέσεις με τους ιδιοκτήτες του «Skiathos Palace» αλλά και τον δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα που είχε προσκληθεί και επισκεφθεί στην Ντόχα τον σεΐχη.

Για τους γκουρού της αγοράς σκαφών, αυτή τη στιγμή είναι το έκτο μεγαλύτερο σκάφος αναψυχής στον κόσμο και ένα από τα τρία ακριβότερα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

 Ναυπηγήθηκε το 2008 - Η... λεπτομέρεια της πολυτέλειας

Ναυπηγήθηκε το 2008 στο Wewelsfleth της Γερμανίας ενώ χαρακτηρίστηκε ως το πιο σύγχρονο και πολυτελές σκάφος εκείνης της χρονιάς σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Χαρακτηριστικό είναι ότι το πολυτελές γιοτ έχει και δική του σελίδα στη Wikipedia. Αρχιτέκτονας της θαλαμηγού ήταν ο Tim Heywood ενώ την εσωτερική διακόσμηση ανέλαβε ο Andrew Winch, ο οποίος είναι διακεκριμένος designer θαλαμηγών και γιοτ.

Ο σεϊχης Χαμάντ μπιν Γιασίμ μπιν Τζαμπόρ Αλ Θάνι, ο οποίος έχει προσωπική περιουσία που αγγίζει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι ένας από τους πιο πλούσιους Άραβες και πρώτος ξάδερφος με τον πρώην εμίρη του Κατάρ σεΐχη Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι.

Ο Andrew Winch συμβουλεύτηκε τον τεως πρωθυπουργό του Κατάρ ο οποίος θέλησε το εσωτερικό του σκάφους του να θυμίζει κάτι από το σπίτι του στο Κατάρ. Έτσι στο εσωτερικό του Al Mirqab οι επισκέπτες μπορούν να διακρίνουν έπιπλα σκαλισμένα στο χέρι, καναπέδες με πολλά μαξιλάρια, χαλιά Περσίας, μαρμάρινα δάπεδα και μπρούτζινες χειρολαβές, ενώ τους τοίχους κοσμούν πίνακες διάσημων ζωγράφων μεταξύ των οποίων έργα των Βαν Γκογκ και Πικάσο.

Κάθε κρεβατοκάμαρα διαθέτει δικό της μπάνιο, ενώ οι περισσότερες από τις δώδεκα σουίτες διαθέτουν και δικό τους μπαλκόνι στο κατάστρωμα του σκάφους.

Το χειμώνα αγκυροβολεί στον Φλοίσβο

Το 133 μέτρων σκάφος ταξιδεύει πολύ συχνά στις ελληνικές θάλασσες, ενώ το χειμώνα αγκυροβολεί στη μαρίνα του Φλοίσβου όπου του γίνεται συντήρηση και ανεφοδιασμός. Η θαλαμηγός διαθέτει όλες τις απαιτούμενες ανέσεις που θα μπορούσαν να καλύψουν τις βασιλικές ανάγκες. Είναι εξοπλισμένη με δυο πριβέ σουίτες για τους ιδιοκτήτες, άλλες 10 σουίτες για καλεσμένους ενώ υπάρχουν και πολυτελή δωμάτια για το πλήρωμα. Συνολικά η θαλαμηγός μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον 24 άτομα, ενώ έχει και 55μελες πλήρωμα. Επίσης, διαθέτει γραφείο με πλούσιο εξοπλισμό και αίθουσα συνεδριάσεων για τις συναντήσεις του σεϊχη.

Παράλληλα, οι καλεσμένοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εκτός από τις πισίνες και το τζαγκούζι-ιδιωτικό σινεμά, ενώ έχουν και να επιλέξουν από μια πληθώρα θαλάσσιων παιχνιδιών όπως τα περίφημα τζετ σκι ή τα windsurfs. Όσον αφορά την ασφάλεια του σκάφους, σύμφωνα με πληροφορίες διαθέτει και γερμανικό αντιπυραυλικό σύστημα και ειδικά ραντάρ.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Θετική εξέλιξη θεωρεί ο Πρόεδρος τη συνάντηση Γκουτέρες-Ταταρ
Τα πρώτα λόγια της 12χρονης μετά την ενοχή του Μίχου-«Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου»
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Αμίλητος αποχώρησε από το δικαστήριο ο Μάνος Δασκαλάκης-«Νιώθει δικαιωμένος»
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Η πρώτη αντίδραση Πισπιρίγκου μετά την ισόβια κάθειρξη-«Έχω ήδη ασκήσει έφεση»
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων