Τετάρτη 12 Μαϊ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Δεν υπάρχει συζήτηση για οριοθέτηση ΑΟΖ Αιγύπτου-Τουρκίας

  08/03/2021 19:48
Δεν υπάρχει συζήτηση για οριοθέτηση ΑΟΖ Αιγύπτου-Τουρκίας

Δεν υπάρχει συζήτηση για οριοθέτηση ΑΟΖ Αιγύπτου-Τουρκίας

  08/03/2021 19:48

Περίπου μία ώρα διήρκησε η κατ’ ιδίαν συνάντηση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι, στο Κάιρο, σήμερα το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της οποίας σύμφωνα με διπλωματικές πηγές διασαφηνίστηκε ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση για οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε εξαιρετικό κλίμα που επιβεβαίωσαν άλλη μία φορά τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών.  

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι διασαφηνίστηκε στις συζητήσεις των δύο Υπουργών ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση για οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ της Αιγύπτου και της Τουρκίας.   

Τέλος, καταγράφηκε ταύτιση των απόψεων της Ελλάδας και της Αιγύπτου στα περιφερειακά ζητήματα με έμφαση στο θέμα της Λιβύης και γενικότερα στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου ανέφερε ότι οι δύο Υπουργοί συζήτησαν διμερή και περιφερειακά θέματα, τονίζοντας τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο κρατών, αλλά και θέματα ενέργειας και τουριστικής συνεργασίας αλλά και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, ενώ εξέφρασαν την επιθυμία τους να συνεχίσουν το συντονισμό των ενεργειών τους σε θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή.  

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας