Τρίτη 20 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Νέα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα ανακοινώθηκαν στην Ελλάδα

  03/03/2021 19:31
Νέα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα ανακοινώθηκαν στην Ελλάδα

Νέα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα ανακοινώθηκαν στην Ελλάδα

  03/03/2021 19:31

Νέα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση μετά τη μεγάλη έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού, που σημειώνεται τις τελευταίες μέρες. 

Ο Έλληνας υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προειδοποίησε ότι το ΕΣΥ φτάνει στα όριά του και ανακοίνωσε μέτρα για την ενίσχυσή του. Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στην ταχεία διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης, ενώ επισήμανε ότι πλέον διασωληνώνονται και νέοι άνθρωποι χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Σε αυτό το πλαίσιο ανακοίνωσε αύξηση του αριθμού των ΜΕΘ σε μια σειρά από νοσοκομεία της Αττικής, όπου καταγράφεται και το σημαντικότερο πρόβλημα. 

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι «οι μεταλλάξεις επιταχύνουν περαιτέρω τη μετάδοση του ιού μεγεθύνοντας ακόμη και τη μικρότερη παράλειψη. Η μετάδοση της βρετανικής μετάλλαξης έχει υπολογιστεί σε 15-20% υψηλότερο». Παράλληλα, ανέφερε ότι ο δείκτης μεταδοτικότητας του ιού είναι στο 1,1. «Έχουν εντοπιστεί 1.756 πολίτες με διάφορες μεταλλάξεις, εκ των 1667 της βρετανικής μετάλλαξης και 48 της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης. Η πλειονότητα των κρουσμάτων είναι εγχώρια και δεν συνδέεται με ταξίδι στο εξωτερικό», σημείωσε.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε σειρά αυστηροποιήσεων στη χρήση των αριθμών SMS για μετακίνηση, ενώ τόνισε ότι στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.

Παράλληλα αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία διαμορφώνεται ως εξής: Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

Εξαιρούνται η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας