Δευτέρα 19 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Εκτεταμένες ζημιές από το σεισμό στην Ελλάδα-Απεγκλώβισαν ηλικιωμένο από συντρίμμια

  03/03/2021 12:58
Εκτεταμένες ζημιές από το σεισμό στην Ελλάδα-Απεγκλώβισαν ηλικιωμένο από συντρίμμια

Εκτεταμένες ζημιές από το σεισμό στην Ελλάδα-Απεγκλώβισαν ηλικιωμένο από συντρίμμια

  03/03/2021 12:58

Εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός που έγινε αισθητός στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας και είχε ως επίκεντρο την Ελασσόνα.

Σύμφωνα με τα αυτοματοπιοημένα στοιχεία από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε μέγεθος 5,9 Ρίχτερ, πραγματοποιήθηκε 21 χλμ ΝΝΔ της Ελασσόνας και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Ιδιαίτερα αισθητός έγινε ο σεισμός και στη Λάρισα, οι κάτοικοι της οποίας βγήκαν ανάστατοι στους δρόμους και την κεντρική πλατεία της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Iσχυρός σεισμός 5.9 Ρίχτερ ταρακούνησε την Ελλάδα

Δείτε τα πρώτα βίντεο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πληροφορίες για εγκλωβισμένο σε σπίτι που κατέρρευσε από τον σεισμό στην Ελλάδα

Απεγκλωβίστηκε ζωντανός ηλικιωμένος από το Μεσοχώρι

Αίσια κατάληξη είχε η επιχείρηση για την διάσωση ηλικιωμένου ο οποίος είχε εγκλωβιστεί σε σπίτι που κατέρρευσε μετά τον σεισμό των 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα.

Ο άνδρας είχε εντοπιστεί μέσα σε σπίτι που κατέρρευσε στο Μεσοχώρι, 22 χλμ. από την Ελασσόνα. Λίγο νωρίτερα από το ίδιο σπίτι είχε προλάβει να βγει μια γυναίκα.

«Προσπαθούμε να ελέγξουμε την όλη κατάσταση. Ο κόσμος όλος έχει τρομάξει και πανικοβληθεί με αποτέλεσμα να παραμένει εκτός σπιτιών, οι μαθητές στα προαύλια. Επικράτησε μια αναστάτωση ωστόσο θεωρώ πως μέχρι ώρας δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανησυχία. Ο σεισμός όχι μόνο ήταν αισθητός αλλά είχε και διάρκεια τουλάχιστον 15 δευτερόλεπτα. Όλα τα κλιμάκια του δήμου είναι έτοιμα να κάνουν όλους τους ελέγχους στα κτίρια, προκειμένου να δούμε αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Μέχρις ώρας δεν έχουμε αναφορές για ζημιές και πτώσεις» είπε για την κατάσταση στην περιοχή της Ελασσόνας, ο δήμαρχος Νίκος Γάτσας.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας