«Το Πάσχα θα δούμε το τέλος του τούνελ για τον κορωνοϊό»

Τους λόγους που οδήγησαν στο σκληρό lockdown στην Αττική ανέλυσε ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, σημειώνοντας ότι η επιδημία έχει την τάση να ξεφεύγει και έπρεπε να ληφθούν δραστικά μέτρα για να τελειώσουμε μια ώρα αρχύτερα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε, δε, ότι το τέλος του τούνελ θα το δούμε το Πάσχα.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουν γίνει 1.700.000 εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού. Παράλληλα, τόνισε ότι το σύστημα υγείας είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια και πως ενισχύθηκε η πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις υπουργών που προκάλεσαν αλαλούμ, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Οποιοδήποτε μήνυμα δεν είναι συνεπές ή είναι αυτοαναιρούμενο δημιουργεί πρόβλημα. Θέλω να είμαι σαφής: αν υπήρξαν τέτοια φαινόμενα στο παρελθόν, που υπήρξαν, θα διορθωθούν. Διορθώνονται. Οι υπουργοί έχουν υποχρέωση να υπηρετούν την κεντρική γραμμή. Στην τελευταία απόφαση υπήρχε διχογνωμία. Και η απόφαση φτάνει σε μένα και αυτή την απόφαση πρέπει να υπηρετούν οι υπουργοί. Πιστεύω ότι από εδώ και πέρα θα δείτε μεγαλύτερη συμμόρφωση και ίσως λιγότερες παρουσίες».

Σε ό,τι αφορά για το «γεύμα της Ικαρίας», ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Η εικόνα της Ικαρίας αδίκησε τις προθέσεις μου, πλήγωσε τους πολίτες και δεν θα επαναληφθεί». Σημείωσε δε ότι επισκέφθηκε την Ικαρία για τις πραγματικές ανάγκες του νησιού και όχι για να φάει ντολμαδάκια γιαλαντζί και πρόσθεσε πως «τα ίδια άτομα που ήμασταν στο ελικόπτερο ήταν και στο τραπέζι».

Πηγή: cnn.gr

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι