Σκέψεις για επιβολή σκληρού lockdown στην Αττική-Το απόγευμα οι αποφάσεις

«Η επιτροπή θα συνεδριάσει και θα εισηγηθεί σήμερα, σήμερα θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μετά την έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Στην έκτακτη σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Υγείας της Κυβέρνησής του, Βασίλη Κικίλια, τον καθηγητή Σωτήρη τσιόδρα, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα συζητήθηκαν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα.

Η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου διήρκεσε μία ώρα και αμέσως μετά ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα από την επιτροπή των ειδικών. Στην απογευματινή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων αναμένεται να αποφασιστεί αν θα τεθεί σε ισχύ ένα σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική, αλλά και τι θα γίνει με σχολεία και καταστήματα.

Κικίλιας:  Προτείνω lockdown τύπου Μαρτίου

Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Κικίλιας είπε στο OPEN ότι είναι πιθανό να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα και καθολικό lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Υγείας, οι αναλύσεις που λαμβάνει από τις επιτροπές είναι τέτοιες που δείχνουν ότι η Ελλάδα μπαίνει στο τρίτο κύμα της πανδημίας. Ο υπουργός ανέλυσε τους αριθμούς νοσηλευομένων σε απλές κλίνες, αλλά και κλίνες ΜΕΘ, σημειώνοντας πως το σύστημα Υγείας δέχεται μεγάλη πίεση.

Συγκεκριμένα, ενημέρωσε πως η πληρότητα στις κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην εν λόγω Περιφέρεια ανέρχεται πλέον στο 70%. «Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 7/2 245, 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα».

«Δεν δικαιούμαστε να κάνουμε τίποτα λιγότερο από αυτό που προστάζει η ανάγκη. Άρα λοιπόν η δική μου, εικόνα με βάση τα στοιχεία αυτά και των ειδικών, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει ενδεχομένως, αν και σήμερα τα στοιχεία είναι τέτοια, -θα περιμένουμε τον ΕΟΔΥ-, και η εισήγησή μου αν θέλετε στην Επιτροπή θα είναι, ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό, οριζόντιο μέτρο. Δηλαδή ένα lockdown τέτοιο ενδεχομένως όπως του προηγούμενου Μαρτίου, που θα μπορέσει να φέρει σύντομα αποτελέσματα και σύντομα να αποκλιμακώσει και να μαζέψει την κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ανήλικη ξυλοκόπησε άγρια τη 17χρονη αδερφή της στην Ελλάδα-Το θύμα έχασε τις αισθήσεις του
Η δολοφονία δυο πανεπιστημιακών στην Κρήτη που είχε παγώσει την Ελλάδα
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Της έκοψαν τα φρένα για να τη σκοτώσουν-Πώς κατάφερε να σταματήσει το αυτοκίνητο
Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικό το πρόγραμμα visa express για Τούρκους επισκέπτες σε Αιγαίο
Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τα Τέμπη
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα