Σάββατο 17 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Νέες αποκαλύψεις Κακλαμανάκη-«Αυτός που απείλησε τη ζωή μου θα αποκαλυφθεί άμεσα»

  24/01/2021 15:30
Νέες αποκαλύψεις Κακλαμανάκη-«Αυτός που απείλησε τη ζωή μου θα αποκαλυφθεί άμεσα»

Νέες αποκαλύψεις Κακλαμανάκη-«Αυτός που απείλησε τη ζωή μου θα αποκαλυφθεί άμεσα»

  24/01/2021 15:30

Για πρακτικές τύπου «Βόρειας Κορέας» στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και δεκαετίες κατάχρησης εξουσίας και διασπάθισης δημόσιου χρήματος μίλησε την Κυριακή ο ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης, ξεκαθαρίζοντας πως αυτός που απείλησε τη ζωή του θα αποκαλυφθεί άμεσα.

«Το '99, όταν απειλήθηκε η ζωή μου, είχα φθάσει πολύ κοντά με δηλώσεις μου για την κάθαρση του ελληνικού αθλητισμού και όταν μπήκα στο "ψητό" να καταγγέλλω πράγματα με όνομα και στοιχεία, με πλησίασαν για να πνίξουν την αλήθεια μου, απειλώντας τη ζωή μου, άνθρωπος στον στενό κύκλο της Ομοσπονδίας. Θα αποκαλυφθεί άμεσα, και δεν είναι η πρώτη φορά που έχει απειληθεί η ζωή μου έχει και πρόσφατα για θέματα που αφορούν την Ομοσπονδία, άλλου χαρακτήρα, όχι οικονομικής φύσεως, κι έγινε συγκεκριμένα στις 4/8/2018» δήλωσε ο ολυμπιονίκης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε, ο λόγος που κατέθεσε στη Βουλή ήταν, πέραν των καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση, η διαχρονική ψυχική και συναισθηματική κακοποίηση, με τελεσίγραφα, καταστρατήγηση νόμιμων δικαιωμάτων και με υπεύθυνες δηλώσεις που παραπέμπουν σε καθεστώς Βόρειας Κορέας. Χαρακτήρισε τις υπεύθυνες αυτές δηλώσεις ως καθεστώς προληπτικής λογοκρισίας, με πειθαρχικά, στέρηση νόμιμων και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των αθλητών, όπως η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια και καθεστώς τρομοκρατίας. «Ένα παιδί αυτό το οδηγεί σε αφανισμό, πρόκειται για καθεστώς τρομοκρατίας, σκίζει το όνειρό του το πετάει στα σκουπίδια… Η υπεύθυνη δήλωση ήταν προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στην εθνική ομάδα» κατήγγειλε ο κ. Κακλαμανάκης.

Ο χρυσός και αργυρός Ολυμπιονίκης μίλησε ακόμα για 30 χρόνια κατάχρησης εξουσίας, διαφθορά και διασπάθιση δημόσιου χρήματος στην Ομοσπονδία. «Η σεξουαλική κακοποίηση ήταν το αποτέλεσμα της εξουσιοκρατίας και των εξαρτητικών σχέσεων που υπήρχαν, και από πάνω και από μέσα στον χώρο της ιστιοπλοΐας, και διαιωνίστηκαν. Λυπάμαι που επέλεξε το ΔΣ τον οδό της αγωγής εναντίον μου, αντί να με καλέσει να δει τι στοιχεία έχω. Καλό είναι να οδηγήσει η επιθετικότητα σε κάθαρση» ανέφερε.

Κατά τον Νίκο Κακλαμανάκη, δεν υπάρχει επαρκής έλεγχος για φαινόμενα δημοσίου χρήματος υπεξαιρέσεων. Υπάρχει, όπως υποστήριξε, ασυμβίβαστο για μέλη του ΔΣ, δεν υπάρχει βιβλίο απογραφής υλικού, υπάρχουν παράνομες προσλήψεις στο Δημόσιο, πριμ προπονητή δόθηκε σε τεχνικό σύμβουλο ο οποίος δεν έχει ιδιότητα του προπονητή.

«Πρόκειται για κρυφά σημεία που έχω ζητήσει με εξώδικο για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και δεν τα δίνουν».

«Όταν απειλούν και τρομοκρατούν τους γύρω να μη μιλήσουν από την Ομοσπονδία, κατάλαβα ότι είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα και πολύ μεγαλύτερο το θέμα απ’ ό,τι νόμιζα» δήλωσε ο ολυμπιονίκης.

Πηγή: cnn.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας