Έλυσε τη σιωπή του και αρνείται τα πάντα ο καθηγητής στην Ελλάδα που κατηγορείται για παρενόχληση

Την πρώτη του δήλωση, μετά την εισαγγελική παρέμβαση για να ερευνηθεί το ενδεχόμενο σεξουαλικής παρενόχλησης, έκανε ο εγκαλούμενος πρώην καθηγητής του ΑΠΘ.

Ο ένας εκ των δυο καθηγητών του ΑΠΘ που ερευνώνται για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης μίλησε στον Alpha και αρνήθηκε κατηγορηματικά όσα τού αποδίδονται. Όταν ρωτήθηκε για την κοπέλα, που έκανε την πρώτη καταγγελία σε βάρος του είπε: «Αυτή ήταν μια βασανισμένη κοπέλα, που είχε παντρευτεί, είχε κάνει παιδί και είχε χωρίσει. Την λυπόμουν και της είχα πει να έρθει στο γραφείο μου για να της πω, τι να διαβάσει ώστε να περάσει το μάθημα. Δεν ήρθε ποτέ όμως. Την είδα μια φορά μετά τυχαία στο δρόμο. Ορκίζομαι στα παιδιά μου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φοιτήτρια στην Θεσσαλονίκη καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή του ΑΠΘ

Ερωτηθείς για τις καταγγελίες σε βάρος του ο ίδιος ανέφερε: «Δεν έχω ιδέα! Μήπως ήταν καμία που δυσκολευόταν να περάσει το μάθημα; Μήπως βρήκε αυτόν τον τρόπο για να με εκδικηθεί; Με τα παιδιά είχαν την καλύτερη σχέση. Πήγαινα μαζί τους εκδρομή και αυτό τώρα, το ακούω με πολύ μεγάλη έκπληξη. Αυτά τα πράγματα είναι εκτός λογικής. Δεν συνέβαιναν τέτοιες καταστάσεις. Απλούστατα το μάθημα ήταν δύσκολο και προσπαθούσα να βοηθήσω τα παιδιά. Είχα πει σε ορισμένους να περάσουν από το γραφείο μου, να τους εξηγήσω τα λάθη τους όσες φορές θέλει, για να είναι έτοιμος την επόμενη φορά και να καταφέρει να περάσει το μάθημα. Δεν υπήρχε κάτι κρυφό. Τα έβλεπα σαν παιδιά μου. Το να ακουμπήσεις κάποιον στην πλάτη, αν έγινε κάτι τέτοιο σε κάποιο εργαστήριο, σημαίνει ότι υπάρχει υπονοούμενο; Ποτέ δεν έκανα κάτι κακό. Σεβόμουν τις κοπέλες, όπως σεβόμουν και τα παιδιά μου. Είναι ντροπή τα όσα ακούγονται».

Θυμίζουμε ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, στο επίκεντρο βρίσκονται καταγγελίες για διδάσκοντες σε δύο Σχολές του ΑΠΘ, ένας στη Φιλοσοφική και ο άλλος στο Γεωλογικό, προκειμένου να κινηθεί η ποινική διαδικασία, ενώ στην υπόθεση θα περιληφθεί και η αναφορά του Πρύτανη του ΑΠΘ.

Στο μεταξύ, τις καταγγελίες πρώην φοιτήτριας Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που κατήγγειλε ότι δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή του Πανεπιστημίου, επιβεβαίωσε στην ΕΡΤ η πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ) Λίνα Σαλταμπάση, απόφοιτη και η ίδια του εν λόγω τμήματος που φοίτησε και η καταγγέλλουσα.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω τις καταγγελίες. Έχω ιδία γνώση και θα την καταθέσω όταν με καλέσει ο Εισαγγελέας και ελπίζω ότι θα ενδυναμώσουμε άλλες φοιτήτριες, από το δικό μας τμήμα, αλλά και από άλλα τμήματα να μην διστάσουν εάν υπάρχει δεδομένο περιστατικό. Δεν θέλουμε ένα κίνημα εκδίκησης, αλλά όταν για τον συγκεκριμένο άνθρωπο υπάρχουν εδώ και 30 χρόνια, πάνω 100 καταγγέλλουσες. Μιλάμε για ένα κίνημα ηθικής αποκατάστασης και δικαιοσύνης» είπε.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος 

Δειτε Επισης

Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Αμφισβητεί τη μαρτυρία Καραγιάννη που έδειξε στραγγαλισμό του Θανάση η πλευρά της Εισαγγελίας
Εικοσάχρονη στη Λάρισα καταγγέλλει ότι μεγαλογαιοκτήμονας τη βίαζε από τα 11 της χρόνια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας