Τρίτη 2 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Anadolu: Ολοκληρώθηκε η τεχνική συνάντηση Ελλάδας-Tουρκίας στο ΝΑΤΟ

  18/01/2021 17:25
Anadolu: Ολοκληρώθηκε η τεχνική συνάντηση Ελλάδας-Tουρκίας στο ΝΑΤΟ

Anadolu: Ολοκληρώθηκε η τεχνική συνάντηση Ελλάδας-Tουρκίας στο ΝΑΤΟ

  18/01/2021 17:25

Ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, σύμφωνα με πηγές του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, που επικαλείται το πρακτορείο «Ανατολή», η τεχνική συνάντηση μεταξύ των στρατιωτικών αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας, που φιλοξενούνται στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Το Yπουργείο ανακοίνωσε νωρίτερα ότι η συνάντηση - με την οποία συνεχίζεται ένας κύκλος που ξεκίνησε από το περασμένο φθινόπωρο - επρόκειτο να ξεκινήσει γύρω στις 3 και θα είχε σαν βασικό θέμα συζήτησης «έναν καθιερωμένο μηχανισμό αποσυμπίεσης των εντάσεων των δύο χωρών, εν μέσω διαφορών σχετικά με τα θαλάσσια σύνορα και συναφή θέματα».

Τον περασμένο Οκτώβριο, το ΝΑΤΟ είπε ότι ένας τέτοιος μηχανισμός «έχει σχεδιαστεί για να μειώσει τον κίνδυνο ατυχημάτων στην ανατολική Μεσόγειο. Περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ανοιχτής τηλεφωνικής γραμμής μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, για τη διευκόλυνση της αποσυμπίεσης στη θάλασσα ή στον αέρα».

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, τουρκικές και ελληνικές στρατιωτικές αντιπροσωπείες πραγματοποίησαν μια σειρά τεχνικών συνομιλιών στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν για την Ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία και η Ελλάδα αναμένεται επίσης να ξεκινήσουν διμερείς διερευνητικές συνομιλίες στις 25 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη για την επίλυση των διαφορών τους.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας