Τρίτη 2 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ευγνωμοσύνη Μπεκατώρου για τη στήριξη του κόσμου-«Να ενθαρρύνουμε όλες και όλους να μιλήσουν»

  18/01/2021 16:33
Ευγνωμοσύνη Μπεκατώρου για τη στήριξη του κόσμου-«Να ενθαρρύνουμε όλες και όλους να μιλήσουν»

Ευγνωμοσύνη Μπεκατώρου για τη στήριξη του κόσμου-«Να ενθαρρύνουμε όλες και όλους να μιλήσουν»

  18/01/2021 16:33

Την ευγνωμοσύνη της για τη στήριξη που λαμβάνει μετά την αποκάλυψη της ότι πριν από χρόνια είχε δεχθεί σεξουαλική κακοποίηση, εξέφρασε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου εκφράζοντας παράλληλα την αποφασιστικότητα της να διεκδικήσει συλλογικά τα δίκαια όσων έχουν αδικηθεί από τον αθλητισμό λόγω κατάχρησης εξουσίας.

Με ανάρτηση της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η κ. Μπεκατώρου έγραψε πως η προσωπική της περιπέτεια δεν είναι ένα αυτοτελές μεμονωμένο ζήτημα που αφορά μόνο την ίδια, αλλά είναι μέρος ενός συνολικού και χρόνιου προβλήματος που αφορά στην κατάχρηση εξουσίας γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στην παρούσα διοίκηση της ΕΙΟ. Αυτό το συνολικό πρόβλημα, αναφέρει, ήρθε στο προσκήνιο με πρωτοβουλία του Νίκου Κακλαμανάκη, ο οποίος μίλησε από το βήμα της Βουλής για τα προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε εδώ και πολλά χρόνια. 

«Είμαστε μια ομάδα και είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τον αγώνα μας ως ομάδα, υπηρετώντας τα πιο υψηλά ιδανικά του αθλητισμού. Είμαστε αποφασισμένοι να μην εστιάσουμε ο καθένας στο προσωπικό του θέμα, την προσωπική του τραυματική εμπειρία, αλλά να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο, ώστε να βγουν όλα στο φως. Ακόμα και αυτά που μέχρι και σήμερα είναι στο σκοτάδι. Να ενθαρρύνουμε όλες και όλους να μιλήσουν», τονίζει.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης δηλώνει πως ενώνει τις δυνάμεις της με τις συναθλήτριες και τους συναθλητές της και  όλες τις υγιείς δυνάμεις του χώρου, ώστε  ενωμένοι να πάρουν πρωτοβουλίες για την επόμενη μέρα. 

Παράλληλα, προκρίνει, όπως δηλώνει, την από κοινού νομική εκπροσώπηση της άτυπης ομάδας και όχι την προσωπική της νομική εκπροσώπηση. «Στόχος και κίνητρό μας να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να έχουν τα νέα παιδιά ένα καλύτερο μέλλον στον ελληνικό αθλητισμό», καταλήγει στην ανάρτηση της.

Πηγή: KYΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας