Συνάντηση Σακελλαροπούλου-Μπεκατώρου τη Δευτέρα μετά τις καταγγελίες

Την Δευτέρα, στις 14:00, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου.

Η συνάντηση έρχεται μετά την αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε από μεγαλοστέλεχος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας πριν από δυο δεκαετίες, στα πρώτα της βήματα η οποία άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας, με αρκετές άλλες αθλήτριες να παίρνουν θάρρος από την Ολυμπιονίκη (η περίπτωση της Μάνιας Μπίκοφ είναι χαρακτηριστική) και να προχωρούν σε ανάλογες καταγγελίες, ενώ σύσσωμος ο πολιτικός και κοινωνικός κόσμος έχει εκφράσει τη στήριξή του - χωρίς τα «ναι μεν, αλλά» της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας - στην Μπεκατώρου.

Μετά την αποκάλυψη της πρώην αθλήτριας αρχικά στο Marie Claire και στη συνέχεια διαδικτυακή Ημερίδα, με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή - Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», που διοργάνωσε το υφυπουργείο Αθλητισμού, η Μπεκατώρου «έδωσε» και το όνομα του στελέχους που την εκμεταλλεύτηκε. Ο λόγος για τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοΐκής Ομοσπονδίας Αριστείδη Αδαμόπουλο, που βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΟ από τη δεκαετία του ‘90, όπως και σχεδόν το σύνολο των διοικούντων της Ομοσπονδίας κι από τον Ιούνιο του 1997 εκτελεί χρέη αντιπροέδρου.

Ο ίδιος ο Αδαμόπουλος αρνήθηκε το Σάββατο κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση, ωστόσο η Νέα Δημοκρατία, της οποίας ήταν μέλος, προχώρησε σε αναστολή της κομματικής του ιδιότητας, ενώ και η Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας ζήτησε και έλαβε την παραίτησή του.

«Καλώ την Πολιτεία, τους θεσμικούς φορείς, και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να σεβαστούν πρώτα την οικογένειά μου, τα παιδιά και τα εγγόνια μου, να αναμείνουν όσα υποχρεούμαι πλέον να εισφέρω σε κάθε αρμόδια αρχή και να αποστούν από κάθε ενέργεια που θα θυματοποιήσει περαιτέρω μέλη της οικογενείας μου και εμένα προσωπικά», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στη δήλωσή του ο κ. Αδαμόπουλος.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος
Βίντεο ντοκουμέντα με τη συμμορία που ξάφριζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια
Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»
Εικοσάχρονη στη Λάρισα καταγγέλλει ότι μεγαλογαιοκτήμονας τη βίαζε από τα 11 της χρόνια
Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του
Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»
Ο άντρας που εγκλώβισε διαρρήκτες στο ασανσέρ περιγράφει τις κινήσεις του
Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 19χρονο για την επίθεση σε σχολείο στην Ελλάδα
Κατεβαίνει στην πολιτική ο παλαιοχριστιανός-Θα ενταχθεί σε νέο κόμμα και στο Πατριαρχείο Μόσχας
Μήνυμα Αθήνας στην Άγκυρα-«Μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά μόνο αν συνεργαστούμε»