Μαφιόζικη επίθεση στα Βριλήσσια: Τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ και 18 σφαίρες

Με καλάσνικοφ μέσα από τη μαύρη BMW «πήραν» τη ζωή του Δημήτρη Καππε- Καπετανάκη τα «πληρωμένα πιστολιά» εκτελώντας ένα από τα ακριβά συμβόλαια στο χώρο της νύχτας.

Οι δράστες που χτύπησαν μέρα μεσημέρι, αιφνιδίασαν τον 56χρονο στη μέση του δρόμου και δεν πρόλαβε να σηκώσει το όπλο που κουβαλούσε πάνω του για να σώσει τη ζωή του.

Οι 18 κάλυκες που βρεθήκαν έχουν αποσταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ. ΑΣ. για εξέταση ενώ το πτώμα του 56χρονου μετεφέρθη στο νεκροτομείο προκειμένου αύριο να διενεργηθεί νεκροτομή.

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών, βλέπουν επαγγελματίες εκτελεστές που «ναυλώθηκαν» έναντι μεγάλου χρηματικού ποσού για να σβήσουν από τον χάρτη τον 56χρονο Καππε - Καπετανάκη. Το θύμα, για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, απασχολούσε την Ασφάλεια για υποθέσεις της νύχτας, συμβολαίων θανάτου, ροζ κυκλωμάτων στις οποίες εμπλέκονταν ακόμη και επίορκοι αστυνομικοί.

Τελευταία φορά το όνομα του είχε αναφερθεί στο πόρισμα της ΕΥΠ για κύκλωμα διεφθαρμένων αξιωματικών που τα «έπαιρναν» χοντρά για να προστατεύουν studio και οίκους ανοχής στην Αττική. Ο 56χρονος αν και μεγάλο όνομα στο χώρο της βαριάς παρανομίας, κινούνταν πάντοτε στο παρασκήνιο, απέφευγε τα φώτα της δημοσιότητας και ελάχιστες είναι οι φωτογραφίες του κυρίως από παλιές υποθέσεις.

Οι εκτελεστές, χρησιμοποίησαν τουλάχιστον δυο αυτοκίνητα και από ότι φαίνεται γνώριζαν λεπτομέρειες για τη ζωή του Καππε- Καπετανάκη. Του έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια, γνωρίζοντας προφανώς τις ώρες που μπαίνει και βγαίνει. Στις 3: 20 το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόταν στην οδό Ταΰγετου, τον γάζωσαν από κοντινή απόσταση με καλαζνικοφ δίνοντας του μάλιστα και χαριστική βολή στο κεφάλι.

Στη συνέχεια απομακρύνθηκαν με τη μαύρη BMW και λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω στο Πάτημα Χαλανδρίου, εγκατέλειψαν το όχημα αφού πρώτα έβαλαν φωτιά και το έκαψαν. Από εκεί, εξαφανίστηκαν με άλλο όχημα που είχαν σταθμεύσει στο σημείο.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι άκουσαν απανωτούς πυροβολισμούς και ένα μαύρο αυτοκίνητο να εξαφανίζεται ενώ όταν πλησίασαν τον άνδρα που ήταν αιμόφυρτος στη μέση του δρόμου, ήταν ήδη νεκρός.

Οι πρώτες ενδείξεις μιλάνε για τουλάχιστον δυο άτομα, που ενήργησαν με επαγγελματισμό και ακρίβεια χωρίς να αφήσουν πίσω τους το παραμικρό στοιχείο.

Οι αστυνομικοί σε πρώτη φάση προσπαθούν να διαπιστώσουν αν το συμβόλαιο θανάτου έχει σχέση με μια άλλη εκτέλεση που έγινε ένα χρόνο πριν και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο, στο Χαΐδάρι με θύμα τον 50χρονο επιχειρηματία Δ. Μ, με τον οποίο ο 56χρονος διατηρούσε άριστες σχέσεις και στενή συνεργασία.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Εμπρησμός πίσω από τα 15 οχήματα που παραδόθηκαν στις φλόγες στο Καϊμακλί-74 χτυπήματα από την αρχή του έτους
Τραγωδία στον Πειραιά-Νεκρός 31χρονος από την κατάρρευση κτηρίου (pics)
Απαντά στο Ισραήλ ο Ραΐσι-«Το Ιράν θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στα συμφέροντά του»
Το Τελ Αβίβ διαβεβαίωσε τις αραβικές χώρες ότι η απάντησή του στο Ιράν δεν θα τις βάλει σε κίνδυνο
Κατέρρευσε τμήμα κτηρίου στο Πασαλιμάνι-Τρεις ελαφρά τραυματίες, ένας εγκλωβισμένος (pics)
Ασφυκτική πίεση στο Ισραήλ να μην χτυπήσει το Ιράν-Η σύγκριση των δύο στρατών, τα drone και τα πυρηνικά
Πρόθεση να καταγγελθούν στην Αστυνομία όσοι δήλωσαν ψευδώς αλλαγή διεύθυνσης ενόψει εκλογών
Σήμερα η Τελετή Αφής-Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία
Χειροπέδες σε δεσμοφύλακα για τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο Φρουραρχείο των Κεντρικών Φυλακών
Στο κελί ο 60χρονος που παρέσυρε με το όχημα του αστυνομικό