Τετάρτη 2 Δεκ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Έλληνες Σμύρνης μετά τον σεισμό: Θα κοιμηθούμε όλοι έξω, φοβόμαστε

  30/10/2020 17:23
Έλληνες Σμύρνης μετά τον σεισμό: Θα κοιμηθούμε όλοι έξω, φοβόμαστε

Έλληνες Σμύρνης μετά τον σεισμό: Θα κοιμηθούμε όλοι έξω, φοβόμαστε

  30/10/2020 17:23

Με όσους Έλληνες και Ρωμιούς έχουμε μιλήσει μέχρι στιγμής είναι καλά στην υγεία τους δήλωσε στο ethnos.gr η Θεοδώρα Χακουδή στενή συνεργάτιδα του δημάρχου του Κονάκ στη Σμύρνη Αμπτούλ Μπατούρ

Στιγμές αγωνίας ζουν από το μεσημέρι της Παρασκευής οι περίπου 200 Έλληνες και οι 35 έως 40 Ρωμιοί της Σμύρνης μετά τον ισχυρό σεισμό 6,7 ρίχτερ στη Σάμο που ταρακούνησε την περιοχή. «Είμαστε καλά. Βρισκόμαστε σε πάρκα στη Σμύρνη. Με όσους Έλληνες έχουμε μιλήσει είναι καλά στην υγεία τους. Έχουμε μαζευτεί μέσα στο πάρκο της έκθεσης της Σμύρνης. Δεν έχουμε ακούσει για ζημιές σε ελληνικές εκκλησίες μέχρι στιγμής. Ήταν πολύ δυνατός ο σεισμός. Έχουμε θύματα ενώ έχουν γκρεμιστεί κτίρια στο κέντρο της πόλης», αναφέρει στο ethnos.gr η Ρωμιά Θεοδώρα Χακουδή, στενή συνεργάτιδα του δημάρχου του Κονάκ στη Σμύρνη Αμπτούλ Μπατούρ. «Πιστεύω ότι θα κοιμηθούμε σήμερα όλοι έξω. Υπάρχει φόβος» δήλωσε η κυρία Χακουδή, η οποία εγκατέλειψε το δημαρχείο λίγα δευτερόλεπτα μετά τον σεισμό. 

Είμαστε καλά. Κουνηθήκαμε πολύ. Και όσος κόσμος φοβάται είναι ακόμη στο δρόμο, στην παραλία και κοντά στη θάλασσα. Υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές σε πολλά κτίρια. Απέναντι ακριβώς από το Καρλόβασι στα τουρκικά παράλια σημειώθηκε τσουνάμι. O σεισμός διήρκεσε περίπου 15 δευτερόλεπτα και έγινε αισθητός στην περιοχή του Μαρμαρά», τόνισε από την πλευρά του στο ethnos.gr ο δημοσιογράφος της Σμύρνης, (Α3 HABER), με ελληνικές ρίζες Σουλειμάν Γενσέλ. Μέχρι στιγμής έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι ενώ 120 πολίτες έχουν τραυματιστεί μετά τον σεισμό 6,7 Ρίχτερ στη Σάμο.

Πηγή: Έθνος

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας