Τετάρτη 2 Δεκ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Kόπηκε στα δυο το πολεμικό πλοίο και βυθίζεται έξω από το λιμάνι

  27/10/2020 09:31
Kόπηκε στα δυο το πολεμικό πλοίο και βυθίζεται έξω από το λιμάνι

Kόπηκε στα δυο το πολεμικό πλοίο και βυθίζεται έξω από το λιμάνι

  27/10/2020 09:31

Το πρωί της Τρίτης (27/10) σήμανε… συναγερμός λίγο έξω από το λιμάνι του Πειραιά, από τη σύγκρουση δυο πλοίων.

Το ναρκοθηρευτικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ», είχε σύγκρουση με ένα πλοίο του εμπορικού ναυτικού με αποτέλεσμα να υπάρξει κινητοποίηση, καθώς έσπευσαν ενισχύσεις και ρυμουλκά από τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1, υπάρχουν πληροφορίες για σοβαρό ατύχημα. Στο ρεπορτάζ του σταθμού έγινε λόγος ακόμα και για ανθρώπους που βρέθηκαν στη θάλασσα.

Όπως αναφέρθηκε, πρόκειται για τέσσερα άτομα του πληρώματος του «Καλλιστώ» τα οποία βρέθηκαν στη θάλασσα αλλά άμεσα έγινε περισυλλογή τους. Πληροφορίες για σοβαρούς τραυματισμούς δεν υπάρχουν, αλλά αναφέρθηκε πως το «Καλλιστώ» έχει πάρει κλίση μετά το ατύχημα και στο σημείο επικρατεί μεγάλη κινητοποίηση.

Το μεγάλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της Maersk στην κυριολεξία εμβόλισε το πολεμικό πλοίο και το έκοψε μαχαίρι στη μέση. Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες το ναρκαλιευτικό πλοίο είναι φτιαγμένο από πλαστικό και λεπτά νήματα ακριβώς για να μπορεί να κινείται ευέλικτα σε περιοχές με νάρκες και όπως αρκετοί εκτιμούν γι αυτό το λόγο υπέστη τόσο σοβαρές ζημιές.

Στις πρώτες εικόνες φαίνεται ξεκάθαρα ότι το πολεμικό πλοίο έχει κοπεί στα δυο.

Ποιο είναι το πλοίο «Καλλιστώ»

Το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» είναι ένα από τα 12 τύπου HUNT που κατασκευάστηκαν από τα ναυπηγεία της Vospert Thornycroft στην Αγγλία. Eίναι κατασκευασμένo από Πλαστικό Ενισχυμένο με Υαλονήματα (GRP) για ελαχιστοποίηση του μαγνητικού ίχνους και υψηλή αντοχή.Καθελκύστηκε τον Ιούνιο του 1987 και αποδόθηκε στην ενεργό δράση τον Μάρτιο του 1989.

Παρελήφθη απο το Αγγλικό Ναυτικό με το όνομα HMSBERKELEYκαι χαρακτηριστικά Μ – 40. Στις 6 Φεβρουαρίου 2001 ξεκίνησε η παραλαβή του πλοίου απο το Ελληνικό πλήρωμα εν όρμω Πόρτσμουθ Αγγλίας. Την 28 Φεβρουαρίου 2001 παρελήφθη από τον ΠΛΩΤΑΡΧΗ Ρ.Σ.ΣΑΛΒΕΤΑ ΠΝ και έλαβε το όνομα Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ (Μ – 63).

Μετά την παραλαβή το πλοίο παρέμεινε στον Ναύσταθμο του Πόρτσμουθ μέχρι τις 30 Μαρτίου 2001 οπότε και απέπλευσε και κινήθηκε προς Ν.Σ.Την 11 Απριλίου 2001 το πλοίο κατέπλευσε στο ΝΣ αφού διήλθε από τους λιμένες Μάλαγα και Μεσσήνη. Από τότε υπάγεται στη Διοίκηση Ναρκοπολέμου (ΔΝΑΡ).

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας