Δευτέρα 30 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Πληροφορίες για πάνω από 800 κρούσματα στην Ελλάδα-Έρχονται έκτακτα μέτρα

  21/10/2020 17:24
Πληροφορίες για πάνω από 800 κρούσματα στην Ελλάδα-Έρχονται έκτακτα μέτρα

Πληροφορίες για πάνω από 800 κρούσματα στην Ελλάδα-Έρχονται έκτακτα μέτρα

  21/10/2020 17:24

Τουλάχιστον 800 αναμένεται να είναι τα κρούσματα κορωνοϊού σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του ethnos.gr. Τα κρούσματα κορωνοϊού θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας, όπως γίνεται καθημερινά και σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr εξετάζεται το ενδεχόμενο άμεσης λήψης μέτρων. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την έκτακτη σύσκεψη που θα έχουν ο Νίκος Χαρδαλιάς με τον Απόστολο Τζιτζικώστα για έκτακτα μέτρα στη Μακεδονία. 

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες του ethnos.gr, μόνο στις Σέρρες το 10% των ατόμων που υποβλήθηκαν σε rapid test κατά του κορωνοϊού βγήκε θετικό στον ιό. Τα κρούσματα κορωνοϊού αναμένεται να είναι πολύ περισσότερα από αυτά της Τρίτης, 20 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι μπορεί να φτάσουν και τα 180, κάτι που έχει θέσει σε άμεσο συναγερμό τόσο τις υγειονομικές Αρχές όσο και την κυβέρνηση. 

Σε «κόκκινο» συναγερμός είναι και η Καστοριά και η Κοζάνη (παραμένει στο επίπεδο 4), όπου έχουν επιβληθεί έκτακτα μέτρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην έκτακτη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο υπό τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Νίκο Χαρδαλιά ένα από τα βασικά μέτρα που θα επιβληθούν για να περιοριστεί ο κορωνοϊός θα είναι η υποχρεωτική χρήση της μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, σε αρκετές πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας που θα μπουν στο «επίπεδο 3».

Κορωνοϊός: Αλλαγές στον χάρτη επικινδυνότητας

Η επικύρωση της αλλαγής χρωματισμού και αλλαγής επιπέδου επικινδυνότητας διασποράς του κορωνοϊού σε περιοχές που παρουσιάζουν διαρκώς αυξανόμενα επιδημιολογικά δεδομένα αναμένεται να γίνει την Τετάρτη, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και οι ανακοινώσεις υπολογίζεται να γίνουν σταδιακά μέχρι την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα αναμένεται η Θεσσαλονίκη να περάσει από το κίτρινο στο πορτοκαλί επίπεδο, πληροφορία που επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, Ιωάννινα και Καστοριά να περάσουν στο «κόκκινο» επίπεδο, να μπουν δηλαδή σε καθεστώς lockdown λόγω κορωνοϊού.

Αλλαγή επιπέδου λόγω αυξημένων κρουσμάτων είναι πιθανόν να γίνει σε:

Κόρινθο (από κίτρινο σε πορτοκαλί)

Σέρρες (από πράσινο σε κίτρινο)

και πιθανότατα Βοιωτία (από κίτρινο σε πορτοκαλί)

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας