Υπό έλεγχο τα μέτωπα φωτιάς στην Ανάβυσσο-Ερευνα για εμπρησμό

Μετά το απόλυτο θρίλερ, σε ύφεση βρίσκεται από αργά το απόγευμα της Τετάρτης η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε στα Καλύβια και επεκτάθηκε στον δήμο Σαρωνικού έως την Ανάβυσσο στην Ελλάδα.

Η πυρκαγιά οδήγησε στην εκκένωση περιοχών και στην κήρυξη του δήμου Σαρωνικού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η βελτιωμένη εικόνα στα Καλύβια παρουσιάστηκε ύστερα από τη μείωση της έντασης των ανέμων, που ήταν αναμενόμενη κατά τις βραδινές ώρες.

Κατά τις απογευματινές ώρες αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου. Το έργο κατάσβεσης της φωτιάς συνεχίζεται, με τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής να βρίσκονται επί ποδός για ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Παράλληλα, ερευνάται το ενδεχόμενο εμπρησμού, καθώς στην περιοχή του δήμου Σαρωνικού, με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, μετέβη κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού.

Σπίτια έγιναν στάχτη, εκκενώθηκαν οικισμοί

Η φωτιά άφησε πίσω της καμένα σπίτια και σημαντικές ζημιές στον δήμο Σαρωνικού. Οι πολύ δυνατοί άνεμοι κατέστησαν εξαιρετικά δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης με τις φλόγες να αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση. Η ορατότητα ήταν μειωμένη εξαιτίας των καπνών.

Νωρίτερα, εκκενώθηκαν η Ανάβυσσος, η Παλαιά Φώκαια, η ΑΤΕ, η Δροσιά, το Αγιασμόθι και οι ευρύτερες περιοχές τους, ενώ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε και νέο προειδοποιητικό μήνυμα σε όσους βρίσκονταν στην περιοχή μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 προκειμένου να εκκενωθεί «τώρα» η Ανάβυσσος.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι νωρίτερα ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου κήρυξε τον Δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται το Κέντρο Υγείας Καλυβίων και σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του Δήμου, τα ΚΑΠΗ Αναβύσσου, Σαρωνίδας και Παλαιάς Φώκαιας είναι ανοιχτά για όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη. 

Τις μεσημεριανές ώρες οι Αρχές προχώρησαν στην εκκένωση του οικισμού «Ολυμπος» εκεί όπου μέχρι και τώρα καίγονται σπίτια ενώ νωρίτερα οι Αρχές είχαν εκκενώσει τον οικισμό Φέριζα και παράλληλα, εκκενώθηκε οικοτροφείο με 30 παιδιά στην ίδια περιοχή.

Συνολικά, στην περιοχή επιχείρησαν 117 πυροσβέστες με 35 οχήματα, επτά ομάδες πεζοπόρου τμήματος, πέντε αεροσκάφη και οχτώ ελικόπτερα με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Δύο έκτακτα μηνύματα από το 112

Δύο προειδοποιητικά μηνύματα σε όσους βρίσκονται στην περιοχή μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 έστειλε Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Το τελευταίο έλαβαν στα κινητά τους οι πολίτες στις 16:45 ώστε να εκκενωθεί η Ανάβυσσος.

Έκτακτη Σύσκεψη συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής

Έκτακτη σύσκεψη του συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός, λόγω της πολύ δύσκολης και κρίσιμης κατάστασης στο μέτωπο της πυρκαγιάς, που έχει ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή των Καλυβίων.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κατάστημα Αναβύσσου και πέρα από τα αρμόδια όργανα της Πυροσβεστικής και της Περιφέρειας, μετείχαν ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, αλλά και ο δήμαρχος Λευρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, καθώς με τη σφοδρότητα των ανέμων η πυρκαγιά μπορούσε να απειλήσει περιοχές και του δικού του δήμου.

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ αποφάσισαν πώς θα χτυπήσουν το Ιράν, αλλά όχι πότε
Νέα βάρκα εντοπίστηκε ανοιχτά της Κύπρου-Οδηγείται στο λιμάνι Λάρνακας
Υποδύθηκαν τους αστυνομικούς και μπούκαραν σε σπίτι-Έδεσαν γυναίκα κι έφυγαν με πάνω από 100.000€
Δεν άναψε με τον παραδοσιακό τρόπο η Ολυμπιακή Φλόγα αλλά ξεκίνησε το ταξίδι της
Συνελήφθη ο εργολάβος του κτιρίου που κατέρρευσε και καταπλάκωσε τον αστυνομικό
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα
Η ανάγκη του Νετανιάχου για πολιτική επιβίωση στο επίκεντρο της κρίσης Ισραήλ-Ιράν
Χειροπέδες σε 44χρονο για τον εμπρησμό 17 οχημάτων σε συνεργείο
Αυτά είναι τα εξεταστικά κέντρα για τις Παγκύπριες Εξετάσεις κατά επαρχία
Θρήνος για τον 31χρονο αστυνομικό που σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε κτήριο-Έκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας