Συγκλονιστικές εικόνες από τη Μόρια-Ψάχνουν τους 35 θετικούς μετανάστες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Λέσβος μετά τη μεγάλη φωτιά στη Μόρια, ενώ οι εικόνες από όσα έχουν γίνει στο νησί κάνουν τον γύρο του κόσμου.
 
Υλικό από drone που δημοσιεύει το Associated Press δείχνει στήλες καπνού να υψώνονται πάνω από το καμένο τοπίο της Μόριας.
 
Τα πλάνα αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η χθεσινή πυρκαγιά:
Στο υλικό διακρίνονται ακόμη φλόγες σε ορισμένα σημεία, μαυρισμένες δομές και πυκνοί καπνοί πάνω από τον ρημαγμένο καταυλισμό.

Σε ένα ακόμη βίντεο του αμερικανικού πρακτορείου, υπάρχουν πλάνα με ελικόπτερα που επιχειρούν στην περιοχή και άλλα με μετανάστες που βρίσκονται συγκεντρωμένοι σε άλλο σημείο. Ο διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος εξηγεί στο βίντεο πώς τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά, μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.
Οι αρχές τώρα στρέφουν την προσοχή τους στους 13.000 μετανάστες που έχουν μείνει εκτός του καταυλισμού, ο οποίος έχει καταστραφεί.

Οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύονται και στη Λέσβο έφτασαν το πρωί με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 τρεις διμοιρίες ΜΑΤ από την Ελευσίνα.  Από νωρίς η αστυνομία προπσαθεί να σταματήσει τους μετανάστες να φτάσουν στην πόλη της Μυτιλήνης.

Αγωνία επικρατεί και για το πού βρίσκονται οι 35 μετανάστες που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό.  

Με εντολή Χαρδαλιά, το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για λόγους δημόσιας υγείας, για τέσσερις μήνες.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι υπουργοί Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Μηταράκης και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παν. Αρκουμανέας μεταβαίνουν στη Λέσβο, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση στη Μόρια, όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, μετά την ολοκλήρωση της κυβερνητικής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου. Στις 6 το απόγευμα θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου. Η σύσκεψη στο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότη Μηταράκη, του Αναπληρωτή Υπουργού Γιώργου Κουμουτσάκου, του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκού, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά. Στη σύσκεψη βρέθηκαν και ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Αγωνία μετά τις τεράστιες καταστροφές

Ο καταυλισμός έχει καεί και 13.000 βρίσκονται στους δρόμους. Ο κ. Κουμουτσάκος ανακοίνωσε ότι θα μεταφερθούν σε χώρο με σκηνές. 

Δείτε βίντεο του Associated Press από σήμερα το πρωί στη Μόρια: 
 
Δείτε εικόνα από σήμερα το πρωί: 
 
Η κόλαση φωτιάς προκλήθηκε όταν μετανάστες αντέδρασαν στο άκουσμα της είδησης ότι 35 εξ αυτών έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό και θα έπρεπε να απομονωθούν μαζί με συγγενείς τους. Λόγω των ενισχυμένων ανέμων, οι φλόγες μεταφέρθηκαν πολύ γρήγορα εντός των εγκαταστάσεων του ΚΥΤ, με συνέπεια ολόκληρη η περιοχή να μετατραπεί σε μία τεράστια εστία φωτιάς, κατακαίγοντας τα πάντα και ειδικότερα τα κοντέινερ και τις σκηνές, όπου διέμεναν πάνω από 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες.
 
 
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα 
 

Δειτε Επισης

Η πρώτη αντίδραση Πισπιρίγκου μετά την ισόβια κάθειρξη-«Έχω ήδη ασκήσει έφεση»
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητριών στην Ελλάδα-Μπουνιές, κλωτσιές και μαλλιοτραβήγματα
Δύο σεισμοί 5,6 και 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας-Αισθητοί και στην Αττική
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Εντός της ημέρας η απόφαση για το βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας