Νύχτα κόλασης στην Κεφαλονιά-Μεγάλη μάχη με τις φλόγες, εκκενώνονται χωριά

Πολύ δύσκολη ήταν η νύχτα στην Κεφαλονιά εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στα Αννινάτα του Ελειού όπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ οι φλόγες απειλούν κατοικημένες περιοχές.
 
Η πυρκαγιά κατακαίει από χθες Παρασκευή δασική έκταση με πεύκα και πουρνάρια και είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί καθώς εξαπλώνεται ταχύτατα από διαφορετικά μέτωπα εξαιτίας και των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
 
Από το συντονιστικό όργανο δόθηκε εντολή ετοιμότητας για τους κατοίκους των χωριών Καπανδρίτι και Ξενόπουλο προκειμένου να φύγουν από τα σπίτια τους εφόσον οι φλόγες φτάσουν στο σημείο να απειλήσουν τις ζωές τους ή τις περιουσίες τους.
 

Εντολή εκκένωσης
Ωστόσο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος έδωσε εντολή για εκκένωση του Καπανδριτίου, προτρέποντας τους κατοίκους του χωριού «να απομακρυνθούν» άμεσα για λόγους «προστασίας της ζωής και της υγείας τους».
 
Τους συνέστησε, επίσης, «να έχουν μαζί τους βρεγμένη πετσέτα, ένα μικρό δοχείο με νερό, φάρμακα, βασικά προσωπικά αντικείμενα, όπως ταυτότητα ή διαβατήριο, κινητό τηλέφωνο, τιμαλφή και ό,τι άλλο μικρού μεγέθους αντικείμενο (π.χ. μάσκα, φακός), καθώς και τα μικρά κατοικίδιά τους, σε κλουβιά – εφόσον είναι εφικτό».
 

Ενισχύσεις και από Αθήνα
Πριν λίγη ώρα έφτασαν στην Κεφαλονιά ενισχύσεις από την Αθήνα. Με ειδική πτήση της Sky Express, αφίχθησαν στο νησί 48 πυροσβέστες, ενώ με ειδικό δρομολόγιο από το λιμάνι της Κυλλήνης έφθασαν στον Πόρο 11 πυροσβεστικά οχήματα.
 
Συνολικά, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν ισχυρές δυνάμεις που αποτελούνται από 102 πυροσβέστες, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από τη Δυτική Ελλάδα και την 1η ΕΜΑΚ της Αθήνας, 21 πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες και εθελοντές της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ επί τόπου βρίσκεται και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.
 

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη