Παρασκευή 27 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Αντεπίθεση από Μητσοτάκη για την Αγία Σοφία-Ξεκινά τις επαφές σε διεθνές επίπεδο

  11/07/2020 13:12
Αντεπίθεση από Μητσοτάκη για την Αγία Σοφία-Ξεκινά τις επαφές σε διεθνές επίπεδο

Αντεπίθεση από Μητσοτάκη για την Αγία Σοφία-Ξεκινά τις επαφές σε διεθνές επίπεδο

  11/07/2020 13:12
Τηλεφωνικές επαφές σε διεθνές επίπεδο ξεκινά ο πρωθυπουργός της Ελλάδα, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την απόφαση του τουρκικού συμβουλίου Επικράτειας, για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
 
Οι τηλεφωνικές επαφές ξεκινούν στο πλαίσιο αντιδράσεων της Ελλάδας για την απόφαση της Τουρκίας να μετατραπεί σε τζαμί η Αγία Σοφία.
 
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός από την Κέρκυρα όπου περιοδεύει, επικοινώνησε σήμερα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στον οποίο εξέφρασε τη συμπαράσταση και την υποστήριξή του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Δεν σέβονται τίποτα, δεν υπολογίζουν κανένα»-Καταγγέλλει την Τουρκία η Κύπρος
 
Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ελληνικής Κυβέρνησης, Στέλιος Πέτσας τόνισε πως «θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να υπάρξουν συνέπειες για την Τουρκία».
 
Σημείωσε, δε, ότι «υπάρχουν κυρώσεις που πονάνε και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα».
 
«Όλα είναι πάνω στο τραπέζι και το ενδεχόμενο των κυρώσεων όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά και από διεθνείς οργανισμούς, όπως η Unesco» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έντονη η Σακελλαροπούλου για την Αγία Σοφία-«Ευθεία πρόκληση για την ιστορική μας μνήμη»
 
«Το θέμα της Αγίας Σοφίας είναι διεθνές ζήτημα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι τέτοια παραβατική συμπεριφορά και μια τόσο μεγάλη προσβολή θα πρέπει να έχει και ανάλογη απάντηση» είπε ακόμα ο κ. Πέτσας συμπληρώνοντας ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα προχωρήσουμε σε κάποια μορφή κυρώσεων».
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας