Πέμπτη 29 Ιουλ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ξεκάθαρη απάντηση Δένδια για τον Έβρο-«Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος»

  23/05/2020 13:29
Ξεκάθαρη απάντηση Δένδια για τον Έβρο-«Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος»

Ξεκάθαρη απάντηση Δένδια για τον Έβρο-«Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος»

  23/05/2020 13:29
«Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος» σημειώνει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε στο νότιο Έβρο.
 
Σε ανακοίνωσή του το Yπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, σύμφωνα με τα οποία Τούρκοι στρατιώτες έχουν καταλάβει ελληνικό έδαφος στον Έβρο και τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας: «Με αφορμή διασπορά πρόσφατων fake news, τονίζεται ότι καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε Ελληνικό έδαφος. Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται τα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», σημειώνει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.
 
Από το απόγευμα της Παρασκευής, πάντως, ξέσπασε σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης καθώς τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΙΝΑΛ ζήτησαν ενημέρωση για τις εξελίξεις στον Έβρο με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών να τονίζει ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες.
 
Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα που προέκυψε αφορά στη θέση Μελισσοκομείο του νοτίου Έβρου –η οποία σύμφωνα με την ελληνική πλευρά ανήκει στην Ελλάδα, βάσει των χαρτών του 1923– και στην οποία βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες στοιχεία της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας της Τουρκίας.
 
Η διαφορά για τη συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι νέα και εδράζεται στην αλλαγή της κοίτης του ποταμού Έβρου. Η κοίτη έχει μετακινηθεί, με αποτέλεσμα στη θέση της να βρίσκεται πλέον ένα έλος, το οποίο το καλοκαίρι ξεραίνεται και τον χειμώνα πλημμυρίζει δημιουργώντας εκεί μια νησίδα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρουσία των τουρκικών δυνάμεων στο συγκεκριμένο σημείο δημιουργεί προσκόμματα στις εργασίες των στελεχών της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού να ολοκληρώσουν τη διευθέτηση του χώρου από ελληνικής πλευράς, ενόψει επέκτασης του φράχτη και στον νότιο Έβρο.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας