Σάββατο 24 Ιουλ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Τελέστηκε σε πολύ στενό κύκλο η κηδεία του Μανώλη Γλέζου

  01/04/2020 15:27
Τελέστηκε σε πολύ στενό κύκλο η κηδεία του Μανώλη Γλέζου

Τελέστηκε σε πολύ στενό κύκλο η κηδεία του Μανώλη Γλέζου

  01/04/2020 15:27
Τελέστηκε σήμερα, στον ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α` Νεκροταφείου της Αθήνας, η κηδεία του εμβληματικού αγωνιστή της ελληνικής αντίστασης, Μανώλη Γλέζου.
 
Η κηδεία τελέστηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο, βάσει των περιορισμών που ισχύουν για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε, στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο οποίος χαρακτήρισε τον Μανώλη Γλέζο ως «σύμβολο της Αντίστασης».
 
Προς τιμήν του ιστορικού αγωνιστή, μεσίστια κυμάτιζε η ελληνική σημαία στον βράχο της Ακρόπολης, ενώ επίσης μεσίστιες κυμάτιζαν οι σημαίες στα δημοτικά και κοινοτικά καταστήματα των «μαρτυρικών χωριών και πόλεων» όλης της χώρας.
 
Στην Παναγιά την Εκατονταπυλιανή στην Πάρο, μια από τις ιδιαίτερες πατρίδες του Μανώλη Γλέζου, οι καμπάνες χτυπούσαν πένθιμα.
 
Η κηδεία του ιστορικού αγωνιστή της Αριστεράς τελέστηκε δημοσία δαπάνη, ενώ ο τάφος προσφέρθηκε τιμητικά από τον Δήμο Αθηναίων.
 
«Γνωρίζουμε ότι οι σκέψεις των ανθρώπων που τον γνώρισαν (…) τον συντροφεύουν», αναφέρεται στην ανακοίνωση της οικογένειάς του.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας