Σάββατο 6 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Τζιχαντιστής έκανε αίτημα χορήγησης ασύλου στην Ελλάδα με τα πραγματικά του στοιχεία

  01/06/2019 14:56
Τζιχαντιστής έκανε αίτημα χορήγησης ασύλου στην Ελλάδα με τα πραγματικά του στοιχεία

Τζιχαντιστής έκανε αίτημα χορήγησης ασύλου στην Ελλάδα με τα πραγματικά του στοιχεία

  01/06/2019 14:56
Ιδιαίτερο θράσος επέδειξε ένας σκληρός τζιχαντιστής από το Ιράκ, που συνελήφθη τελικά στην Αθήνα, καθώς είχε κάνει αίτημα χορήγησης ασύλου στην Ελλάδα με τα πραγματικά του στοιχεία.
 
Ο 27χρονος Τάχα Α. συνελήφθη πριν από περίπου 20 ημέρες στην Ομόνοια. Μέχρι εκείνη την ώρα όμως, κυκλοφορούσε ελεύθερος, με τα πραγματικά στοιχεία της ταυτότητάς του, λαμβάνοντας ιδιαίτερα προσεκτικά μέτρα. Ο τζιχαντιστής, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., το 2015 ήταν στο Ιράκ, στα εδάφη του Ισλαμικού Κράτους. Το καλοκαίρι του 2018 πέρασε στην Τουρκία και από τον Έβρο μπήκε στην Ελλάδα, το περασμένο φθινόπωρο.

Πώς κυκλοφορούσε ελεύθερος ο τζιχαντιστής
Ο 27χρονος τζιχαντιστής καταζητούνταν με διεθνές ένταλμα των γερμανικών αρχών. Όλο αυτό το διάστημα φέρεται να διέμενε σε σπίτια συμπατριωτών του και σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ είχε υποβάλει αίτημα χορήγησης ασύλου, το οποίο εξεταζόταν σε δεύτερο βαθμό. Καθημερινά άνοιγε το κινητό τηλέφωνό του για πέντε λεπτά και έπαιρνε μέτρα προκειμένου να βεβαιωθεί ότι δεν τον παρακολουθούσαν, ενώ κυκλοφορούσε με μετρό.

Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής αξιοποίησαν πληροφορίες των γερμανικών αρχών, βρήκαν τους σταθμούς μετρό που χρησιμοποιούσε- μέσω των κεραιών εκπομπής της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας- πήραν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και έπειτα από λίγες ημέρες τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν στην Ομόνοια.

Ο τζιχαντιστής κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού και αναμένεται να εκδοθεί στη Γερμανία. Την ίδια ώρα, στελέχη των ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. είναι σε επιφυλακή στα νησιά και τον Εβρο, καθώς από πληροφορίες διεθνών υπηρεσιών υπάρχει η εκτίμηση πως θα αυξηθούν οι διελεύσεις ακραίων ισλαμιστών.

Ο Τάχα Α., με μία Γερμανίδα σύντροφό του, είχαν «αγοράσει» ένα κοριτσάκι Γεζίντι και τη μητέρα του, ως οικιακές «σκλάβες». Έδεσαν το 5χρονο κορίτσι έξω από το σπίτι στη Μοσούλη το 2015, και το άφησαν να πεθάνει από θερμοπληξία και δίψα. Ο 27χρονος ζούσε στο Ιράκ με τη Γερμανίδα σύντροφό του και φέρονται να είχαν δραστηριότητα με το Ισλαμικό Κράτος. Η Γερμανίδα συνελήφθη το 2016 και οδηγήθηκε στη γερμανική δικαιοσύνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2015 κυκλοφορούσε στο Ιράκ φορώντας γιλέκο με εκρηκτικά!

Πηγή: iefimerida.gr
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας