Το τελευταίο αντίο στον σμηναγό Τσιτλακίδη-Συντετριμμένη η οικογένειά του (pics)

Το τελευταίο αντίο στον στον κυβερνήτη, σμηναγό του μοιραίου Phantom, Ευστάθιο Τσιτλακίδη -που έπεσε τη Δευτέρα (30/1) ανοιχτά της Ανδραβίδας- λένε αυτή την ώρα στον Γρανίτη Δράμας συγγενείς, φίλοι και απλοί πολίτες.

Πριν από λίγο έφτασε η σορός του και θα ακολουθήσει η εξόδιος ακολουθία. Νωρίτερα στον ναό έφτασαν συντετριμμένοι οι γονείς του σμηναγού. Σπαρακτική ήταν η εικόνα της μητέρας που έλεγε το όνομα του παιδιού της κοιτώντας τον ουρανό, ενώ ο πατέρας του μπήκε στην εκκλησία υποβασταζόμενος. Τραγική φιγούρα και η κοπέλα του που κρατούσε μια κοινή φωτογραφία τους στα χέρια της.

Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες σε ολόκληρη την περιοχή ενώ από νωρίς το πρωί έφταναν στην εκκλησία δεκάδες στεφάνια από την οικογένεια, φίλους και την στρατιωτική ηγεσία. Η οικογένεια του 31χρονου σμηναγού αποφάσισε κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας να μοιράσει 1000 κουφέτα και λουλούδια σε όσους θα βρίσκονται εκεί για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους Στάθη.

Σακελλαροπούλου-Μητσοτάκης στην κηδεία του Ευστάθιου Τσιτλακίδη

Στην εξόδιο ακολουθία του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, στον Γρανίτη Δράμας παρευρίσκονται σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενη από τον τομεάρχη Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Χρήστο Χριστοδούλου και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεόφιλο Ξανθόπουλο.

Το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, τιμώντας τους δυο ήρωες αεροπόρους, τους απέδωσε τον ανώτατο βαθμό της ηγεσίας της Πολεμικής Αεροπορίας, ονομάζοντάς τους Αντιπτεράρχους.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Η αφρικανική σκόνη «κατάπιε» την Ελλάδα-Πορτοκαλί ουρανός, απόκοσμες εικόνες
Η Έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραγνωρίζει εθνικές στρατηγικές, υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Ελλάδας
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Σε ύφεση η φωτιά στην Πάρο-Επιχειρούν μόνο επίγειες δυνάμεις
ΒΙΝΤΕΟ: Φωτιά στην Πάρο, καίει κοντά σε σπίτια-Μήνυμα από το 112 για εκκένωση
«Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από τη δολοφονία Λυγγερίδη»-Στις 60 οι συλλήψεις
Στις 59 οι συλλήψεις για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Κατηγορίες και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
ΒΙΝΤΕΟ: Ανεύθυνος οδηγός λεωφορείου στην Ελλάδα παίζει με το κινητό την ώρα διαδρομής
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
NAVTEX Τουρκίας για νατοϊκή άσκηση στο Αιγαίο