Έτοιμη η Ελληνική Κυβέρνηση για πρόταση δυσπιστίας ΣΥΡΙΖΑ-Άμεσα η συζήτηση

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ανέβει στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής σε λίγη ώρα και να καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά της Ελληνικής Κυβέρνησης, με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα απαντήσει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος και θα κάνει δεκτή την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προς πρόταση μομφής ο ΣΥΡΙΖΑ-«Καλοδεχούμενη, θα πέσει στο κενό», απαντά το Μαξίμου

Η τριήμερη συζήτηση, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό, θα ξεκινήσει άμεσα, το πιθανότερο σε μία ώρα από τη στιγμή που θα κατατεθεί. Σήμερα και αύριο θα πάρουν τον λόγο βουλευτές και υπουργοί.

Την Παρασκευή στο βήμα της Ολομέλειας θα ανέβουν οι πολιτικοί αρχηγοί και στη συνέχεια, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα ακολουθήσει ονομαστική ψηφοφορία.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση του Μητσοτάκη

Χθες ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά το τέλος της συνάντησης με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, αναφέρθηκε στην επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ, την οποία έλαβε το πρωί από τον ίδιο τον κ. Ράμμο, κάνοντας λόγο για «κατάφωρη παραβίαση του κράτους δικαίου και μια πρωτοφανή δημοκρατική εκτροπή από ένα ρυπαρό δίκτυο και εγκληματικό που λειτουργούσε εντός του Μεγάρου Μαξίμου και καθοδηγούνταν από τον πρωθυπουργό».

Μαξίμου: Καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

Στην Ελληνική Κυβέρνηση από χθες συνεργάτες του πρωθυπουργού σχολίαζαν τη φημολογία που είχε ξεκινήσει για πρόθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση και σχολίαζαν πως «πρόκειται για μια απέλπιδα προσπάθεια ανατροπής των πολιτικών συσχετισμών που θα πέσει στο κενό» και εκτόξευαν βέλη κατά του προέδρου της ΑΔΑΕ για τον οποίο υποστηρίζουν ότι βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την Κουμουνδούρου και «λειτουργεί ως παρακολούθημα».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, λίγα λεπτά μετά την έξοδο του κ. Τσίπρα από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου δήλωσε πως ο πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθεί προαναγγέλλοντας ότι «τα υπόλοιπα θα τα πούμε με λεπτομέρειες αύριο στη Βουλή», τον προκάλεσε να προχωρήσει σε πρόταση δυσπιστίας κατά της Ελληνικής Κυβέρνησης ώστε στη Βουλή «να τα συζητήσουμε όλα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Στο Μέγαρο Μαξίμου χαρακτηρίζουν καλοδεχούμενη μια τέτοια κίνηση από τον κ. Τσίπρα, καθώς θα γίνει σύγκριση των δύο διακυβερνήσεων και θα αποδειχτεί πόσο συμπαγής είναι η Kοινοβουλευτική Oμάδα της ΝΔ.

Πηγή: Iefimerida

Δειτε Επισης

Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τα Τέμπη
Σύντομα η μεταφορά των servers ασφαλές μέρος-Xρονοδιάγραμμα τον Σεπτέμβριο για το e-justice
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα κατά Εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών
Στις 22 Απριλίου η συνάντηση για ΜΟΕ Ελλάδα-Τουρκίας
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη
Έρευνα για παραλείψεις αστυνομικών ζητά η οικογένεια της Κυριακής-Κατέθεσε σειρά αιτημάτων