Οξύνεται η αντιπαράθεση για τις παρακολουθήσεις στην Ελλάδα-Ζητά παραίτηση Μητσοτάκη ο Τσίπρας

Οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση για το ζήτημα των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα, μετά τη σημερινή επίσκεψη του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στον Πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστο Ράμμο και τις θεσμικές κινήσεις στις οποίες προβαίνει.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, απηύθυνε έκκληση προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να παραιτηθεί υπό το βάρος της επιστολής του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου στα κόμματα.

«Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών οφείλει να παραιτηθεί», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση που είχε με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πόλεμος Τσίπρα-Κυβέρνησης για παρακολουθήσεις-«Αν τολμά ας προβεί σε πρόταση μομφής»

«Αν τολμά ας προβεί σε πρόταση μομφής»

Να ζητήσει πρόταση μομφής εναντίον της Κυβέρνησης, κάλεσε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, μετά τα όσα κατήγγειλε.

Κάνοντας λόγο για «παραλήρημα του κ. Τσίπρα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο», ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κατηγόρησε τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «μεθόδευση που μήνες τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη».

«Με υλικό που εδώ και καιρό έχουν στη διάθεση τους ρυπαρά δίκτυα προχωρά σε ατεκμηρίωτα, ευφάνταστα και πλήρως αναληθή συμπεράσματα», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

«Όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ας τολμήσει να προβεί σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης», κάλεσε τον κ. Τσίπρα.

«Εκεί θα τα συζητήσουμε όλα. Όλα! Πώς ήταν η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και πώς είναι σήμερα. Το κράτος δικαίου που επί των ημερών του αφέθηκε στα χέρια κάτι μαρτύρων σαν το «Μάξιμο Σαράφη» που συνελήφθη σήμερα για απάτη. Τις ένορκες καταθέσεις για σακούλες με χρήματα που πήγαιναν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Α2 και τις κυπριακές offshore. Τις αθλιότητες για τη δήθεν νεκρή Μαρία. Αυτά και πολλά ακόμα. Περιμένουμε λοιπόν», καταλήγει η δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην αντεπίθεση η ελληνική Κυβέρνηση για αποκαλύψεις από ΑΔΑΕ-« Προνομιακή σχέση του προέδρου της με ΣΥΡΙΖΑ»

Νωρίτερα η Ελληνική Κυβέρνηση, με δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, αρνείται κατηγορηματικά ότι οι παρακολουθήσεις ήταν σε γνώση του Πρωθυπουργού και συνολικά της κυβέρνησης, ενώ ζητεί από τη Δικαιοσύνη να ρίξει γρήγορα φως στην υπόθεση. Ταυτόχρονα, κατηγορεί τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ ότι έχει μετατρέψει την ανεξαρτησία της Αρχής σε προνομιακή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Κυβέρνηση, από τον Αύγουστο, πήρε θέση διαυγή και σταθερή στο ζήτημα των επισυνδέσεων: απέδωσε άμεσα πολιτικές ευθύνες και ανέλαβε πρωτοβουλίες θεσμικής θωράκισης των οργάνων της Πολιτείας, της ΕΥΠ προεξαρχούσης. Παράλληλα, στηρίζει απροϋπόθετα και συνδράμει ενεργά, μέσω των δημοσίων αρχών, την ελληνική Δικαιοσύνη στο έργο που έχει αναλάβει για την πλήρη διαλεύκανση κάθε πτυχής της υπόθεσης», αναφέρει στη δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

«Οι επισυνδέσεις αυτές, κατηγορηματικά, δεν ήταν σε γνώση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης. Καμιά ενημέρωση και κανένα στοιχείο δεν περιήλθε ποτέ  σε γνώση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης. Η Δικαιοσύνη επιβάλλεται να φέρει γρήγορα στο φως την πραγματική διάσταση της υπόθεσης αυτής και ποια ρυπαρά δίκτυα διοχέτευαν προνομιακά και συστηματικά υλικό και πληροφορίες σε συγκεκριμένους μηχανισμούς. Ρυπαρά δίκτυα που, προσπαθώντας με τυφλό μένος να πλήξουν την Κυβέρνηση, δρουν τελικά σε βάρος της Πατρίδας», συμπληρώνει.

Εν συνεχεία, κατηγορεί τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ ότι μετατρέπει «την ανεξαρτησία της Αρχής, της οποίας προΐστανται, σε περίεργη προνομιακή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρο του». υπήρχαν εδώ και καιρό πολλαπλές ενδείξεις.

«Κατά παράβαση σαφούς διάταξης νόμου, [ο κ. Ράμμος] προσέφυγε στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για να ελέγξει τυχόν άρσεις απορρήτου, αν και η ΑΔΑΕ διατηρεί στα αρχεία της πλήρη φάκελο με τις διατάξεις του εισαγγελέα και θα μπορούσε να κάνει μία απλή διασταύρωση. Το κίνητρο, προφανώς, ήταν η δημιουργία εντυπώσεων και την πράξη του την επικρότησε ασμένως ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, αγνοήθηκε προκλητικά η γνώμη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αν και κατά το Σύνταγμα η διοίκηση συνολικά υπόκειται στη δικαστική λειτουργία», αναφέρει ο κ. Οικονόμου.

«Τα όσα εδώ και καιρό πράττει ο Επικεφαλής της ΑΔΑΕ συνιστούν βαρύ ατόπημα. Θεσμικό και πολιτικό. Η σιωπή μας όλο αυτό το διάστημα δεν συνιστούσε αδυναμία, αλλά  στάση ευθύνης απέναντι σε αυτό που θα έπρεπε να ήταν η ΑΔΑΕ: Μια Αρχή πραγματικά ανεξάρτητη που θα λειτουργούσε στο πλαίσιο που το Σύνταγμα ορίζει», αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

«Ο κ. Τσίπρας, ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τέως Πρωθυπουργός, οφείλει να αναλογιστεί τις πολιτειακές του ευθύνες. Τέλος, βαρύτερο ατόπημα του κ. Τσίπρα θα είναι, αξιοποιώντας τα παρανόμως εξαχθέντα στοιχεία που του ενεχείρισε ο κ. Ράμμος, να εμπλέξει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε σχέδιο εξυπηρέτησης κομματικών σκοπιμοτήτων», επισημαίνει.

«Η Κυβέρνηση, με απόλυτη προσήλωση στο Σύνταγμα και τους νόμους και αμέριστη εμπιστοσύνη στο έργο της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης, έχοντας μιλήσει καθαρά από την πρώτη στιγμή για την υπόθεση των επισυνδέσεων, εγγυάται τόσο την αποκάλυψη της πλήρους αλήθειας όσο και την πολιτική ομαλότητα», καταλήγει ο κ. Οικονόμου.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας παρέλαβε έναν φάκελο από τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, από τον οποίο φέρεται να επιβεβαιώνονται ονόματα παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ.

Σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση με τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «το φως νίκησε το σκοτάδι», ενώ εν συνεχεία επισκέπτεται την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο Τετάρτη, ο Αλέξης Τσίπρας θα γνωστοποιήσει στη Βουλή τα ονόματα των ατόμων που αναγράφονται στον φάκελο της ΑΔΑΕ.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Πασοκ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδορυλάκης κάλεσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό «να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα και να προκαλέσει αύριο την ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής».

«Πριν από λίγο, έγινα αποδέκτης επιστολής από τον Επικεφαλής της Α.Δ.Α.Ε., κ. Χρήστο Ράμμο, με την οποία με ενημερώνει για τα αποτελέσματα της έρευνας της Ανεξάρτητης Αρχής, μιας και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας απαγορεύει ως σήμερα τη νόμιμη ενημέρωση της Βουλής και κατ’ επέκταση ολόκληρου του ελληνικού λαού. Είναι οι ίδιοι βουλευτές, που ενώ με προέτρεπαν επί μήνες σε μια παράνομη διαδικασία ενημέρωσης "στο αφτί", σήμερα εμποδίζουν τον ελληνικό λαό να μάθει με νόμιμο τρόπο την αλήθεια», επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Ολοκληρώνεται και τεκμηριώνεται έτσι η εικόνα της θεσμικής παρακμής, που κορυφώθηκε με τη συγκάλυψη του σκανδάλου στην Εξεταστική Επιτροπή -παρωδία και τη συνεχιζόμενη επιχείρηση αντισυνταγματικής φίμωσης των Ανεξάρτητων Αρχών. Όλα αυτά συνιστούν διολίσθηση στον αυταρχισμό και εκθέτουν τη χώρα διεθνώς», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εξελίξεις με τις παρακολουθήσεις στην Ελλάδα-Ο Τσίπρας δίνει ονόματα στη Βουλή

Δειτε Επισης

Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Η αφρικανική σκόνη «κατάπιε» την Ελλάδα-Πορτοκαλί ουρανός, απόκοσμες εικόνες
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Αυτό το αεροδρόμιο μόλις πήρε το «στέμμα» από τη Σιγκαπούρη-Είναι πλέον το καλύτερο στον κόσμο
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
BINTEO: Τι έδειχνε το πρώτο βίντεο που ανέβηκε στο Youtube πριν από 19 χρόνια
Στρατηγικές προστασίας των παιδιών στην ΕΕ προτείνει στα κράτη μέλη η Κομισιόν
Μπορέλ: Το Ισραήλ να διασφαλίσει προστασία εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις
Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας