Εξελίξεις με τις παρακολουθήσεις στην Ελλάδα-Ο Τσίπρας δίνει ονόματα στη Βουλή

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των παρακολουθήσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ να ανεβάζει τους τόνους στα ύψη και να γνωστοποιεί συγκεκριμένα ονόματα στις ανώτατες πολιτειακές Αρχές.

Ο Αλέξης Τσίπρας, παρέλαβε νωρίτερα σήμερα έναν φάκελο από τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, ο οποίος φαίνεται ότι επιβεβαιώνει τις παρακολουθήσεις Ελλήνων αξιωματούχων από την ΕΥΠ και αναμένεται να κινηθεί με ταχύτητα.

Μέσα στις επόμενες ώρες (πιθανότατα στις 18:00 της Τρίτης) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  θα επισκεφτεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκείμενου να την ενημερώσει για όλες τις τελευταίες εξελίξεις για το ζήτημα την παρακολουθήσεων. Όμως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα περιοριστεί σε αυτή την ενημέρωση.

Ο Τσίπρας δίνει ονόματα στη Βουλή

Σύμφωνα με ελλαδικά μέσα, αύριο Τετάρτη, ο Αλέξης Τσίπρας θα γνωστοποιήσει στη Βουλή τα ονόματα των ατόμων των οποίων η παρακολούθηση από την ΕΥΠ επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία που έλαβε από την ΑΔΑΕ.

Σε ερώτηση του ethnos.gr για το αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας προτίθεται να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο του φακέλου, πηγές της Κουμουνδούρου σημειώνουν τα εξής:

«Ο Αλεξης Τσίπρας τόσους μήνες έχει χειριστεί το θέμα απολύτως θεσμικά και δε πρόκειται να πει ονόματα ούτε στο πεζοδρόμιο ούτε στα τηλεοπτικά στούντιο, παρά μόνο όπως οφείλει από το βήμα της Βουλής στο ναό της δημοκρατίας. Αύριο αναμένεται να λάβει το λόγο και να τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου για την υγεία στην ολομέλεια».

Επιστολή Ράμμου σε Τασούλα, αρχηγούς κομμάτων και υπ. Δικαιοσύνης για τα ευρήματα των ελέγχων

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, το μεσημέρι της Τρίτης έφτασε στη Βουλή ένας φάκελος με τη σήμανση «απόρρητο» με αποστολέα τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο και αποδέκτη τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα.

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής απέστειλε την επιστολή για τα ευρήματα των ελέγχων που πραγματοποίησε η ΑΔΑΕ στα στοιχεία των παρόχων κινητής τηλεφωνίας τόσο στον πρόεδρο της Βουλής, αλλά και στους αρχηγούς όλων των κομμάτων και στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα.

Άλλωστε σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ έχει το δικαίωμα να «ενημερώνει για θέματα άρσεων απορρήτου επικοινωνιών τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και τον υπουργό Δικαιοσύνης», ο κ. Ράμμος απέστειλε επιστολή στους προαναφερθέντες παραλήπτες, γνωστοποιώντας πως τα πρόσωπα τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να διερευνηθεί η παρακολούθηση τους (στις 7 Δεκεμβρίου) ήταν εν τέλει παγιδευμένα από τους κοριούς της ΕΥΠ».

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του στην ΑΔΑΕ με τον Χρήστο Ράμμο προχώρησε σε μία σιβυλλική δήλωση. Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα, το φως νίκησε το σκοτάδι».

Με τη δήλωση, ο Αλέξης Τσίπρας υπονοεί ότι μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή προκύπτουν στοιχεία για παρακολούθηση πολιτικών προσώπων. Σύμφωνα με πληροφορίες στη φωτογραφία ο κ. Τσίπρας κρατά σημείωμα που του παρέδωσε ο κ. Ράμμος με τα στοιχεία που προέκυψαν από τους ελέγχους της ΑΔΑΕ

Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Άφησε, δε, να εννοηθεί ότι υπάρχει σαφής σύνδεση ανάμεσα σε αυτούς που έχουν το υλικό των υποκλοπών και σ’ αυτούς που το δημοσιεύουν σήμερα.

«Προφανώς το φως κερδίζει πάντα το σκοτάδι. Δεν ξέρω αν ο κ. Τσίπρα διαπίστωσε σήμερα ότι υπάρχουν δικαστές και δικαιοσύνη που κάνει τη δουλειά της και πως οφείλουμε να τους σεβόμαστε και να τους στηρίζουμε όχι μόνο αν κατα την εκτίμησή μας εξυπηρετούν τα σχέδια μας», είπε αρχικά για να μιλήσει στη συνέχεια για το θέμα των υποκλοπών.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει μια πάρα πολύ καλή καθαρή τοποθέτηση από την πρώτη στιγμή της υπόθεσης αυτής. «Σε ό,τι αφορά το σκέλος των μυθευμάτων, τα ρυπαρά δίκτυα ανάμεσα σε αυτούς που εκτός πλαισίου διενεργούσαν παρακολουθήσεις προσώπων και σε αυτούς που διοχευτεύουν το υλικό θα έρθει στην επιφάνεια από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός δεν είχε γνώση του υλικού», τόνισε και προσέθεσε: «

Αν γινόντουσαν αυτά τα πράγματα οφείλουμε να ψάξουμε ποια η σχέση ανάμεσα σ' αυτούς που έκαναν τις παρακολουθήσεις και σε αυτούς που έχουν τα στοιχεία σήμερα. Τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι».

Πηγή:Έθνος

Δειτε Επισης

Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητριών στην Ελλάδα-Μπουνιές, κλωτσιές και μαλλιοτραβήγματα
Δύο σεισμοί 5,6 και 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας-Αισθητοί και στην Αττική
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία