Στις τρεις οι συλλήψεις για τη δολοφονία του «Αμερικάνου»-Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις

Αποκαλύψεις που λύνουν τον γρίφο της υπόθεσης στην Καλαμάτα έγιναν τις τελευταίες ώρες. Οι δράστες του εγκλήματος με θύμα τον 47χρονο «Αμερικανό», όπως ήταν το παρατσούκλι του, έχουν ταυτοποιηθεί ενώ την ίδια στιγμή έχει εξακριβωθεί πως επρόκειτο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του «Αμερικάνου»-Πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Μέχρι τώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, οι συλλήψεις είναι τρείς: του 22χρονου Έλληνα, που επέβαινε στο αυτοκίνητο και άλλων δύο ομοεθνών, 40 και 50 ετών, για υπόθαλψη εγκληματία. Εκείνος που δεν έχει ακόμη συλληφθεί, έχει ωστόσο ταυτοποιηθεί, είναι ο 38χρονος αλλοδαπός που πυροβόλησε το θύμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες επέβαιναν σε αυτοκίνητο με το οποίο έκλεισαν το δρόμο του 47χρονου μοτοσυκλετιστή υποχρεώνοντάς τον να σταματήσει στη διασταύρωση Ύδρας και Σόλωνος και στη συνέχεια βγήκαν και άρχισαν να τον χτυπούν αλύπητα. Αμέσως μετά, ο ένας πυροβόλησε τον «Αμερικανό», έπειτα μπήκαν ξανά στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν με μεγάλη ταχύτητα.

Όσον αφορά στην τραγική συνάντηση για το ξεκαθάρισμα λοιγαριασμών, οι δράστες περίμεναν τον 47χρονο, ύστερα από συνεννόηση. Ο 38χρονος διαπληκτίστηκε μαζί του και στη συνέχεια τον πυροβόλησε. Αργότερα οι δύο δράστες επιβιβάστηκαν σε όχημα και τράπηκαν σε φυγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μαφιόζικη επίθεση στην Καλαμάτα-Ξυλοκόπησαν και πυροβόλησαν 47χρονο

Το πιθανότερο σενάριο, που εξέταζε από την αρχή η αστυνομία, είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών για ναρκωτικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. 

«Εξιχνιάσθηκε άμεσα ανθρωποκτονία σε βάρος 47χρονου στη Μεσσηνία

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο άτομα, ένας εκ των οποίων συνελήφθη

Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, οδήγησαν στην εξιχνίαση ανθρωποκτονίας σε βάρος 47χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 20.1.2023, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας (σχετ. το από 20.1.2023 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν 22χρονος ημεδαπός και 38χρονος αλλοδαπός, εκ των οποίων ο 22χρονος συνελήφθη, ενώ ο 38χρονος αναζητείται.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για ανθρωποκτονία, ενώ ο 38χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, χθες (20.1.2023) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ανωτέρω δράστες ανέμεναν τον 47χρονο, ύστερα από προηγούμενη συνεννόηση μεταξύ τους, όπου ο 38χρονος διαπληκτίστηκε μαζί του και στη συνέχεια τον πυροβόλησε. Ακολούθως επιβιβάστηκαν σε όχημα και τράπηκαν σε φυγή.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από τους ανωτέρω αστυνομικούς, ο 22χρονος, εντοπίσθηκε σήμερα (21.1.2023) το μεσημέρι στην Καλαμάτα και συνελήφθη.

Επιπλέον, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 40 και 50 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ψευδή κατάθεση και υπόθαλψη εγκληματία.

Τέλος, ανωτέρω όχημα βρέθηκε και κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας».

Η αστυνομία είχε εδώ και μέρες, εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δυο ατόμων που πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 47χρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα ζούσε στο παρελθόν στην Αμερική μαζί με τα αδέρφια του και είχε επιστρέψει στην Καλαμάτα. Κατά τις ίδιες πηγές, είχε παραβατική συμπεριφορά και ήταν μπλεγμένος με κυκλώματα της νύχτας που είχαν να κάνουν με ναρκωτικά. 

 

Δειτε Επισης

Η πρώτη αντίδραση Πισπιρίγκου μετά την ισόβια κάθειρξη-«Έχω ήδη ασκήσει έφεση»
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητριών στην Ελλάδα-Μπουνιές, κλωτσιές και μαλλιοτραβήγματα
Δύο σεισμοί 5,6 και 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας-Αισθητοί και στην Αττική
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Εντός της ημέρας η απόφαση για το βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας