Ώρα αποφάσεων για την αποφυλάκιση ή όχι της Εύας Καϊλή-Τι θα υποστηρίξει

Στις 10 το πρωί (ώρα Kύπρου), η Εύα Καϊλή θα βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου όπου θα καταθέσει και θα κριθεί αν θα παραμείνει προφυλακισμένη για έναν ακόμη μήνα, ή αν θα βγει προσωρινά φορώντας «βραχιολάκι».

Το κλίμα στις Βρυξέλλες είναι βαρύ, υπό την σκιά των αποκαλύψεων του Παντσέρι, οι οποίες θα επηρεάσουν και την Εύα Καϊλή, καθώς αυτά που θα πει ίσως κρίνουν και τη δική της μοίρα.

Η Εύα Καϊλή παραμένει κρατούμενη εδώ και έναν μήνα περίπου, ενώ εδώ και μερικές εβδομάδες είχε αιτηθεί προσωρινή αποφυλάκιση με βραχιολάκι. Ωστόσο, η εκδίκαση είχε πάρει αναβολή, καθώς δεν είχε εμφανιστεί η ίδια στο δικαστήριο.

Μετά την είδηση ότι ο Παντσέρι αποφάσισε να συνεργαστεί με τις αρχές και να μιλήσει για όλους και για όλα προκειμένου να έχει πιο ευνοϊκή μεταχείριση, ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο Mega είπε ότι η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής, θα δηλώσει αθώα και θα δώσει μάχη για να το αποδείξει.

Ο Παντσέρι έτοιμος για αποκαλύψεις

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Παντσέρι, Μαρκ Ουτεντάλ, «ο Αντόνιο Παντσέρι είναι έτοιμος να πει όλη την αλήθεια και να συμβάλει στην αποτελεσματικότητα των ερευνών. Υπέγραψε τη συμφωνία συνεργασίας με τη Βελγική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία σε κατάσταση πραγματικού ψυχολογικού σοκ».

Οι φόβοι ο Παντσέρι να εμπλέξει και μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος παραμένουν. Κανένας δεν αποκλείει τίποτα ενώ το τεράστιο πολιτικό θέμα θα προκύψει εάν εμπλέξει και στελέχη της Κομισιόν, είτε της τωρινής είτε της προηγούμενης.

Ο Παντσέρι «καίει» Ταραμπέλα και Κοτσολίνο

Ο Ιταλός ευρωβουλευτής φέρεται να «καίει» τους Ταραμπέλα και Κοτσολίνο, με τον πρώτο να αναφέρουν πηγές πως έχει παραδεχτεί ότι του έδωσε 120.000 ευρώ προκειμένου να στηρίξει τις θέσεις του Κατάρ. Ο Ταραμπέλα ρωτήθηκε για την πληροφορία από κανάλι, ωστόσο απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας πως πρώτα θα καταθέσει στις Αρχές.

Ο ευρωβουλευτής τέθηκε εκτός Σοσιαλδημοκρατών λόγω των αποκαλύψεων του Παντσέρι. Για την ώρα παραμένει στη θέση του ευρωβουλευτή, αλλά πλέον θα συγκαταλέγεται στους «μη εγγεγραμμένους», που δεν ανήκουν σε καμία πολιτική ομάδα, για όσο διαρκεί η έρευνα. Ο Παντσέρι, «καίει» επίσης τον Αντρέα Κοτσολίνο, που αποσύρθηκε μόνος του.

Φοβάται για την οικογένειά του

Οι δικηγόρος του Παντσέρι δήλωσε πως «οι επόμενες ανακρίσεις αναμένεται να γίνουν τις επόμενες ημέρες, με μυστικές συναντήσεις. Πέρα από το ότι η ποινή του θα μειωθεί στον ένα χρόνο φυλάκισης, πέτυχε αυτό που ήθελε, να μην αποκρύψει τίποτα από όλο αυτόν το φάκελο». Πρόσθεσε πως αυτό που ενδιαφέρει τον Παντσέρι, είναι να μην «πάθει τίποτε η οικογένειά του».

Σε κατ’ οίκον περιορισμό η λογίστρια του Παντσέρι

Σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκεται η λογίστρια του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, Μόνικα Μπελίνι μετά τη σύλληψή της στα πλαίσια των ερευνών για το σκάνδαλο Qatargate.

Σύμφωνα με το ιταλικό TgCOM24, η ακρόαση για να αποφασιστεί η έκδοσή της στο Βέλγιο, έχει προγραμματιστεί για το τέλος του μήνα.

Η λογίστρια της οικογένειας Παντσέρι, συνελήφθη χθες Τετάρτη από τη Μονάδα Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Αστυνομίας του Μιλάνου κατόπιν εκτέλεσης ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από Βέλγους δικαστές στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Qatargate.

Σε βάρος της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συνωμοσία, διαφθορά και ξέπλυμα χρημάτων. Τα γραφεία της είχαν ερευνηθεί πρόσφατα στο πλαίσιο της υπόθεσης, στην οποία φέρονται επίσης να εμπλέκονται το Μαρόκο και το Κατάρ.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Ιδιαίτερα αισθητός κοντά στην Άγκυρα
Απάντησε στα πυρά του Τουρκικού ΥΠΕΞ για Συμπεράσματα ο Κόμπος-«Επιλογή της άλλης πλευράς αν θα προχωρήσει»
Απαντά για το επίδομα ενοικίου σε διπλωμάτη το ΥΠΕΞ-«Η Εισαγγελία γνωμάτευσε πως δεν στοιχειοθετείται ποινικό αδίκημα»