Επίσημοι και «γαλαζοαίματοι» στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Αυστηρά 200 επίσημοι θα είναι προσκεκλημένοι στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Οι εν λόγω υψηλοί προσκεκλημένοι θα παρακολουθήσουν την νεκρώσιμη ακολουθία στην Μητρόπολη Αθηνών στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ όσοι εξ αυτών θελήσουν, θα μεταβούν και στο Τατόι όπου θα ταφεί δίπλα στους προγόνους του.

Είναι προφανές ότι για λόγους ασφαλείας, μόνο αυτοί οι 200 θα έχουν πρόσβαση στις δύο επίσημες τελετές. Όσοι απλοί πολίτες θελήσουν, θα μπορέσουν να βρεθούν στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου όπου θα βρίσκεται η σορός του τέως βασιλιά από τις 6 ως τις 10:30 το πρωί της Δευτέρας, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περίπου 50 προσκλήσεις εστάλησαν από το γραφείο του τέως βασιλιά στην Αθήνα και μεταξύ άλλων αποδέκτες ήταν παλαιοί συμμαθητές του εκλιπόντος, η οικογένεια Βαρδινογιάννη, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης κ.α. Οι υπόλοιπες προσκλήσεις εστάλησαν από το γραφείο του Λονδίνου.

Την ελληνική κυβέρνηση, όπως έγινε γνωστό, θα εκπροσωπήσουν ο αντιπρόεδρός της Παναγιώτης Πικραμμένος και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ενώ πιθανολογείται ότι θα παραβρεθούν και βουλευτές της ΝΔ, όπως ο Μίλτος Χρυσομάλλης της Μεσσηνίας.

Ισχυρή θα είναι η παρουσία «γαλαζοαίματων» στην κηδεία του Κωνσταντίνου. Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι θα παραβρεθούν πέντε βασιλείς:

  • Ο Βίλεμ Αλεξάντερ της Ολλανδίας ο οποίος θα συνοδεύεται από τη βασίλισσα Μαξίμα και τη μητέρα του, βασιλομήτορα Βεατρίκη
  • Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε και η σύζυγός του Λετίθια όπως επιβεβαίωσε το ισπανικό παλάτι ήδη από χθες. Επίσης στην κηδεία θα παραστούν οι δύο αδελφές του βασιλιά της Ισπανίας, πριγκίπισσα Ελενα και πριγκίπισσα Κριστίνα, αλλά και ο επίτιμος βασιλιάς Χουάν Κάρλος. Η βασιλομήτωρ Σοφία, αδελφή του Κωνσταντίνου, βρίσκεται μέρες στην Αθήνα και ήταν στο πλευρό του στις τελευταίες του στιγμές.
  • Η βασίλισσα της Δανίας Μαργκρέτε, αδελφή της Άννας Μαρίας, η επίσης αδελφή της, πρίγκιπισσα Ματθίλδη και ο πρίγκιπας διάδοχος Φρέντερικ.
  • Το βασιλικό ζεύγος της Σουηδίας, ο βασιλιάς Κάρολος (πρώτος εξάδελφος της Αννας Μαρίας) όσο και η βασίλισσα Σίλβια.
  • Ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Χένρι, με τον οποίο ο τέως βασιλιάς διατηρούσε στενούς οικογενειακούς δεσμούς.
  • Τη βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας θα εκπροσωπήσει ο πρίγκιπας διάδοχος Χάακον και η σύζυγός του πριγκίπισσα Μέτε Μαρίν, Αννα Εντουαρντ
  • Άγνωστο το τι θα κάνει η ολλανδική βασιλική οικογένεια αν και το πιο πιθανό είναι ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ, επίσης βαφτισιμιός του Κωνσταντίνου, να πετάξει στην Αθήνα το πρωί της Δευτέρας.
  • Ο Βασιλιάς Κάρολος θα μείνει στο Λονδίνο, βάσει Πρωτοκόλλου, ενώ τη Δευτέρα συναντάται με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Όλα δείχνουν ότι τη βρετανική βασιλική οικογένεια θα εκπροσωπήσουν η πριγκίπισσα Αννα και ο πρίγκιπας Εντουαρντ, δύο από τα πιο δραστήρια μέλη του παλατιού, που βρίσκονται εξαιρετικά κοντά στον βασιλιά Κάρολο. Ερωτηματικό παραμένει αν θα παραστεί στην κηδεία ο πρίγκιπας Γουίλιαμ.

Πηγή: iefimerida 

Δειτε Επισης

Βίντεο ντοκουμέντα με τη συμμορία που ξάφριζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια
Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»
Εικοσάχρονη στη Λάρισα καταγγέλλει ότι μεγαλογαιοκτήμονας τη βίαζε από τα 11 της χρόνια
Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του
Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»
Ο άντρας που εγκλώβισε διαρρήκτες στο ασανσέρ περιγράφει τις κινήσεις του
Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 19χρονο για την επίθεση σε σχολείο στην Ελλάδα
Κατεβαίνει στην πολιτική ο παλαιοχριστιανός-Θα ενταχθεί σε νέο κόμμα και στο Πατριαρχείο Μόσχας
Μήνυμα Αθήνας στην Άγκυρα-«Μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά μόνο αν συνεργαστούμε»
Σε υψηλούς τόνους συζητείται η πρόταση δυσπιστίας στην ελληνική Βουλή