Διέμενε σε ξενοδοχεία και έφευγε χωρίς να πληρώσει-Πώς τη συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ

Στα χέρια της Αστυνομίας της Ελλάδας «έπεσε» μια επαγγελματίας... απατεώνισσα από τη Σλοβενία.

Η 26χρονη, εντυπωσιακή καλλονή, συνελήφθη για απάτες σε βάρος επιχειρηματιών, τόσο στην πόλη της Πάτρας, όσο και στην Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές, καθώς συστηνόταν ως Βρετανίδα σύζυγος υψηλόβαθμου στελέχους μεγάλου οργανισμού και περνούσε χλιδάτη ζωή «φεσώνοντας» τα ξενοδοχεία, όπου διέμενε.

Σε βάρος της γυναίκας, η οποία συστηνόταν ως «Εμρέ» ή «Μία», εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για απάτες που είχε διαπράξει στη Σλοβακία.

Η δράση της αποκαλύφθηκε στην Πάτρα, όπου έμεινε επί τέσσερις ημέρες στην σουίτα γνωστού ξενοδοχείου και την «κοπάνησε» χωρίς να πληρώσει.

Πώς αποκαλύφθηκε η δράση της απατεώνισσας

Τελικά η δράση της σταμάτησε στην Κόρινθο, όπου προσπάθησε να παγιδέψει έναν ταξιτζή, λέγοντας ότι θα πληρώσει με κάρτα γιατί δεν είχε μετρητά πάνω της. Ωστόσο η κάρτα δεν λειτουργούσε και του παρουσίασε ένα ψευδές αποδεικτικό, ότι έχει κάνει online κατάθεση στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Το γεγονός αυτό το διαπίστωσε ο ταξιτζής, προχώρησε σε καταγγελία και με την καθοδήγηση του οδηγού, πήγαν στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στην Κόρινθο -και το οποίο ετοιμαζόταν να «φεσώσει»- και την συνέλαβαν οι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η απατεώνισσα αφού έμενε 3-4 μέρες στο κάθε ξενοδοχείο στην συνέχεια το εγκατέλειπε χωρίς να την αντιληφθεί κανείς.

Ήδη στην Πάτρα έχουν εξιχνιαστεί, σύμφωνα με το Mega, δυο περιπτώσεις απάτης, ενώ άλλες δυο στην Ναύπακτο.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μια αλλοδαπή γυναίκα, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη απατών.

Παράλληλα, σε βάρος της συλληφθείσας εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης Σλοβακικών Αρχών, για υποθέσεις απατών.

Ειδικότερα, στις 4/12/2022 αργά το βράδυ, η κατηγορούμενη επικοινώνησε τηλεφωνικά με ραδιοταξί, για να τη μεταφέρει στις 5/12/2022 τα ξημερώματα, από τη Ναύπακτο στην Κόρινθο, έναντι αμοιβής 200 ευρώ.

Η κατηγορούμενη φτάνοντας στον προορισμό της, με το πρόσχημα ότι αδυνατούσε να καταβάλει το χρηματικό αντίτιμο σε μετρητά ή μέσω κάρτας, απέστειλε σε κινητό τηλέφωνο του υιού του οδηγού, εικονικό παραστατικό, πείθοντας τον ότι έχει γίνει μεταφορά του χρηματικού ποσού των (250) ευρώ.

Στο πλαίσιο καταγγελίας από τον παθόντα στο Αστυνομικό Τμήμα Ναυπακτίας και σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου η αλλοδαπή εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς προχθές στην Κόρινθο και συνελήφθη.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας προέκυψε ότι η αλλοδαπή είχε διαπράξει ακόμα τρεις περιπτώσεις απατών σε ξενοδοχεία και σε μίνι μάρκετ ως εξής:

Από τις 30/11/2022 έως και 5/12/2022, στη Ναύπακτο, η κατηγορούμενη διέμεινε σε ξενοδοχείο και με το πρόσχημα ότι θα πληρώσει ο σύντροφος της και ακολούθως προφασιζόμενη καταβολή των χρημάτων μέσω e-banking, απέστειλε μέσω email, εικονικό παραστατικό ότι έχει γίνει μεταφορά του χρηματικού ποσού των εξακοσίων (600) ευρώ, προς το λογαριασμό του ξενοδοχείου.

Από 26-11-2022 έως και 30-11-2022, στην Πάτρα, η κατηγορούμενη εξαπάτησε με τον ίδιο τρόπο δράσης, υπαλλήλους ξενοδοχείου, στους οποίους απέστειλε εικονικές και ψευδείς αποδείξεις και δεν κατέβαλλε το αντίτιμο για τις διανυκτερεύσεις της και της συμπληρωματικές ξενοδοχειακές υπηρεσίες, που της είχαν παρασχεθεί.

Στις 01-12-2022 στην Πάτρα, η κατηγορούμενη παρήγγειλε προϊόντα αξίας 150 ευρώ από μίνι μάρκετ στην Πάτρα, τα οποία παρέλαβε, εξαπατώντας τους υπεύθυνους του καταστήματος και χωρίς να καταβάλει το σχετικό αντίτιμο.

Από δακτυλοσκοπική εξέταση της συλληφθείσας, προέκυψε ότι έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, δηλώνοντας διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας, ενώ εκκρεμούσαν σε βάρος της οι περιοριστικοί όροι της εγγύησης 10.000 ευρώ, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας της και της απαγόρευσης εξόδου από την Χώρα, για υποθέσεις διάπραξης απατών κατ΄ επανάληψη.

Επιπλέον, σε βάρος της συλληφθείσας, εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για υποθέσεις απατών, που είχε διαπράξει στη Σλοβακία.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου και κρατείται προκειμένου να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, για την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Συγκλόνισε στο Ευρωκοινοβούλιο η Καρυστιανού-«Να μην θαφτούν οι ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη»
Εμπρηστικός ο Ερντογάν-«Η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας αν δεν σταματούσαμε το 1974»
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ για τον θάνατο του 33χρονου από ναυτική φωτοβολίδα