Η ώρα της απολογίας για τον αστυνομικό που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη

Λίγα λεπτά πριν τις 8 πέρασε το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης ο 34χρονος αστυνομικός που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας του 16χρονου Ρομά, Κώστα Φραγκούλη.

Η μεταφορά του 34χρονου αστυνομικού από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης στα δικαστήρια έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα, ενώ τον συνόδευε ο διευθυντής της διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εισήλθε στο κτίριο από την πίσω πλευρά και οδηγήθηκε κατευθείαν στο γραφείο του ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και για εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τρίτη νύχτα ταραχών στη Αττική-Συμπλοκές, φωτιές και ενέδρα Ρομά σε αστυνομικούς

Συγκεντρώσεις Ρομά

Όσο ο 34χρονος περιμένει έξω από την πόρτα του Α’ τακτικού ανακριτή, μέσα και έξω από το Δικαστικό Μέγαρο έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς Ρομά και αλληλέγγυοι έχουν απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση.

Η 26ης Οκτωβρίου παραμένει κλειστή, ενώ πέρα από τα οχήματα και τις κλούβες της ΕΛ.ΑΣ στο σημείο υπάρχει προληπτικά και ένα όχημα της Πυροσβεστικής.

Οι Ρομά έχουν απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης για το πρωί από τις 08:00 και μετά. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να συμμετάσχουν Ρομά από όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Κούγιας: Περιμένουμε να αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο δικηγόρος του αστυνομικού, Αλέξης Κούγιας, επανέλαβε την άποψη πως ο τραυματισμός του ανηλίκου από τα πυρά του αστυνομικού δεν έγινε εκ προθέσεως.

«Ο άνθρωπος έχει μετανιώσει για κάτι. Δεν έκανε κάτι εκ προθέσεως. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Εν αντιθέσει με τη κατηγορία που αντιμετωπίζει το θύμα, ο οποίος κατηγορείται και έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή εις βάρος των δύο μοτοσικλετιστών με άμεσο δόλο» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας.

Ο Αλέξης Κούγιας μάλιστα τόνισε πως ο ίδιος αναμένει ότι ο αστυνομικός δεν θα προφυλακιστεί. «Περιμένουμε να μείνει ελεύθερος. Το τονίζω κατηγορηματικά ότι δεν μπορώ να φανταστώ σε καμία περίπτωση ότι είναι δυνατόν η δικαιοσύνη μελετώντας αυτή τη δικογραφία να μην αφήσει ελεύθερο τον άνθρωπο αυτόν και να υποκύψει στους εκβιασμούς αυτούς κάποιων τους οποίους εγώ γνωρίζω χρόνια» είπε ο δικηγόρος του αστυνομικού.

«Δεν μπορεί ορισμένοι που τους βλέπω στα δικαστήρια κάθε μέρα κατηγορούμενους άλλοτε για ληστείες, άλλοτε για εμπόριο ναρκωτικών, άλλοτε για κλοπές, άλλοτε για βιασμούς να έρχονται τώρα και να απειλούν ότι θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας», υπογράμμισε αναφορικά με τις απειλές για αυτοδικία από πλευράς των Ρομά σε περίπτωση που ο αστυνομικός αφεθεί ελεύθερος. 

Ο γνωστός ποινικολόγος χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο «υπόδειγμα αστυνομικού και καλό άνθρωπο» ενώ κληθείς να σχολιάσει τις φήμες που θέλουν τον αστυνομικό να έχει σχέσεις με την Χρυσή Αυγή, τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

«Όποιος το διαδίδει αυτό θα βρει τον μπελά του. Ο εντολέας μου όχι μόνο δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής αλλά ο ίδιος και η οικογένεια του είναι σε άλλον πολιτικό και κοινωνικό κύκλο», δήλωσε.

Αναφορικά με την καταδίωξη τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας και τους πυροβολισμούς ο Αλέξης Κούγιας τόνισε πως δεν υπήρχε πρόθεση να τον πετύχει και υπογράμμισε πως ο 16χρονος επιχείρησε να χτυπήσει με το όχημα του τους αστυνομικούς.

«Σε όλη τη διαδρομή φαίνεται ότι το θύμα, αν γίνει ποτέ δικαστήριο είναι σημαντικό να πει την άποψη του, οδηγούσε με ιδιαίτερα επικίνδυνο τρόπο και φαίνεται ότι τον πλησιάζουν οι αστυνομικοί ενώ αυτός παραβιάζει όλα τα σήματα. Τρεις φορές έκανε αναστροφή και επέστρεψε για να χτυπήσει τον αστυνομικό. Η σφαίρα που βρέθηκε φανερώνει ότι π αστυνομικός δεν ήθελε να χτυπήσει το παιδί, είναι έξω από την ακτίνα της βολής. Θα έχουμε στη διάθεση μας τη βαλλιστική έκθεση του κορυφαίου βαλλιστικού αναλυτή Γιώργου Ραφτογιάννη. Ο ίδιος μου είπε ότι από την αναπήδηση στο οδόστρωμα ανυψώθηκε το χέρι. Αυτή η αναπήδηση μπορεί να οδηγήσει το χέρι ακόμα και σε διαφορετικό ύψος δυο μέτρων από το σημείο βολής. Το περίστροφο του είχε δεκατρείς σφαίρες, αν ήθελε να τον χτυπήσει δεν θα έριχνε μόνο δύο. Το παιδί κατάλαβαν ότι χτυπήθηκε αρκετή ώρα μετά. Το αυτοκίνητο επίσης διαθέτει φιμέ τζάμια και δεν μπορούσαν να δουν μέσα πως ήταν. Μόνο όταν ήρθε η ΟΠΚΕ αντίκρισαν το παιδί», δήλωσε επίσης ο συνήγορος του αστυνομικού, Αλέξης Κούγιας.

Πηγή: in.gr 

Δειτε Επισης

Εξωθούσαν ανήλικες στην πορνεία και τις πλήρωναν με κοκαΐνη στην Αθήνα-Τέσσερις συλλήψεις
Απάντηση Αθήνας σε Ερντογάν-«Οι δηλώσεις για την Κύπρο προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων»
Η πρώτη συνέντευξη της Sophia the Robot στην τηλεόραση-«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο»
Θρήνος για τον 33χρονο που πέθανε από ναυτική φωτοβολίδα-Είχε τραυματιστεί στο παρελθόν με παρόμοιο τρόπο
Πέφτουν τα τείχη, ανοίγει ο δρόμος για την δικαίωση των 57 θυμάτων των Τεμπών
Συγκλόνισε στο Ευρωκοινοβούλιο η Καρυστιανού-«Να μην θαφτούν οι ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη»
Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ για τον θάνατο του 33χρονου από ναυτική φωτοβολίδα
Το χρονικό του θανάτου του 33χρονου από ναυτική φωτοβολίδα-Πώς έγινε το τραγικό δυστύχημα
Στο Ευρωκοινοβούλιο οι συγγενείς των θυμάτων της σύγκρουσης στα Τέμπη-Τι θα ζητήσουν
«Η φωτοβολίδα του διέλυσε το συκώτι»-Η μαρτυρία της μητέρας του 33χρονου Μανώλη που σκοτώθηκε