Σάββατο 4 Φεβ, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Εισαγγελική παρέμβαση για την έκρηξη στο δημοτικό στις Σέρρες με νεκρό μαθητή

  05/12/2022 20:46
Εισαγγελική παρέμβαση για την έκρηξη στο δημοτικό στις Σέρρες με νεκρό μαθητή

Εισαγγελική παρέμβαση για την έκρηξη στο δημοτικό στις Σέρρες με νεκρό μαθητή

  05/12/2022 20:46

Με παρέμβασή του, ο εισαγγελέας Σερρών ζητεί την άμεση διερεύνηση ευθυνών για τον θάνατο του άτυχου 11χρονου και τον τραυματισμό των άλλων δύο παιδιών.

Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν περίπου στις 14:00 σημείωθηκε έκρηξη στο λεβητοστάσιο, με αποτέλεσμα η πόρτα να εκτοξευτεί 30 μέτρα μακριά και να χτυπήσει ένα 11χρονο παιδί, που, δυστυχώς, έχασε τη ζωή του. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν δύο ακόμη μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών.

Το ΕΚΑΒ που έσπεσε στο σημείο μετέφερε τα τρία παιδιά -δύο ανήλικα αγόρια, ηλικίας 6 και 10 ετών- με ελαφρές κακώσεις το πρώτο και σε καλή γενική κατάσταση στο δεύτερο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης. Λίγο αργότερα, διακομίσθηκε νεκρό στο νοσοκομείο και το 11χρονο αγόρι, το οποίο έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δημοσιοποιηθεί έως τώρα, στο σχολείο πραγματοποιούνταν εργασίες αντικατάστασης του καυστήρα.

«Ο καυστήρας ήταν μέχρι πρότινος καυστήρας πετρελαίου», υπογραμμίζει ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου, Νίκος Τσιότσιος, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ. «Έγινε ένα έργο στη σχολική μονάδα για το οποίο διαφωνούσα. Διαφώνησα πολλές φορές για το έργο αυτό, το οποίο έγινε με ευθύνη του δήμου. Εμάς δεν μας έδωσε κανένας λογαριασμό. Ήταν ένα έργο γεωθερμίας που έγινε μέσω ΕΣΠΑ, απ' ό,τι γνωρίζω».

Για το τραγικό συμβάν που στοίχισε τη ζωή του μαθητή ο διευθυντής του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών ανέφερε πως ο αρμόδιος μηχανικός του έργου είχε ενημερώσει πως λόγω βλάβης στο νέο σύστημα θέρμανσης το σχολείο θα έπρεπε να θερμαίνεται όπως παλιά, δηλαδή με πετρέλαιο.

«Το λεβητοστάσιο εξερράγη γιατί προφανώς δεν αποδέσμευσαν τον λέβητα πετρελαίου και τον άφησαν να λειτουργεί κανονικά. Εμένα μου είχαν πει ότι τον είχαν αποδεσμεύσει. Δεν μπορώ να αποδώσω την έκρηξη κάπου αλλού, διότι ο λέβητας ήταν αυτός που εξερράγη» υποστηρίζει ο διευθυντής, και καταλήγει: «Εγώ διαφωνούσα εξ αρχής για το έργο αυτό και είχα στείλει τα έγγραφα να μη γίνονται οι εργασίες εν ώρα λειτουργίας του σχολείου. Δυστυχώς, δεν είχα καμία στήριξη, από κανέναν φορέα».

«Ήταν να έρθει το Σάββατο ο εργολάβος και έπρεπε να έρθει το Σάββατο, διότι χιλιάδες φορές τους εξήγησα ότι δεν επιτρέπω να κάνουν εργασίες εν ώρα λειτουργίας του σχολείου, αλλά δεν βρήκα κανένα στήριγμα σε αυτό ούτε από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ούτε από το δήμο. Ερχόταν γενικώς όποτε ήθελαν και έφευγαν όποτε ήθελαν. Ήρθαν σήμερα τελικά να κάνουν τη σχετική ρύθμιση και μας είπαν ότι από δω και πέρα δεν θα ανάβουμε το λέβητα πετρελαίου, καθώς πλέον το σχολείο θα δουλεύει με γεωθερμία», είπε ο κ. Τσιότσιος.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος των Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης ανέφερε ότι οι εργασίες πραγματοποιούνταν στο σχολείο εδώ και καιρό για την αλλαγή σε σύστημα θέρμανσης, ενώ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Σερρών Γιώργος Νυχτοπάτης εξήγησε ότι στο σχολείο θα γινόταν η αλλαγή από τον καυστήρα πετρελαίου σε καυστήρα με γεωθερμία. «Στο σχολείο βρισκόταν ο εργολάβος του έργου και όχι ο συντηρητής του καυστήρα κατά τις σημερινές εργασίες», σημείωσε ακόμη ο αντιδήμαρχος.

Πηγή: Iefimerida

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας