Κατέληξε 21χρονη που παρασύρθηκε από όχημα στη Θεσσαλονίκη-Το σπαρακτικό αντίο της μητέρα της

Δεν τα κατάφερε τελικά η 21χρονη κοπέλα από τα Χανιά η οποία τραυματίστηκε βαρύτατα όταν την παρέσυρε αυτοκίνητο που οδηγούσε 26χρονος Αλβανός στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Τρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες η 21χρονη κοπέλα άφησε την τελευταία της πνοή λίγο μετά τις 8 το πρωί σήμερα, Κυριακή, (27/11), στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στο οποίο νοσηλευόταν στη ΜΕΘ μετά από σειρά χειρουργικών επεμβάσεων, κυρίως στο κεφάλι.  

Ο 26χρονος, ο οποίος αναμένεται να απολογηθεί αύριο, Δευτέρα (28/11), αφού είχε παρασύρει την κοπέλα στην οδό Εγνατία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την είχε εγκαταλείψει αιμόφυρτη στο οδόστρωμα.

Η άτυχη φοιτήτρια της Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, το βράδυ της Δευτέρας ήταν στα Χανιά, στον τόπο καταγωγής της και είχε πάρει την τελευταία πτήση για Θεσσαλονίκη. Λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα της Τρίτης η 21χρονη κατευθυνόμενη προς οικία φίλων της, διέσχισε την οδό Εγνατία όταν την παρέσυρε και την «πέταξε» στον αέρα το Ι.Χ. με οδηγό τον 26χρονο που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το αυτοκίνητο ήταν ιδιοκτησίας ενός 44χρονου ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν οδηγούσε ο ίδιος το αυτοκίνητο, αλλά το είχε δανείσει στον 26χρονο Αλβανό φίλο του. «Του το έδωσα για να το δοκιμάσει» είχε πει χαρακτηριστικά στις Αρχές.

Η αντίδραση της μητέρας της

«Είμαστε όνειρο σκιάς, η μιά σκιά ονείρου; Μέσα στα μαύρα μάθια τζη, η ομορφιά του απείρου... Καλό ταξίδι ψυχούλα μου, στα πέρατα του σύμπαντος...».

Με αυτά τα λόγια που δημοσίευσε το μεσημέρι της Κυριακής στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, αποχαιρετά η μητέρα της την 21χρονη Εμμανουέλα, η οποία έφυγε από τη ζωή τις πρωινές ώρες, μετά από σκληρή μάχη που έδωσε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

Το νεαρό κορίτσι τραυματίστηκε πολύ σοβαρά τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν παρασύρθηκε στην οδό Εγνατία από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 26χρονος Αλβανός και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε αιμόφυρτη στην άσφαλτο. Από την πρώτη στιγμή οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο η κατάστασή της υγείας της ήταν εξαιρετικά κρίσιμη και νοσηλεύονταν με μηχανική υποστήριξη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

«Δε σου λεω αντίο αγάπη μου, αλλά στο επανιδείν! Σε αγαπώ ως τον ουρανό και πίσω και θα σε αγαπω όσο ζω και αναπνέω», γράφει η μητέρα της.

Η οικογένεια της ατυχής φοιτήτριας από τα Χανιά, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του παιδιού της. Όπως ανέφερε η μητέρα της, η Εμμανουέλα ήταν ένα παιδί θαύμα και φεύγοντας ήθελε να κάνει το δικό της θαύμα, να χαρίσει ζωή.

Η κηδεία της νεαρής φοιτήτριας η οποία σπούδαζε στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ, αναμένεται να γίνει στον τόπο καταγωγής της, στα Χανιά. Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός, ότι η 21χρονη παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο στην Καμάρα, λίγες ώρες αφότου έφυγε από την οικογένειά της και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη.

Τι υποστηρίζει ο 26χρονος

Ο αλβανικής καταγωγής οδηγός κατηγορείται - σύμφωνα με την ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας - για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη (κακούργημα), όπως επίσης για εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς την σχετική άδεια (πλημμελήματα).

Όπως διαπιστώθηκε, δεν διαθέτει άδεια παραμονής και γι αυτό αποφασίστηκε να κρατηθεί, ενώ αναμένεται να κληθεί από τον ανακριτή για να απολογηθεί. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, δεν αποκλείεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του από τον ανακριτή εφόσον το κρίνει αναγκαίο. Την ίδια ώρα, η 19χρονη πήρε προθεσμία από τον ανακριτή και κρατείται μέχρι να απολογηθεί.

Ο ίδιος δήλωσε στην απολογία του ότι «είμαι συντετριμενος και προέχει η κατάσταση της υγείας του θύματος», ενώ προσπαθώντας να δικαιολογηθει ανέφερε ότι «σε σχέση με την υπαιτιότητα του ατυχήματος, θέλω να πω ότι, αν δεν είχε επιχειρήσει να περάσει την οδό Εγνατία σε σημείο που δεν υπήρχε διάβαση πεζών, τίποτα δυσάρεστο δε θα είχε συμβεί. Στα 20 μέτρα υπήρχε διάβαση πεζών». Επιπλέον, τόνισε ότι «έφυγα από το σημείο καθώς φοβήθηκα επειδή δεν έχω άδεια παραμονής στην Ελλάδα».

Ο δικηγόρος του 26χρονου, Παρασκευάς Σπυράτος, τόνισε ότι ο εντολέας του εμφανίστηκε αυτοβούλως ενώπιον των Αρχών, έδωσε μια πλήρη απολογία, χωρίς να ζητήσει να λάβει γνώση του προανακριτικού υλικού καθώς είχε και έχει μια ειλικρινή θέση. Στη συνέχεια ανέφερε ότι ο 26χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο σε φυσιολογικές συνθήκες και ταχύτητα. "Η ατυχής νέα, επέλεξε να διέλθει από ένα σημείο όπου δεν υπήρχε διάβαση πεζών, ενώ αυτή υπάρχει σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο. Πετάχτηκε με ταχύτητα στο οδόστρωμα η πεζή. Επιχείρησε να φρενάρει, να κάνει ελιγμο για να την αποφύγει και έπραξε αυτά που θα έπραττε ο καθένας μας".

Σχετικά με το αν ο 26χρονος έκανε όπισθεν μετά την παράσυρση και πάτησε ξανά την άτυχη φοιτήτρια όσο βρίσκονταν στο έδαφος, κάτι που δήλωσαν οι αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού στους δημοσιογράφους, ο κ. Σπυράτος ανέφερε ότι "αφού το όχημα εξεκλινε της πορείας του για να αποφύγει τη σύγκρουση με την πεζή, χτύπησε με το οπίσθιο τμήμα του σε σταθμευμένο όχημα. Κατά την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι το όχημα κατέληξε σε σταθμευμένο όχημα".

Ο λόγος που ο 26χρονος εγκατέλειψε αιμόφυρτη την φοιτήτρια και έφυγε από το σημείο, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, είναι ότι στερούνταν νόμιμη άδεια διαμονής στη χώρα και ότι με δεδομένο αυτό θα προχωρούσε η διαδικασία της κράτησης, όπως έγινε σήμερα. "Πρόκειται για μία διοικητική διαδικασία, καθώς στερείται νόμιμης άδειας στη χώρα, καθώς δεν έχει άδεια διαμονής σε ισχύ. Πέραν τούτου, ήταν και σε μία κατάσταση φόρτισης με όλο αυτό που έγινε που συνδυαστικά οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα. Αυτό ήταν λάθος του και το αποκατέστησε σήμερα με την εμφάνισή του", τόνισε.

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Δειτε Επισης

Η πρώτη συνέντευξη της Sophia the Robot στην τηλεόραση-«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο»
Θρήνος για τον 33χρονο που πέθανε από ναυτική φωτοβολίδα-Είχε τραυματιστεί στο παρελθόν με παρόμοιο τρόπο
Πέφτουν τα τείχη, ανοίγει ο δρόμος για την δικαίωση των 57 θυμάτων των Τεμπών
Συγκλόνισε στο Ευρωκοινοβούλιο η Καρυστιανού-«Να μην θαφτούν οι ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη»
Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ για τον θάνατο του 33χρονου από ναυτική φωτοβολίδα
Το χρονικό του θανάτου του 33χρονου από ναυτική φωτοβολίδα-Πώς έγινε το τραγικό δυστύχημα
Στο Ευρωκοινοβούλιο οι συγγενείς των θυμάτων της σύγκρουσης στα Τέμπη-Τι θα ζητήσουν
«Η φωτοβολίδα του διέλυσε το συκώτι»-Η μαρτυρία της μητέρας του 33χρονου Μανώλη που σκοτώθηκε
Τραγωδία στην Ελλάδα-Νεκρός 33χρονος από έκρηξη ναυτικής φωτοβολίδας
Εξελίξεις στην υπόθεση Όλιβερ-Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά φυσικού προσώπου