«Έβγαζε το παντελόνι του 19χρονου και τον χάιδευε»-Νέες αποκαλύψεις για την Κιβωτό

Καθημερινές είναι οι καταγγελίες σε βάρος του πατέρα Αντώνιου και άλλων στελεχών της Κιβωτού του Κόσμου για κακοποιητικές συμπεριφορές που φτάνουν ακόμα και στην ασέλγεια, με αποκορύφωμα τα όσα κατέθεσε 19χρονος και έφερε στο φως το Πρώτο ΘΕΜΑ ανοίγοντας τον «ασκό του αιόλου» για την υπόθεση αυτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Τράβηξε τα πάνδεινα»-Ξεσπά η μητέρα του 19χρονου που κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο

Γονείς καταγγέλλουν ότι έχουν να δουν δύο χρόνια τα παιδιά τους που φιλοξενούνται σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου, το ΘΕΜΑ αποκαλύπτει τρεις νέες υποθέσεις ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων και τα οικονομικά της οργάνωσης γίνονται «φύλλο και φτερό» καθώς έχουν προκληθεί ερωτήματα για τη διαχείριση των εκατομμυρίων που έφταναν υπό τη μορφή δωρεών.

Παρόλα αυτά ο πατέρας Αντώνιος δια του περιβάλλοντός του υποστηρίζει ότι όλα είναι ψέματα, ότι πρόκειται για «κακή κατασκευή σεναρίων» και παραπέμπει στον «χρόνο» ότι θα αποδείξει τους ισχυρισμούς του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σαρωτικοί έλεγχοι στις χορηγίες και τις δωρέες στην Κιβωτό του Κόσμου

«Δεν έχω δει τα παιδιά μου 2 χρόνια»

Γονείς παιδιών που φιλοξενούνται στη δομή του Βόλου καταγγέλλουν ότι έχουν να τα δουν για σχεδόν δύο χρόνια και ότι οι υπεύθυνοι της δομής αυτής έχουν εξαφανιστεί όταν επέμειναν στο αίτημα να συναντήσουν τα παιδιά τους.

«Κάποια στιγμή το παιδί μου είπε "μάμα ο μπαμπάς είναι φυλακή, πότε θα βγει να είμαστε μαζί;", εγώ το ρώτησα «γιατί μανούλα μου τι έγινε;" και αυτό μου είπε "εγώ δεν περνάω καλά, με χτυπάνε τα παιδιά και οι κυρίες". Μετά σταμάτησαν οι επικοινωνίες, χώρισαν τα παιδιά» είπε μια μητέρα στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με την ίδια το παιδί της είπε, επίσης, «μαμά το βράδυ κρύβω φαγητό κάτω από το μαξιλάρι μου, δεν χορταίνω». «Δεν έχω ξαναδεί τα παιδιά μου από τότε, δεν ξέρω αν ζούνε και αν είναι καλά».

«Μπορεί να τα έχουν δώσει τα παιδιά, δεν μας αφήνουν να τα δούμε, δεν επιτρέπου να τα δεί η μάνα, δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος, εδώ και 1,5 - 2 χρόνια συμβαίνει αυτό» καταγγέλλει από τη μεριά του ένας πατέρας.

Στο ίδιο κανάλι μίλησε φίλος του 19χρονου που έπεσε θύμα ασέλγειας από στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου στην Χίο: «Μου είπε "έναν χρόνο που ξεκινήσαμε σιγά-σιγά μου έβαζε το χέρι του μέσα από το παντελόνι, μου έβαζε να του βγάζω τις κάλτσες, καμία φορά του έβγαζα τα ρούχα, μου βγάζει το παντελόνι και με χαϊδεύει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ιατροδικαστική έκθεση αποδεικνύει κακοποίηση»-Νέες καταγγελίες για την Κιβωτό

Η νέα απάντηση του πατέρα Αντώνιου

«Ο χρόνος θα δείξει και ο κόσμος θα καταλάβει. Θα δουν όλοι ότι δεν υπάρχει τίποτα». Σε αυτόν τον ισχυρισμό εμμένει το περιβάλλον του πατρός Αντωνίου μετά τις απανωτές καταγγελίες για κακοποίηση και τα ευρήματα που μαρτυρούν οικονομικές ατασθαλίες εντός της Κιβωτού του Κόσμου. Από την πρώτη στιγμή, υπενθυμίζεται, τόσο ο ιδρυτής της Οργάνωσης όσο και η πρεσβυτέρα είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες, με την τελευταία μάλιστα να ρίχνει τις ευθύνες σε παιδιά με παραβατική συμπεριφορά που είχαν σκοπό την εκδίκηση. 

Το περιβάλλον του παπά δεν μπαίνει, σύμφωνα με τον Alpha, σε κατά περίπτωση διάψευση των καταγγελιών για κακοποιητικές συμπεριφορές, αλλά εμφανίζεται κάθετα αρνητικό στις καταγγελίες.

Ο ίδιος ο πατήρ Αντώνιος τούς μεταφέρει πως όλα είναι ψέματα, με τον περιβάλλον του να χρησιμοποιεί τρεις λέξεις για να χαρακτηρίσει την υπόθεση: «κακή κατασκευή σεναρίων».

Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως, προτού ακόμη καταπέσει ένα σενάριο, υπάρχει ένα καινούριο που θα καταρριφθεί την επόμενη ημέρα. Ίσως αυτό, δε, να σχετίζεται και με τις «εκπλήξεις» για τις οποίες έχει προϊδεάσει ο πατήρ Αντώνιος.

Όπως λένε χαρακτηριστικά, όλα είναι ψέματα. «Ο χρόνος θα δείξει και ο κόσμος θα καταλάβει. Θα δουν όλοι ότι δεν υπάρχει τίποτα» αφήνουν να διαρρεύσει.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τι βρέθηκε και κατασχέθηκε-Ποια είναι τα 15 στελέχη που ερευνώνται στη Κιβωτό

Δειτε Επισης

Συγκλόνισε στο Ευρωκοινοβούλιο η Καρυστιανού-«Να μην θαφτούν οι ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη»
Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ για τον θάνατο του 33χρονου από ναυτική φωτοβολίδα
Το χρονικό του θανάτου του 33χρονου από ναυτική φωτοβολίδα-Πώς έγινε το τραγικό δυστύχημα
Στο Ευρωκοινοβούλιο οι συγγενείς των θυμάτων της σύγκρουσης στα Τέμπη-Τι θα ζητήσουν
«Η φωτοβολίδα του διέλυσε το συκώτι»-Η μαρτυρία της μητέρας του 33χρονου Μανώλη που σκοτώθηκε
Τραγωδία στην Ελλάδα-Νεκρός 33χρονος από έκρηξη ναυτικής φωτοβολίδας
Εξελίξεις στην υπόθεση Όλιβερ-Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά φυσικού προσώπου
ΒΙΝΤΕΟ: Με φαντασμαγορικό σόου έκαψαν τον βασιλιά Καρνάβαλο στην Πάτρα
ΒΙΝΤΕΟ: Φαντασμαγορική η καρναβαλίστικη παρέλαση στην Πάτρα-Χαρά, κέφι και ενθουσιασμός
«Ήταν καλό παιδί, όλοι τον αγαπούσαν»-Οδύνη στην κηδεία του 15χρονου που έπεσε από τον φωταγωγό