Νέες αποκαλύψεις για την Κιβωτό του Κόσμου από Κύπρια πρώην εθελόντρια

Καταιγιστικές αναμένονται το επόμενο διάστημα οι αποκαλύψεις για την Κιβωτό του Κόσμου καθώς από τη μια αναλαμβάνουν δράση οι ορκωτοί λογιστές που θα κάνουν «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά της οργάνωσης στη σκιά της αποκάλυψης ότι η πρεσβυτέρα του πατέρα Αντώνιου ήταν αυτή που άδειασε μυστικά τραπεζική θυρίδα τα προηγούμενα 24ωρα, και από την άλλη οι εισαγγελείς ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση έχουν ζητήσει να εξετάσουν απόρρητους φακέλους παιδιών.

Όπως έγραψε χθες το protothema.gr οι δύο εισαγγελείς έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους σε τρία πρόσωπα, τα οποία είτε φιλοξενούνται ακόμη και σήμερα σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» είτε φιλοξενήθηκαν κατά το παρελθόν σε αυτές, καθώς έχουν προκύψει ενδείξεις για σεξουαλική κακοποίησή τους. Μάλιστα, για το τρίτο από τα πρόσωπα αυτά, το οποίο φέρεται να είναι ανήλικο, οι ενδείξεις για σεξουαλική κακοποίησή του προέκυψαν, έπειτα από κατάθεση που έδωσε στις δυο εισαγγελείς πρώην εργαζόμενος σε δομή της Κιβωτού.

Παράλληλα, δε, με τις καταθέσεις, επτά μαρτύρων στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της ΕΛ.ΑΣ. και πέντε στις εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση με τελευταίους δύο παιδαγωγούς χθες, Πέμπτη (24/11), συνεχίζονται οι δημόσιες καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου.

Η Μαρία Χαραλάμπους, η οποία είναι ψυχολόγος στο επάγγελμα και χρειάστηκε να δουλέψει για κάποιους μήνες ως εθελόντρια σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» αποκαλύπτει με μια συγκλονιστική ανάρτησή της στο Facebook τις «βόμβες» που την οδήγησαν να καταγγείλει την Κιβωτό.

Όπως η ίδια αναφέρει όταν της εκμυστηρεύτηκαν τα παιδιά κλαίγοντας τους ξυλοδαρμούς τους, έτρεξε σοκαρισμένη και κατήγγειλε χωρίς δεύτερη σκέψη τα όσα «περίεργα» συνέβαιναν στη δομή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τι ψάχνουν ορκωτοί λογιστές και οικονομική αστυνομία στην Κιβωτό-Το μυστήριο της θυρίδας

Η συγκλονιστική ανάρτηση της Μαρίας για τον ξυλοδαρμό των παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου

«Λοιπόν αφού λέγονται τόσα πολλά και ο καθένας έχει τη γνώμη του, θα ήθελα και εγώ να μοιραστώ την εμπειρία μου.

Δούλεψα στην Κιβωτο εθελοντικά από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο του 2022. Η επαφή μου με τα παιδιά ήταν καθημερινή, όπως και με όλο το προσωπικό.

Τους πρώτους μήνες με είχε μαγέψει το κλίμα και η αγάπη προς τα παιδιά. Μετά από λίγο καιρό μαθαίνω από παιδαγωγούς για μια ληστεία και το τι ακολούθησε. Πρώτη βόμβα. Πέφτεις από τα σύννεφα.

Παρόλα αυτά συνεχίζεις. Υπάρχουν δυσκολίες, τις οποίες όμως θα περιμενες αν πραγματικά θες να δουλέψεις σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

Έπειτα μαθαίνεις ότι παιδιά πρέπει να σταματήσουν το σχολειο αναγκαστικά και τους διαβάζεις μόνο για να περάσουν την τάξη. Δεύτερη βόμβα.

Έρχεται η γιορτή, γνωρίζεις τον πατήρ Αντώνιο και τους υπόλοιπους. Εκεί άρχισα να πιστεύω πως ίσως όσα έμαθα, κυρίως, από το προσωπικό να είναι ατυχείς περιπτώσεις. Μια φορά μου μίλησε και με είχε συγκινήσει με κατι που μου είχε πει.

Έπειτα αρχίσουν να γίνονται περίεργα πράγματα. Προσπαθείς να μάθεις. Τα παιδιά χάνουν την όση όρεξη είχαν για διάβασμα και φαίνονται αποστασιοποιημενα. Κανένα παιδί δε λέει, κανένας υπεύθυνος. Σιγά, σιγά μαθαίνεις και βλέπεις ηχογραφημενες μαρτυρίες παιδιών για τα όσα έγιναν. Τρίτη βόμβα.

Ξέρεις ότι θες να κάνεις καταγγελία, κυρίως, μόλις δώσουν τα παιδιά τις εξετάσεις τους. Όμως σε μια συνομιλία που έχεις με ένα από τα παιδια μαθαίνεις ότι ξυλοκοπήθηκε σε μια από τις δομές. Τετάρτη βόμβα. Το παιδί μου λέει είσαι 24 ετών και με παρακαλάει κλαίγοντας να κάνω κάτι γιατί είμαι ενήλικας. Εκείνη τη στιγμή θες να του πεις να κάνει υπομονή, γιατι θα πας να καταγγείλεις. Δεν μπορείς όμως να το πεις. Περιμένεις τα άλλα παιδιά να τελειώσουν τις εξετάσεις τους.

Μέσα με τέλη Αυγούστου μαθαίνεις για απόλυση συναδέλφου, ο οποίος κατήγγειλε. Τότε αποφασίζεις πως δεν μπορείς να περιμένεις. Πόσες βόμβες; Πηγαίνεις, χωρίς να το γνωρίζουν. Έπειτα όμως κατάλαβα πως κάποιοι ήξεραν ότι πήγα, αν και δεν τους το είπα, για να μπορώ να βλέπω τα παιδια. Απλά κάναμε πως εγώ δε ήξερα ότι γνώριζαν και αυτοί πως δεν γνώριζαν για την καταγγελία που έκανα. Συνεχίζουμε τα μαθήματα με τα παιδια.

Είχα κάνει 2 με 3 μέρες να πάω και με ρώτησε ένα παιδί, γιατι δεν ήρθα. Του είπα πως ήμουν άρρωστη. Με ρωτησε: κυρία θα έρθετε αύριο; Του είπα αν δεν προκύψει κάτι ναι. Τελικα δε ξαναπήγα ποτέ. Μου είπαν ότι αρχισαν οι έρευνες και δεν μπορούσαν να πάνε εθελοντές. Έτσι δεν πρόλαβα να πω αντίο στα παιδιά, γιατι θα έφευγα για Κύπρο. Το ηξεραν τα παιδια, αλλα και πάλι δεν πρόλαβα να τα αποχαιρετήσω. Οπότε τα παιδιά βιωσαν ξανά 2 "εγκαταλείψεις" απο άτομα που ήταν μαζί τους καθημερινά από τη μια μέρα στην άλλη.

Ελπίζεις να μην γίνει κουκούλωμα- πας και βρίσκεις την εισαγγελία λίγο πριν φύγεις, για να τους ενημερωσεις ότι ταξιδεύεις. Υπέροχος άνθρωπος, τουλάχιστον με την κυρία που είχα μιλήσει. Της λες τι σε αγχώνει και χαίρεσαι που όλα προχωράνε.

Μετα ηρεμία και ακούς για σεξουαλικα εγκλήματα. Σε ποια βόμβα είμαι;

Ξέρω ότι άνθρωποι που ήταν κοντά μου ήθελαν να αποσύρω τις κατηγορίες, πίστευαν ότι θα στιγματιζομουν και επίσης ξέρω οτι όταν δουν τη δημοσίευση θα τους κυριεύσει αγωνία. Όμως τουλάχιστον εγώ έχω οικογένεια και φίλους, που κάποιοι από αυτούς ήξεραν τα πάντα από την αρχή.

Επισης αυτή η αγωνία δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτήν των παιδιών, που δεν έχουν το ίδιο υποστηρικτικο συστημα. Όταν βλέπεις παιδιά να παρακολουθούν το σόι σου και να λένε ότι αυτή είναι η οικογένεια που θα ήθελαν να έχουν, όταν τα παιδιά φωνάζουν τις παιδαγωγούς μαμά, όταν ένα παιδί σε βρίζει στον πληθυντικό και λέει: "χαζή είστε;" και μετά φοβάται να κοιμηθεί, όταν τους διαβάζεις και τους λες "με κοροϊδευεις; " και σου λένε "όχι.... Λίγο" και καταλαβαίνεις ότι οι διακοπές των εκπαιδευτικών ίσως είναι λίγες, όταν θυμώνεις και λες πράγματα που μετανιώνεις μετά, όταν σου λένε κοροϊδευτικα για την προφορά σου σαν δικαιολογία για να μη διαβάσουν, τότε καταλαβαίνεις ότι είναι παιδιά. Έτυχε να μη γεννηθούν σε οικογένεια που είσαι εσύ.

Οπότε αν είναι δουλέψεις σε ένα κόσμο σαπίλας, άλλαξε τον η τουλάχιστον προσπάθησε. Κάνε ο, τι μπορείς και με το παραπάνω, ακόμη και αν γυρίσει ΑΝΆΠΟΔΑ Η ΜΠΆΛΑ. Έκανες αυτό που έπρεπε, ακόμη και αν πηγές ένα καλό να κάνεις και έβγαλες τα μάτια σου. Καλύτερα έτσι τυφλός παρα να κάνεις πως δε βλέπεις.

Θα ήθελα πρώτον ό, τι εισφορές επρόκειτο να γίνουν, να γίνουν γιατί τα παιδιά δε φταίνε σε τίποτα.

Δεύτερον υπάρχουν άνθρωποι στην Κιβωτο που πραγματικά αγαπάνε τα παιδιά ( απλά φοβούνται να μιλήσουν. Τα αγαπάνε, αλλα δεν είναι έτοιμοι να βγάλουν τα μάτια τους ίσως γιατί φοβούνται το στίγμα και έχουν να θρέψουν τους δικούς τους) . Έχω δει κάποιους από το προσωπικό πραγματικά να σκυβουν κεφάλι για τα παιδιά, να τα νοιάζονται, να κουράζονται, αλλα να είναι εκεί για αυτά. Αν και ακόμη είναι δύσκολο να καταλάβω γιατί δε μιλας, αν και καπως το κατανοώ ότι μπορεί να φοβάσαι μη σε πάρει η μπάλα. Το πρόβλημα είναι ψηλά, στην ιεραρχία και στο σύστημα.

Θα ήθελα οι εθελοντές να συνεχίσουν να προσφέρουν με οποίο τρόπο μπορούν . Υπάρχουν πολλές ανάγκες .

Ευχαριστώ όσους μίλησαν ( ξέρουν ποια είμαι)»

«Υποκλίνομαι σε μια εξαίρετη επιστήμονα»λέει ο Χρόνης Χλίτσιος

Την ανάρτηση της Μαρίας Χαραλάμπους κοινοποίησε ο Χρόνης Χλίτσιος ,ο οποίος τον περασμένο Αύγουστο είχε καταγγείλει στην Ασφάλεια του Βόλου περιστατικά σωματικής κακοποίησης σε βάρος ανήλικων παιδιών σε δομή της Κιβωτού στην περιοχή Διμηνίου στο Βόλο.Μάλιστα, όταν γνωστοποίησε την πρόθεσή του να προβεί σε καταγγελία στην αστυνομία , του ανακοινώθηκε η απόλυσή του από τη δομή.

«Γνώρισα τη Μαρία στη δομή της κιβωτού στο Βόλο. Εξαίρετη επιστήμονας αλλά και άνθρωπος με μεγάλη ευαισθησία μου έκανε τρομερή εντύπωση ότι παρά το νεαρό της ηλικίας της αφιέρωνε ατελείωτες ώρες στη μαθησιακή υποστήριξη των παιδιών . Αυτό την έκανε ιδιαίτερα αγαπητή τόσο στα παιδιά όσο και στους εργαζόμενους. Η Μαρία είναι το δεύτερο άτομο που προέβη σε καταγγελία στην ασφάλεια Βόλου. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι όταν βλέπεις νέους ανθρώπους με όραμα και μόρφωση να υψώνουν ανάστημα και να αγωνίζονται για τα ιδεώδη τους τότε δε μπορείς παρά να ελπίζεις σε ένα καλύτερο αύριο. Υποκλίνομαι και σέβομαι απεριόριστα τη Μαρία Χαραλάμπους και μπράβο στη Μεγαλόνησο για τα άξια τέκνα που βγάζει».

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Συγκλόνισε στο Ευρωκοινοβούλιο η Καρυστιανού-«Να μην θαφτούν οι ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη»
Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ για τον θάνατο του 33χρονου από ναυτική φωτοβολίδα
Στο Ευρωκοινοβούλιο οι συγγενείς των θυμάτων της σύγκρουσης στα Τέμπη-Τι θα ζητήσουν
«Η φωτοβολίδα του διέλυσε το συκώτι»-Η μαρτυρία της μητέρας του 33χρονου Μανώλη που σκοτώθηκε
Τραγωδία στην Ελλάδα-Νεκρός 33χρονος από έκρηξη ναυτικής φωτοβολίδας
Εξελίξεις στην υπόθεση Όλιβερ-Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά φυσικού προσώπου
ΒΙΝΤΕΟ: Με φαντασμαγορικό σόου έκαψαν τον βασιλιά Καρνάβαλο στην Πάτρα
ΒΙΝΤΕΟ: Φαντασμαγορική η καρναβαλίστικη παρέλαση στην Πάτρα-Χαρά, κέφι και ενθουσιασμός
«Ήταν καλό παιδί, όλοι τον αγαπούσαν»-Οδύνη στην κηδεία του 15χρονου που έπεσε από τον φωταγωγό
«Μου είπαν ότι με θέλει ο γιατρός για να πάω στο νοσοκομείο και μας ανακοίνωσαν ότι πέθανε»