Ξέφυγε πάλι ο Τσελίκ-«Η Ελλάδα σκοτώνει ανθρώπους στο Αιγαίο»

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας και όχι μόνον… Αυτή τη φορά, την σκυτάλη πήρε ο γνωστός για τις εμπρηστικές του δηλώσεις Ομέρ Τσελίκ, που κατηγόρησε την Ελλάδα – αλλά και την Ευρώπη – λέγοντας ότι «μπροστά στα μάτια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα μέλος της σκοτώνει μετανάστες, γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο», σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα YeniSafak.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ συνέχισε την τουρκική προβοκάτσια περί «πνιγμών» μεταναστών στο Αιγαίο από την Αθήνα, μιλώντας σε δημοσιογράφους σε ζωντανή σύνδεση.  

«Η Ελλάδα έχει στήσει ένα τέτοιο ψέμα. Μιλάει για πίστη στις συνθήκες για την Ευρώπη και ανοίγει αυτά τα ζητήματα και επιδεικνύει ανεύθυνη συμπεριφορά σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Μπροστά στα μάτια της ΕΕ, η Ελλάδα σκοτώνει ανθρώπους, μετανάστες, γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο. Θα μπορούσε να υπάρξει χειρότερη εικόνα από αυτήν;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ενόχληση για τις αμερικανικές βάσεις

Μίλησε, μάλιστα και για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, που αποτελούν το τελευταίο διάστημα «αγκάθι στο μάτι» της Τουρκίας: «Οι ΗΠΑ, όταν συσσωρεύουν όπλα στις βάσεις στην Ελλάδα, λένε πως αφορά στην επιθετική πολιτική της Ρωσίας. Η Ελλάδα χρησιμοποιεί αυτή τη στήριξη για να απειλήσει και να παρενοχλήσει την Τουρκία», ισχυρίστηκε.

Ο Τσελίκ υποστήριξε ακόμη ότι «με βάση την πολιτική της Ελλάδας, μια τέτοια στρατιωτική υποστήριξη στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο δεν θα έχει θετικά αποτελέσματα ούτε για το ΝΑΤΟ, ούτε για την ειρήνη της περιοχής. Βλέπουμε ότι αυτοί που έδωσαν αυτά τα όπλα και δημιούργησαν αυτές τις βάσεις δεν προειδοποίησαν την Ελλάδα για το Δίκαιο», υποστήριξε ακόμα.

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, αναφερόμενος στις ΗΠΑ, υποστήριξε πως υιοθετεί «μια στάση που θα ενισχύσει την πλευρά του επιτιθέμενου στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και θα κάνει περισσότερες παράνομες ενέργειες».

Όσο για τα Κατεχόμενα, επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι «η Τουρκία αυξάνει περαιτέρω τα όπλα και την στρατιωτική υποστήριξη» στο ψευδοκράτος.

Πηγή: in.gr

 

 

Δειτε Επισης

Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
LIVE: Κατέθεσαν τις υποψηφιότητες τους Τορναρίτης και Προύντζος-Το όραμα τους για τον δήμο Λευκωσίας
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
Με ποινή έως και 10 χρόνια αντιμέτωπος ο Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»