Τετάρτη 7 Δεκ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

«Ο δράστης την είχε απειλήσει ότι θα σκοτώσει και εκείνη και το παιδί αλλά δεν κατήγγειλε»

  30/09/2022 21:44
«Ο δράστης την είχε απειλήσει ότι θα σκοτώσει και εκείνη και το παιδί αλλά δεν κατήγγειλε»

«Ο δράστης την είχε απειλήσει ότι θα σκοτώσει και εκείνη και το παιδί αλλά δεν κατήγγειλε»

  30/09/2022 21:44

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες αποκαλύπτονται για τη σχέση του 56χρονου κτηνοτρόφου, που σκότωσε την 31χρονη και το 10 μηνών βρέφος τους στη Λεκάνη Καβάλας και εν συνεχεία αυτοκτόνησε.

Θύμα η 31χρονη Α.Κ., η οποία μεγάλωσε στη Γερμανία, από Γερμανό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, σπούδασε στη Νέα Υόρκη και επέστρεψε πριν από μερικά χρόνια στον τόπο καταγωγής της μητέρας της και κατοικία των παππούδων της. Θύμα, επίσης, το 10 μηνών μωρό τους.

Ο δικηγόρος της άτυχης κοπέλας, Μάρκος Αποστολίδης μίλησε στο iefimerida.gr και αποκάλυψε ότι η γυναίκα είχε δεχθεί απειλές και στο πρόσφατο παρελθόν. Εκτιμά ότι το χέρι του το όπλισε ο φόβος ότι θα φύγει με το παιδί στη Γερμανία, παρότι τον είχαν διαβεβαιώσει και εγγράφως ότι δεν είχε τέτοια πρόθεση και πως θα πήγαινε μόνο για 15-20 ημέρες για να ρυθμίσει κάποιες κληρονομικές εκκρεμότητες

Παράλληλα, ο κ. Αποστολίδης αποκαλύπτει ότι ο δράστης του διπλού φονικού και αυτόχειρας «δεν αγαπούσε ιδιαίτερα» ούτε την ίδια ούτε το παιδί τους, αφού στο μαιευτήριο την πήγε φίλος του επειδή ο ίδιος είχε δουλειά στα κατσίκια! Τραγική λεπτομέρεια: Η μητέρα της εκλιπούσης μόλις σήμερα έφυγε για να επιστρέψει στη Γερμανία και έμαθε τα νέα μόλις προσγειώθηκε.

«Το ζευγάρι δεν πήγαινε καλά. Συζούσαν δεν ήταν παντρεμένοι ούτε σύμφωνο συμβίωσης είχαν. Γνωρίστηκαν πριν από 4 χρόνια, όταν η κοπέλα είχε έρθει για μια διπλωματική εργασία. Της άρεσε το χωριό, ήταν φυσιολάτρης, λάτρευε τα ζώα, της άρεσε ο βουκολικός τρόπος ζωής εδώ στη Λεκάνη Καβάλας, όπου είναι και λίγο πρωτόγονα τα πράγματα. Προφανώς αυτή η αντίφαση την είχε «εξιτάρει» και γοητεύτηκε. Τώρα, γοητεύτηκε από τον ίδιο; Από τον τρόπο ζωής; Τι να σας πω. Πάντως από τον Ιούλιο και μετά ήταν χώρια και ζούσε με τον παππού της στο χωριό» αφηγείται ο κ. Αποστολίδης λέει στο iefimerida.gr και αποκαλύπτει: «Η γυναίκα είχε δεχθεί και άλλη λεκτική απειλή πριν τρεις μήνες που χώρισαν ότι θα σκότωνε εκείνη και το μωρό αν έφευγε με το παιδί στη Γερμανία. Η γυναίκα δεν το κατήγγειλε πουθενά δυστυχώς». Ωστόσο, όπως αφηγείται, μετά βελτιώθηκε λίγο η επικοινωνία μεταξύ τους σχετικά με το μωρό, ο πατέρας έβλεπε όποτε ήθελε το παιδί.

Διαβεβαιώνει δε ότι δεν ήταν επιθυμία της άτυχης 31χρονης να πάει στη Γερμανία να ζήσει, γιατί είχε νοικιάσει σπίτι στο χωριό.

«Ήθελε να πάει στη Γερμανία για 15-20 ημέρες για να ρυθμίσει κάποια κληρονομικά γιατί η κοπέλα είχε χάσει από νεαρή ηλικία τον πατέρα και τη γιαγιά της και θα επέστρεφε στο χωριό με το μωρό. Δεν είχε καμία πρόθεση να μείνει εκεί και να αποστερήσει τον πατέρα από την επαφή παιδί του. Αυτό τον τρόμαξε φαίνεται, παρότι τον είχαμε διαβεβαιώσει και προφορικώς και γραπτώς μάλιστα είχαμε καταθέσει ενόρκως στο δικαστήριο ότι δεν υπήρχε τέτοια επιθυμία».

Για να προσθέσει: «Τώρα τι άλλο υπήρχε μέσα στο μυαλό του το θολωμένο, του ανθρώπου αυτού ο Θεός το ξέρει. Δεν έδειχνε τέτοιος άνθρωπος. Και προχθές που ήρθε στο δικαστήριο δεν έδειχνε έξαλλος, νευρικός, ούτε φώναζε, φαινόταν ένας ήρεμος άνθρωπος. Είχαν βέβαια και 25 χρόνια διαφορά, δεν είχε και τη μόρφωση, ένας απλός λαϊκός κτηνοτρόφος ήταν η κοπέλα είχε δύο πτυχία, όλα παίζουν τον ρόλο τους».

Δεν πήγε στη γέννα

Ερωτηθείς για το λόγο που συνέβη το φονικό απάντησε: «Η πιθανή εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι ο φόβος του όπλισε το χέρι. Παρότι δεν καιγόταν από αγάπη ούτε για το βρέφος ούτε για την κοπέλα. Αυτό το απέδειξε την ημέρα που γέννησε η γυναίκα. Δεν την πήγε στο μαιευτήριο όταν έσπασαν τα νερά, ένας φίλος του την πήγε. Ούτε την επισκέφθηκε, γιατί είχε δουλειά στα κατσίκια, όπως είχε πει».

Τραγική φιγούρα η μητέρα της 31χρονης η οποία είχε έρθει στην Καβάλα για να παραστεί στο δικαστήριο και σήμερα αναχώρησε για τη Γερμανία. «Στο αεροδρόμιο όταν προσγειώθκε το έμαθε από οικείο πρόσωπο το έμαθε και τώρα ψάχνει εισιτήρια για να έρθει στην Ελλάδα να παραλάβει τη σορό της κόρης της, δυστυχώς».

Τραγική ειρωνεία είναι πως θα βγει απόφαση δικαστηρίου που θα όριζε ποιος θα πάρει την επιμέλεια κάτι που δεν έχει καμία σημασία πλέον αφού και οι τρεις είναι κάτω από το χώμα...

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας