Πώς δρούσαν οι τρεις συμμορίες-Ο Αλβανός αρχηγός και η δόκιμη αστυφύλακας που κάρφωνε

Αλληλοεξαρτώμενες ήταν οι τρεις συμμορίες που δρούσαν με τη μέθοδο των συγκοινωνούντων δοχείων στην Πολυτεχνειούπολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς η 22χρονη αστυνομικός στην Ελλάδα ενημέρωνε τους κακοποιούς

Η μεταξύ τους εξάρτηση των συμμοριών, που είχαν ως ορμητήριο τον χώρο των φοιτητικών εστιών της Πανεπιστημιούπολης του Ζωγράφου, αναφέρεται και στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ.

Ο αρχηγός των δύο από τις τρεις συμμορίες της Πολυτεχνειούπολης

Φερόμενος αρχηγός στη δεύτερη και στην τρίτη συμμορία, είναι ο 30χρονος Αλβανός κακοποιός, γνωστός με το προσωνύμιο «Τζούλιο», που είχε χτίσει, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., έναν μύθο γύρω από το όνομα του και συνελήφθη μετά την επίθεση με κατσαβίδι στην ανθυπαστυνόμο, που τον πυροβόλησε τραυματίζοντας τον.

Έμενε μόνιμα μέσα στις παλιές φοιτητικές εστίες της Πανεπιστημιούπολης.

Οι αστυνομικοί είχαν επιχειρήσει να τον συλλάβουν πριν από περίπου 2,5 μήνες.

Συγκεκριμένα στις 12/7/2022, στις 7 το πρωί, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ έθεσαν υπό παρακολούθηση διαμέρισμα στου Παπάγου, όπου βρισκόταν μέσα. Όμως ο εν λόγω κακοποιός κατάφερε να διαφύγει με την βοήθεια δύο συνεργών του. Κατά την προσπάθεια των αστυνομικών να τον προσεγγίσουν εκείνος έβγαλε από το τσαντάκι ένα πιστόλι, το έστρεψε προς το μέρος τους στοχεύοντας τους και διέφυγε με μοτοσικλέτα, την οποία οδηγούσε ο ένας εκ των δύο συνεργών του, αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα. Στη συνέχεια μπήκε στην Πανεπιστημιούπολη από την είσοδο που βρίσκεται επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου.

Για την σύλληψη του, είχε προηγηθεί και άλλη επιχείρηση στις 28/01/2022 στις 19:30. Οι αστυνομικοί τον είδαν να μπαίνει στην πολυκατοικία της οδού Λ.Παπάγου, εκεί όπου μένει η οικογένεια του.

Η δόκιμη αστυνομικός έσπευσε να ενημερώσει για επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Δύο ώρες αργότερα αστυνομικοί της ΟΠΚΕ πήγαν στο τμήμα Ζωγράφου -εκεί όπου υπηρετούσε η 25χρονη δόκιμη αστυφύλακας που συνελήφθη και συγκεκριμένα εκείνη την ώρα βρισκόταν στο τμήμα- με σκοπό την προετοιμασία των δυνάμεων για επικείμενη επιχείρηση σύλληψης του φυγόποινου.

Όπως προέκυψε, η 25χρονη επικοινώνησε στις 00:02 τηλεφωνικά με άλλο μέλος της συμμορίας με το προσωνύμιο «Vasil», τον οποίο ενημέρωσε κωδικοποιημένα ότι ο 30χρονος επιτηρούταν από αστυνομικές Αρχές με αποτέλεσμα να καταφέρει να διαφύγει.

Οι συμμορίες της Πολυτεχνειούπολη είχαν εγκαταστήσει «face control»

Στις εισόδους και στους περιμετρικούς χώρους των εστιών της Πανεπιστημιούπολης είχαν εγκαταστήσει, σύμφωνα με το διαβιβαστικό, άτυπο «face control». Ένοπλα μέλη προχωρούσαν σε έλεγχο σε όποιο άτομο είτε δεν γνώριζαν είτε θεωρούσαν ύποπτο, χωρίς να διστάζουν ακόμα και να προτάσσουν όπλα προκειμένου να τους επιδείξουν τα στοιχεία ταυτότητας τους.

Στις 9 Σεπτεμβρίου, στις 23:25, δύο 27χρονες μπήκαν με αυτοκίνητο στον εσωτερικό χώρο της Πολυτεχνειούπολης από την πύλη στην Κατεχάκη.

Λίγη ώρα αργότερα κατάλαβαν ότι τους παρακολουθούσε ένα μαύρο Mercedes. Από το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βγήκε ο 30χρονος φερόμενος αρχηγός, ο οποίος αφού πλησίασε το όχημα των κοριτσιών, συστήθηκε ως «Τζούλιο».

Τις σημάδεψε με ένα πιστόλι λέγοντας τους πως γνωρίζει πως είναι της ασφάλειας και έφυγε.

Τα δύο κορίτσια κάλεσαν την Αστυνομία και τους φύλακες των εστιών στο σημείο όπου ενημερώθηκαν πως παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν στις φοιτητικές εστίες.

Μάλιστα ο «Τζούλιο» προσέγγισε ξανά τα δύο κορίτσια λέγοντας τους αρχικά πως πρόκειται παρεξήγηση. Όταν όμως ενημερώθηκε πως στην πύλη των φοιτητικών εστιών της Πολυτεχνειούπολης, είχε πάει η Αστυνομία τις απείλησε με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας, κάνοντας ξεκάθαρο τον ρόλο του στις φοιτητικές εστίες.

Χτυπούσαν τα θύματά τους στις ληστείες

Στις 22 Αυγούστου 2022, στις 03:20, τέσσερα μέλη της δεύτερης συμμορίας, χρησιμοποιώντας πυροσβεστήρα, παραβίασαν τις εισόδους και μπήκαν στον εσωτερικό χώρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην οδό Υμηττού στην Καισαριανή. Εκεί βρισκόταν ένας 24χρονος, ο οποίος εργαζόταν ως φύλακας, τον οποίο και απείλησαν με πιστόλι.

Στη συνέχεια άρπαξαν τις εισπράξεις του καταστήματος που υπήρχαν στο ταμείο και ανέρχονταν σε 10.000 ευρώ καθώς και το κινητό του φύλακα τον οποίο και χτύπησαν κατά την διαφυγή τους.

Ήταν έτοιμοι για όλα -Πυροβόλησαν και τραυμάτισαν πολίτη

Κατά τη διάρκεια των ληστειών φαίνεται να ήταν προετοιμασμένοι ακόμα και για ένοπλη αντιπαράθεση είτε με αστυνομικούς είτε με πολίτες-θύματα, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη και τον εντοπισμό τους.

Χαρακτηριστική είναι η ληστεία στις 6 Ιουλίου 2021, στις 19:30, όταν δύο μέλη της συμμορίας, με την απειλή όπλου, εισέβαλαν σε σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας, στην Καισαριανή Αττικής και άρπαξαν 1.000 ευρώ.

Κατά την αποχώρηση τους, εργαζόμενοι σε καφέ τους αντιλήφθηκαν και τους καταδίωξαν. Την ώρα που οι δράστες πλησίαζαν στο ορμητήριο-στρατηγείο τους στην Πανεπιστημιούπολη, πυροβόλησαν προς το μέρος των δύο ανδρών, τραυματίζοντας τον δεύτερο ελαφρά στο δάχτυλο του ποδιού.

Ληστείες και μέσα στην Πολυτεχνειούπολη

Προέβαιναν σε ληστείες ακόμα και μέσα στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ενδεικτικά, στις 24/10/2021, δέκα δράστες προσέγγισαν έναν 19χρονο, έναν 20χρονο, και δύο 21χρονους, τους περικύκλωσαν και αφού τους απείλησαν με μαχαίρι και πιστόλι, στη συνέχεια τους χτύπησαν και τους άρπαξαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα, 45 ευρώ και μία χρυσή αλυσίδα.

Σε άλλη περίπτωση στις 21 Μαΐου 2022, στις 7 το πρωί, και πάλι δέκα δράστες προσέγγισαν 42χρονο ξανά μέσα στον χώρο της Πολυτεχνειούπολης του Ζωγράφου και αφού τον χτύπησαν του άρπαξαν το σακίδιο πλάτης του, το οποίο μεταξύ άλλων περιείχε έναν ένα laptop και 150 ευρώ.

Έκλεβαν αυτοκίνητα και τα χρησιμοποιούσαν στις ληστείες

Για τις ληστείες μάλιστα, φέρονται να χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα. Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ., στις 9 Ιουλίου 2022 μεταξύ των ωρών 02:45 έως 03:15 τρία από τα μέλη της δεύτερης συμμορίας μπήκαν σε υπόγειο πάρκινγκ στην οδό Αργυροκάστρου και έχοντας στην κατοχή τους ένα πιστόλι κατάφεραν και αφαίρεσαν ένα αυτοκίνητο μάρκας Mercedes-Benz AMG CLA- 45, ιδιοκτησίας της εταιρείας «Olympic Εμπορικές», το οποίο με τη μορφή ένας 67χρονος. Λίγες ώρες αργότερα, χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο αυτοκίνητο πραγματοποίησαν δύο ένοπλες ληστείες στην περιοχή του Ζωγράφου και της Καισαριανής.

Πηγή: iefimerida

Δειτε Επισης

Αμίλητος αποχώρησε από το δικαστήριο ο Μάνος Δασκαλάκης-«Νιώθει δικαιωμένος»
Η πρώτη αντίδραση Πισπιρίγκου μετά την ισόβια κάθειρξη-«Έχω ήδη ασκήσει έφεση»
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητριών στην Ελλάδα-Μπουνιές, κλωτσιές και μαλλιοτραβήγματα
Δύο σεισμοί 5,6 και 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας-Αισθητοί και στην Αττική
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Εντός της ημέρας η απόφαση για το βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό