Petrolina Solar LTD: Εξαιρετική τεχνογνωσία και αξιοπιστία

Η εταιρεία Petrolina Solar Ltd, ακολουθώντας πιστά τις εταιρικές διαχρονικές αξίες του Ομίλου Πετρολίνα, που είναι η δέσμευση και αφοσίωση προς τον καταναλωτή, δραστηριοποιείται στον τομέα των φωτοβολταϊκών συστημάτων από το 2011 και προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις που ταιριάζουν στο προφίλ του κάθε καταναλωτή, τόσο στον οικιακό όσο και τον βιομηχανικό τομέα, μέσα από μια μεγάλη γκάμα προϊόντων. Συγκεκριμένα, εκπονεί και παρέχει την ενεργειακή μελέτη λειτουργίας του φωτοβολταϊκού συστήματος καθώς και τον σχεδιασμό του. Επιπρόσθετα, αναλαμβάνει τις διαδικασίες για αδειοδότηση όλων των τύπων φωτοβολταϊκών συστημάτων καθώς και την εγκατάσταση, επιτήρηση, συντήρηση και τεχνική υποστήριξη του συστήματος μετά τη λειτουργία του.

Η εξαιρετική τεχνογνωσία του άρτια εκπαιδευμένου προσωπικού μαζί με την αξιοπιστία του Ομίλου Πετρολίνα, εγγυάται την υλοποίηση κάθε είδους εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος. Τα συνεργεία τα οποία υλοποιούν τις εγκαταστάσεις είναι πιστοποιημένα από διεθνώς αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά κέντρα.

Ένας από τους κύριους στόχους της Petrolina Solar είναι η επιλογή αξιόπιστων συνεργατών και προμηθευτών οι οποίοι διαθέτουν ποιοτικά προϊόντα συνοδευόμενα με όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά και εγγυήσεις, τελευταίας τεχνολογίας και υψηλής αποδοτικότητας.

Η συνεχής online παρακολούθηση σχεδόν όλων των φωτοβολταϊκών συστημάτων σε πραγματικό χρόνο από μηχανικούς της εταιρίας, διασφαλίζει την ορθή και απρόσκοπτη λειτουργία των συστημάτων, εντοπίζοντας και επιλύοντας άμεσα βλάβες που πιθανό να προκύψουν.

Παράλληλα, παρέχεται δωρεάν επιτόπια επίσκεψη στον χώρο του κάθε ενδιαφερόμενου πελάτη για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Η Petrolina Solar, μέλος του Συνδέσμου Εταιριών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Κύπρου (ΣΕΑΠΕΚ), ο οποίος υπάγεται στην Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), έχει υλοποιήσει ένα μεγάλο φάσμα φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, από μικρά οικιακά συστήματα μέχρι μεγάλης κλίμακας βιομηχανικά συστήματα. Επίσης, έχει αναπτύξει μακροχρόνιες συνεργασίες με ισχυρά ονόματα προμηθευτών φωτοβολταϊκών πλαισίων, φωτοβολταϊκών μετατροπέων, βάσεων στήριξης και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού.

Το net-metering είναι μια μέθοδος συμψηφισμού μετρήσεων της καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας που διοχετεύεται προς το υποστατικό από το δίκτυο και της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας από το φωτοβολταϊκό σύστημα που εξάγεται προς το δίκτυο. Η ενέργεια που παράγεται από το φωτοβολταϊκό σύστημα καταναλώνεται επί τόπου στο υποστατικό και οποιοδήποτε πλεόνασμα μπορεί να υπάρχει που δεν καταναλώθηκε μεταφέρεται στην επόμενη διμηνία τιμολόγησης.

Με τη μέθοδο του Net-Billing, υπολογίζεται η διαφορά μεταξύ του κόστους αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που εισάγεται από το δίκτυο και της πίστωσης από την τιμή πώλησης της περίσσειας ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από το φωτοβολταϊκό σύστημα  και διοχετεύεται στο δίκτυο αφού δεν έχει καταναλωθεί απευθείας από το υποστατικό που είναι εγκατεστημένο το φωτοβολταϊκό σύστημα.

Το Virtual Net-Metering ορίζεται ως η μέθοδος σύμφωνα με την οποία υπολογίζεται η διαφορά μεταξύ της εισαγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας από το δίκτυο για την κάλυψη των αναγκών ενός υποστατικού και της εξαγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας από το φωτοβολταϊκό σύστημα στο δίκτυο το οποίο όμως είναι εγκατεστημένο σε διαφορετικό χώρο από το υποστατικό που εξυπηρετεί.

Ενδεικτικές τιμές (από –μέχρι ανά 1 kw)

Για ένα οικιακό φωτοβολταϊκό σύστημα net-metering ισχύος 5kw, ενδεικτικά το κόστος ανέρχεται περίπου στις €7500 με το ΦΠΑ (€1500/kw) ανάλογα με το υποστατικό και η παραγόμενη ενέργεια γύρω στις 8000kwh ετησίως. Για ένα φωτοβολταϊκό σύστημα net-billing το οποίο συνήθως μπορεί να εγκατασταθεί σε βιομηχανικές ή εμπορικές μονάδες, το κόστος ανά kw είναι πιο χαμηλό αφού το κόστος μειώνεται ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το μέγεθος του φωτοβολταϊκού συστήματος. Στην περίπτωση αυτή, το μέγεθος ενός φωτοβολταϊκού συστήματος μπορεί να κυμαίνεται από 10kW-8MW.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κιλκίς 1, 6015, Λάρνακα, Τ. +357 24848000, F. +357 24651128, info@petrolinasolar.com.cy