Green Energy: Χαράσσουμε το μέλλον με ΑΠΕ

Ο Όμιλος Green Energy αποτελείται από ένα ευέλικτο συγκρότημα εταιρειών το οποίο δραστηριοποιείται στον τομέα της «Πράσινης Ενέργειας» και προσφέρει λύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.  

«Χαράσσουμε το μέλλον με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας»

Η εγκαθίδρυση της πρώτης εταιρείας δραστηριοποίησης στον τομέα «Πράσινης Ενέργειας» έλαβε χώρα, το 2005, με  την εισαγωγή της γερμανικής εταιρείας παραγωγής φωτοβολταϊκών Conergy στην αγορά και την εξαγορά της το 2011.

Τo ίδιο έτος, προχωρήσαμε σε μια σύμπραξη με έναν άλλο κυπριακό Όμιλο και εντός του 2016 δημιουργήθηκε ο Όμιλος Green Energy, ο οποίος απαρτίζεται από αρκετές θυγατρικές εταιρείες εκ των οποίων οι βασικές είναι οι:

  • SUNTECHNICS LTD: Η ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία στον τομέα των φωτοβολταϊκών συστημάτων εξυπηρετεί πελάτες από τον οικιστικό, εμπορικό και βιομηχανικό τομέα, παρέχοντας υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες.
  • CYPVSOLAR HOLDING: Αποτελείται από αρκετές εταιρείες φωτοβολταϊκών πάρκων, οι οποίες συνεργάζονται με την Suntechnics Ltd, στη διαχείριση, συντήρηση και λειτουργία πράσινων πάρκων.
  • ENERGY&BEYOND: ENERGY&BEYOND: Εταιρεία παροχής ενεργειακών υπηρεσιών (ESCo) και προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία από 1η Οκτωβρίου διαθέτει πράσινη ενέργεια σε βιομηχανικούς και εμπορικούς καταναλωτές.

Φωτοβολταϊκά συστήματα / Υπηρεσίες

Μελετούμε, υλοποιούμε, διαχειριζόμαστε και συντηρούμε «πράσινα projects»

Με πολυετή εμπειρία και άρτια καταρτισμένο προσωπικό, ο όμιλος προσφέρει μια σειρά εξειδικευμένων προϊόντων και υπηρεσιών στον τομέα «Πράσινης Ενέργειας», όπως Φωτοβολταϊκά Συστήματα, Λειτουργία και Συντήρηση Πάρκων Μεγάλης Κλίμακας, Παροχή Ηλεκτρικής Ενέργειας, Έργα ESCo και Μελέτες Εξοικονόμησης Ενέργειας.

Προηγμένες και καινοτόμες λύσεις:

  • Ολοκληρωμένα φωτοβολταϊκα συστήματα - Οικιακά /Βιομηχανικά και Μεγάλης κλίμακας πάρκα
  • Διαχείριση, Λειτουργία & Συντήρηση Φωτοβολταϊκών Πάρκων
  • Ολοκληρωμένες λύσεις ηλεκτροφορτιστών (AC/DC, EV Charging)
  • Εταιρεία Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας
  • ESCo - Πάροχος Ενεργειακών Υπηρεσιών
  • Υλοποίηση και ταυτόχρονη χρηματοδότηση του έργου, μέσω του συνδεδεμένου με τον όμιλο, Cyprus Energy Fund.

Brands

Με τα πιο αξιόπιστα brands

Συνειδητά επιλέγουμε συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας βιομηχανίας, την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών και την παροχή υπηρεσιών αριστείας σε όλο το εύρος των υπηρεσιών μας.

Εξατομικευμένες λύσεις για κάθε πελάτη!

Η άνοδος των τιμών ενέργειας, έχει οδηγήσει στην αυξημένη ζήτηση εγκατάστασης φωτοβολταϊκών τόσο σε οικίες όσο και σε επιχειρήσεις. Ο Όμιλος Green Energy προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις με τα σχέδια Net-metering και Net-billing.

Ενδεικτικά, μια κατοικία με κατανάλωση 7000 kWh τον χρόνο, εγκαθιστώντας φωτοβολταϊκά, μπορεί να εξοικονομήσει έως €1750-€1900 τον χρόνο από την παραγωγή των φωτοβολταϊκών του και την αντίστοιχη εξοικονόμηση από τους λογαριασμούς ηλεκτρισμού.

Το κόστος ηλεκτρικού ρεύματος έχει πλήξει και τις επιχειρήσεις

Με το σχέδιο ιδιοκατανάλωσης Net Billing, κάθε πελάτης διασφαλίζει τη σημαντική μείωση στην κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας από το δίκτυο της Α.Η.Κ., πετυχαίνοντας έτσι σημαντική εξοικονόμηση στους λογαριασμούς και συμμετέχοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μπορούν να εκμεταλλευθούν τα σχέδια τοποθέτησης φωτοβολταϊκών συστημάτων για ιδιοκατανάλωση με τη μέθοδο net billing και έτσι να επιτύχουν εξοικονόμηση που φτάνει το 90% της κατανάλωσης ηλεκτρισμού και τη δυνατότητα απόσβεσης της επένδυσης στα 3 έως 7 χρόνια.

Με δυνατότητα απόσβεσης στα 2,5 χρόνια, για σύστημα 4KW

Το κόστος της εγκατάστασης καθορίζεται από το μέγεθος του φωτοβολταϊκού συστήματος, όπως και από την τεχνολογία μετατροπέων που θα προτείνει ο μελετητής. Για σκοπούς γενικού υπολογισμού, ο καταναλωτής μπορεί να υπολογίσει με τα δεδομένα αυτής της περιόδου, ότι θα πληρώσει περίπου €1,4 έως €1,5 ανά βατ (watt). Δηλαδή, ένα σύστημα 4KW θα στοιχίσει περίπου €5,600 σε περίπτωση που η εγκατάσταση θα γίνει σε οροφή με κεραμίδι, ενώ για επίπεδη οροφή το κόστος θα φτάσει στις €6000. Σε περίπτωση που ένα σπίτι είναι τριφασικό, τότε το κόστος κυμαίνεται από €6,100 για οικίες με κεραμίδι και €6,600 σε επίπεδη οροφή.

Είναι σημαντικό, να γνωρίζουν οι καταναλωτές ότι χάρη στα προγράμματα ενέργειας και τις επιδοτήσεις Net metering, μια κατοικία (με άδεια οικοδομής που εκδόθηκε πριν την 01/01/2017) μπορεί να εξασφαλίσει επιδότηση έως €1.500 και έτσι η απόσβεση να γίνει σε ακόμα πιο σύντομο χρονικό διάστημα (η απόσβεση εκτιμάται στα 2 με 2,5 χρόνια).

Στοιχεία επικοινωνίας

Διευθύνση: 107B Νίκου Παττίχη, 3070 Λεμεσός, Κύπρος

Τηλ.: +357 25734800 / +357 25734911

Fax: +357 25734810

Email: info@geg.com.cy

Website: www.geg.com.cy

Facebook: @greenenergycyprus

Instagram: @greenenergygroup

Linkedin: @greenenergygroup

YouTube Channel: Green Energy Group