EnergyIntel Services: Με τη δύναμη της πράσινης ενέργειας

Η EnergyIntel Services ιδρύθηκε με στόχο να φέρει τη δύναμη της πράσινης ενέργειας στους καταναλωτές. H επιδίωξη της εταιρείας είναι να συνεισφέρει στην αειφόρο ανάπτυξη, αξιοποιώντας τον ήλιο με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Με μια ματιά:

  • Η EnergyIntel Services ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2006, με ιδρυτές την Ευγενία Ηροδοτου και τον Μάριο Αλεξάνδρου
  • H ομάδα αποτελείται από 22 εξειδικευμένα άτομα
  • Ο ετήσιος τζίρος του γκρουπ αγγίζει τα 7 εκ ευρώ
  • Τα γραφεία μας βρίσκονται στη Γρηγόρη Αυξεντίου 1, 1040 Λευκωσία
  • Η εταιρεία μας συμμετείχε το σχεδιασμό έργων ΑΠΕ συνολικό 165M Wp
  • 4,5 εκατ ευρώ επενδύθηκε σε έργα research & Development
  • Κεφάλαια αξίας 10εκ ευρώ δεσμευτήκαν για το 2022.

 Η EnergyIntel Services παρέχει ένα συνδυασμό υπηρεσιών, συμβάλλοντας στις προσπάθειες της Κύπρου για να επιτύχει τους στόχους απέναντι στην ΕΕ για διείσδυση  των ΑΠΕ και μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Παρέχουμε φωτοβολταϊκά συστήματα, υπέρυθρη θέρμανση και έξυπνα ενεργειακά συστήματα εξασφαλίζοντας μοναδικές δυνατότητες, υπηρεσίες σχεδιασμού και αδειοδότησης, χρηματοδότησης και κατασκευής σταθμών παραγωγής ηλεκτρισμού από ΑΠΕ.

Η EnergyIntel Services παρέχει ένα συνδυασμό υπηρεσιών, συμβάλλοντας στις προσπάθειες της Κύπρου για να πετύχει τους στόχους στην ΕΕ για διείσδυση  των ΑΠΕ και μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Τα Φωτοβολταϊκά Συστήματα μετατρέπουν την ηλιακή ακτινοβολία σε ηλεκτρική ενέργεια. Στην Κύπρο τα φωτοβολταϊκά συστήματα προσφέρονται ιδιαίτερα λόγο της μεγάλης ηλιοφάνειας που έχουμε τους περισσότερους μήνες του χρόνου.

Για την εγκατάσταση ενός Φωτοβολταϊκού Συστήματος στην Κύπρο από 3kWp μέχρι 10kWp σε κεραμοσκεπή, το απαιτούμενο καθαρό εμβαδόν που χρειάζεται είναι περίπου 25m2 – 80m2. Αν εγκατασταθεί σε επίπεδη οροφή τότε χρειάζονται περίπου 45m2 -150m2.

Για να έχετε τη μέγιστη δυνατή απόδοση από το φωτοβολταϊκό σας σύστημα με βάση τη γεωγραφική θέση της Κύπρου, είναι σημαντικό αυτό να έχει Νότιο προσανατολισμό με κλίση 25°-28°. Οποιαδήποτε απόκλιση από αυτές τις παραμέτρους, επηρεάζει αρνητικά την παραγωγή του συστήματος προκαλώντας ανάλογη απόκλιση από τη μέγιστη παραγωγή του.

Σε ό,τι αφορά την εξοικονόμηση από την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος 4 KW, με ενδεικτικό κόστος επένδυσης 5.500 ευρώ, μπορεί κάποιος να εξοικονομήσει στον λογαριασμό του ρεύματος ποσό ύψους 2000 ευρώ ετησίως. Λαμβάνοντας υπόψιν τη μέγιστη χορηγία που ανέρχεται στα 1.500 ευρώ και στα ορεινά στα 2.250 ευρώ,  η απόσβεση μπορεί να γίνει σε 2 έτη.

Η εταιρεία μας, EnergyIntel Services Ltd, διακρίνεται για τις λύσεις που προσφέρει και κάθε έργο μας από το πιο μικρό οικιακό μέχρι μεγάλα εμπορικά έργα είναι ιδιαίτερης σημασίας. Έργα που αγαπήσαμε είναι η μακροπρόθεσμη συνεργασία με την Pafilia στο πανέμορφο Minthis Hills, η μετατροπή ιδιωτικών σχολείων σε πράσινες τεχνολογικές οάσεις όπως το Junior και Senior Schools! Θα σταθούμε όμως στο Imperio House της Imperio όπου σχεδιάστηκε και εφαρμόστηκε καινοτομική λύση σκίασης και φωτοβολταϊκού συστήματος ταυτόχρονα!

Αξίζει να αναφερθούμε και στην παγκόσμια τεχνολογική καινοτομία θερμικής αποθήκευσης που η εταιρεία μας αναπτύσσει με στόχο τη διάθεση στην αγορά πολύ σύντομα.

8. Στοιχεία επικοινωνίας.

EnergyIntel Services Ltd

Γρηγόρη Αυξεντίου 1

1040 Λευκωσία

Τ: 22380707

Φ: 22376900

Ε: info@energyintel.com.cy

www.energyintel.com.cy