Εξαφανισμένοι στην Κύπρο που… άνοιξε η γη και τους κατάπιε (pics)

H υπόθεση εξαφάνισης του 36χρονου Στέλιου Γεωργίου από τη Λευκωσία, ο οποίος απουσίαζε από την οικία του από το περασμένο Σάββατο, είχε ευτυχώς αίσιο τέλος, αφού εντοπίστηκε τελικά τέσσερις μέρες αργότερα στη Λεμεσό, μετά από μια τεράστια επιχείρηση που στήθηκε από Αστυνομία και εθελοντές.
 
Ο REPORTER, με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, καταγράφει τις μυστηριώδεις εξαφανίσεις που σημειώθηκαν κατά καιρούς στην Κύπρο. Υποθέσεις που όμως δεν είχαν την ίδια κατάληξη με αυτή του Στέλιου, καθώς τα πρόσωπα που εξαφανίστηκαν δεν βρέθηκαν-μέχρι σήμερα- ποτέ.  

Ιστορίες που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη και έμειναν στα συρτάρια των ανεξιχνίαστων υποθέσεων, αφήνοντας ταυτόχρονα τις οικογένειες των εξαφανισμένων με τεράστια ερωτηματικά.
 
ΜΑΡΙΑ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Η Μαρία Κακογιάννη, ελλείπει από την οικία της στη Λεμεσό, από τις 11 Απριλίου 2012.  Η 39χρονη τότε, περιγράφεται ως ύψους 1.72 εκ. περίπου, λεπτής σωματικής διάπλασης, με κοντά καστανόξανθα σγουρά μαλλιά, ενώ κατά την ώρα της αναχώρησής της από το σπίτι της, φορούσε τζιν παντελόνι και ζακέτα χρώματος γκρι.

Η Αστυνομία είχε στήσει τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό της, χωρίς αποτέλεσμα. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, εντοπίστηκε ένα σημείωμα, το οποίο παραδόθηκε στον σύζυγό της. Από εξέταση που έγινε από ειδικό γραφολόγο, διαπιστώθηκε ότι είχε τον γραφικό της χαρακτήρα, όμως όταν το συνέγραψε τελούσε υπό πίεση ή απειλή.
 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΝΙΑΤΗΣ
Ο Ιωάννης Μονιάτης, ηλικίας 49 ετών το 2008, εξαφανίσθηκε από την οικία του στην Πάφο, στις 8 Απριλίου. Ο Μονιάτης, με καταγωγή από τη Λεμεσό, περιγράφεται ως κανονικής σωματικής διάπλασης, ύψους 1,60 και με κοντά μαύρα μαλλιά.

ΜΑΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
Στις 3 Νοεμβρίου του 2006 εξαφανίστηκε από την οικία του ο Μάριος Αντωνιάδης, 33 χρόνων από την Κάτω Δευτερά και έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Ο Αντωνιάδης περιγράφεται ως λεπτής σωματικής διάπλασης, ύψους 1.95μ., μελαχρινός, με καστανά κοντά αραιά μαλλιά. Την τελευταία φορά που θεάθηκε φορούσε τζιν παντελόνι και μαύρη ζακέτα, ενώ την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λευκωσίας σε συνεργασία με τον Αστυνομικό Σταθμό Λακατάμιας.
 
ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΑΣ
Άλλος ένας άνδρας που εξαφανίστηκε λίγο μετά την έλευση νέου έτους, είναι ο Σάββας Σάββα από τον Άγιο Αθανάσιο Λεμεσού, 33 χρόνων, ο οποίος ελλείπει από την οικία του από τις 5.1.04. Ο Σάββα περιγράφεται ως κανονικής σωματικής διάπλασης, ύψους 1.70 μ., ψιλοκουρεμένος με καστανά μαλλιά. Την τελευταία φορά που θεάθηκε , ο 33χρονος τότε Σάββα, φορούσε μαύρο παντελόνι και σακάκι. Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού.
 
ΝΙΚΟΣ ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ ΣΥΝΕΣΗΣ- ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΝΝΑΣ ΣΥΝΕΣΗΣ
Μια ιστορία που θυμίζει κινηματογραφική ταινία εξελίχθηκε το 2003 στην Κύπρο. Δύο αδέλφια, ο Νίκος Θεοδούλου Σύνεσης και Κυριάκος Καννάς Σύνεσης εξαφανίσθηκαν από την οικία τους στην Κοφίνου, στις 15 Φεβρουαρίου 2003.
 
Ο 31χρονος Νίκος Θεοδούλου Συνεσής περιγράφεται ως κανονικής σωματικής διάπλασης, ύψους 1.80 μ. περίπου, με κοντά μαύρα μαλλιά και κατά την τελευταία φορά που θεάθηκε φορούσε παντελόνι χρώματος μαύρου, φανέλα και σακάκι σκούρου χρώματος και λαστιχένιες ποδίνες.

Ο 28χρονος αδελφός του, Κυριάκος Κάννας Συνεσής περιγράφεται ως λεπτής σωματικής διάπλασης, με μακριά καστανόξανθά μαλλιά (συνήθως σε κότσο) και λεπτή γενειάδα. Κατά την τελευταία φορά που θεάθηκε φορούσε παντελόνι τζιν χρώματος μπλε και μαύρη φανέλα.
 
Το ΤΑΕ Λάρνακας διερευνά τις δύο υποθέσεις.
 
AΝΝΑ ΜΙΛΤΙΑΔΟΥΣ

Το 2002 μπορεί να χαρακτηριστεί και ως η χρονιά των ελλείποντων προσώπων, αφού συνολικά τέσσερα πρόσωπα εξαφανίσθηκαν και δεν επέστρεψαν ποτέ στους οικείους τους.

Μια εξ’ αυτών είναι η Άννα Μιλτιάδους, τότε 75 χρόνων από τη Λεμεσό, η οποία ελλείπει από την οικία της από τις 23/9/02. Το ΤΑΕ Λεμεσού εξετάζει την υπόθεση.                          
 
ΝΙΚΟΣ ΤΤΟΦΑΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ
Εννέα μέρες νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 14 Σεπτεμβρίου 2002, είχε εξαφανιστεί ο Νίκος Ττοφαρής Σωτηρίου 38 χρόνων, από το Ψάθι της Πάφου. Ο Ττοφαρής περιγράφεται ως ισχυρής σωματικής διάπλασης, ύψους 1.75μ., μελαχρινός, με μαύρα κοντά μαλλιά, καστανά μάτια και μουστάκι. Την υπόθεση διερευνά ο Αστυνομικός σταθμός Στρουμπιού.
 
ΒΑΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Από τις 7 Ιουλίου 2002 ελλείπει από την οικία της ξαδέλφης του στη Λάρνακα ο Βάσος Κωνσταντίνου 28 χρόνων. Ο Κωνσταντίνου περιγράφεται ως ισχυρής σωματικής διάπλασης, ύψους 1.80μ., με μαύρα μαλλιά και καφέ μάτια. Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.
 
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΕΛΟΠΙΔΑ

Η πρώτη χρονικά εξαφάνιση του έτους(σ.σ. το 2002) σημειώθηκε στις 29 Ιανουαρίου, όταν ο 55χρονος τότε Χαράλαμπος Πελοπίδας από το Καντού Λεμεσού έφυγε από την οικία του και έκτοτε δεν έχει επιστρέψει.

Ο Πελοπίδας περιγράφεται ως παχουλός, ύψους 1.70 μ., με γκριζόμαυρα μαλλιά. Φοράει γυαλιά μυωπίας και κουτσαίνει στο δεξί του πόδι. Την τελευταία φορά που θεάθηκε φορούσε σακάκι παραλλαγής, φανέλα με γαλάζιες και άσπρες ρίγες και μαύρο παντελόνι. Την υπόθεση εξετάζει ο Αστυνομικός Σταθμός Επισκοπής.
 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΙΝΝΗΣ

Μια από τις πιο μυστηριώδεις εξαφανίσεις που σημειώθηκαν στην Κύπρο ήταν η εξαφάνιση του δόκτωρα Γεώργιου Κιννή από τη Λεμεσό, ο οποίος ελλείπει από την οικία του από τις 8 Μαϊου 2001. Ο Κιννής περιγράφεται ως λεπτής σωματικής διάπλασης, ύψους 1.74 μ., φαλακρός και με μούσι. Την τελευταία φορά που θεάθηκε φορούσε τζιν παντελόνι σκούρου χρώματος και κοντομάνικη φανέλα κίτρινου χρώματος.
 
Ο Κιννής ήταν Διευθυντής του Ακτινολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού. Τότε, είχε εντοπιστεί το όχημα του Κιννή και οι έρευνες της Αστυνομίας επικεντρώθηκαν στο ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Η υπόθεση του Κιννή κράτησε για αρκετό διάστημα καθηλωμένη την κοινή γνώμη, αφού συνεχώς έρχονταν νέα στοιχεία στη δημοσιότητα.
 
Ένα από τα πολλά που ακούστηκαν για την υπόθεση ήταν ότι ο γιατρός πιθανότατα να είχε ταφεί σε ανεγειρόμενη οικοδομή, ένα σενάριο που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΓΡΙΒΑΣ
Άλλη μια εξαφάνιση σημειώθηκε το 2001 στη Λεμεσό, όταν ο Δημήτρης Χαριλάου, άλλως «ΓΡΙΒΑΣ», 80 χρόνων, έφυγε από την οικία του στο Ζακάκι και δεν επέστρεψε. Ο «Γρίβας» περιγράφεται ως κανονικής σωματικής διάπλασης, ύψους 1.67 μ., με γκρίζα μαλλιά, μεγάλα φρύδια και μουστάκι στριφτό. Την τελευταία φορά που θεάθηκε φορούσε μαύρο δερμάτινο σακάκι και παντελόνι χρώματος πράσινου παραλλαγής. Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού.
 
ΓΙΑΓΚΟΣ ΣΑΡΜΑΣ
Ο Γιάγκος Σαρμάς από την Πόλη Χρυσοχούς, 38 χρόνων το 2000, κτηνοτρόφος στο επάγγελμα, ελλείπει από την οικία του από τις 30 Δεκεμβρίου. Ο Σαρμάς περιγράφεται ως ισχυρής σωματικής διάπλασης, ύψους 1.80 μ., με κοντά καστανά μαλλιά. Κατά την τελευταία φορά που θεάθηκε φορούσε τζιν παντελόνι χρώματος μαύρου και γκρίζο πουκάμισο. Την υπόθεση διερευνά ο αστυνομικός σταθμός Πόλης Χρυσοχούς.
 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΥΣΙΩΤΗΣ
Την 1η Οκτωβρίου του 2000 εξαφανίστηκε από την οικία του ο Παναγιώτης Λυσιώτης από τη Λάρνακα, 44 χρόνων τότε, ο οποίος ήταν νυμφευμένος στην Ελλάδα. Ο Λυσιώτης περιγράφεται ως μέτριας σωματικής διάπλασης, ύψους 1.80 μ., με γκριζόμαυρα μαλλιά και καστανά μάτια. Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.
 
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΔΡΕΑ ΑΡΕΣΤΗ
Λιγότεροι ήταν αυτοί που εξαφανίστηκαν πριν την έλευση του νέου αιώνα. Μεταξύ αυτών, ήταν ο 23χρονος Χαράλαμπος Ανδρέα Αρέστη από τη Λεμεσό. Ο Αρέστη ελλείπει από την οικία του από τις 22 Ιανουαρίου 1997. Ο 23χρονος περιγράφεται ως ύψους 1.75 μ., μελαχρινός, με μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια και επαγγέλλεται ως επιδιορθωτής ελαστικών. Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού.
 
ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ
Μια 84χρονη, η Ιφιγένεια Θεοδούλου από το Φοινί, η οποία πάσχει από αρτηριοσκλήρωση, ελλείπει από την οικία της από τις 4 Αυγούστου 1994. Η Θεοδούλου περιγράφεται ως ύψους 1.30μ. περίπου, φορούσε μαύρα ρούχα, μαύρο μαντήλι στο κεφάλι και λαστιχένιες ποδίνες χρώματος μαύρου. Την υπόθεση διερευνά ο αστυνομικός σταθμός Πλατρών.
 
ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΑΣ
Δύο μήνες νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 15 Ιουνίου 1994, εξαφανίστηκε από την οικία του ο Αιμίλιος Γιάννη από το Λιοπέτρι, 26 χρόνων τότε, περιγραφόμενος ως λεπτής σωματικής διάπλασης, ύψους 1.70 μ., μελαχρινός, με μαύρα κοντά μαλλιά και μικρό λεπτό μουστάκι. Την τελευταία φορά που θεάθηκε φορούσε παντελόνι τζιν χρώματος μπλε και παπούτσια άσπρα. Την υπόθεση διερευνά ο Αστυνομικός σταθμός Ξυλοφάγου.
 
ΔΗΜΟΣ ΣΑΒΒΑ ΧΑΡΗ
Για 28 ολόκληρα χρόνια αγνοείται η τύχη του Δήμου Σάββα Χάρη από τον Σαϊττά, ο οποίος ελλείπει από την οικία του από τις 31 Ιουλίου 1990, όταν ήταν 72 ετών. Την τελευταία φορά που θεάθηκε ήταν γύρω στις τρεις το απόγευμα της συγκεκριμένης μέρας, να κολυμπά στην περιοχή " LADY`S MILE " στη Λεμεσό. Έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του, ενώ το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.
 

Διαβάστε εδώ: Δέκα παιδάκια που απήχθησαν από την Κύπρο και παραμένουν εξαφανισμένα (pics)

*Για τους συγκεκριμένους εξαφανισθέντες δεν υπάρχουν φωτογραφίες από την Αστυνομία Κύπρου

Δειτε Επισης

«Θα σε σκοτώσω»-Μαθητής γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Υποβάλλονται την Τετάρτη οι υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές
Εντός του 2024 η νομοθετική ρύθμιση της πρακτικής εργασίας των φοιτητών
Πιθανόν ανήλικης η σορός που εντοπίστηκε στη Σωτήρα-Λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις
Σοβαρή αμέλεια και ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα καταγγέλλει η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου
Χαραλαμπίδου: Βασικός ο ρόλος των κοινοβουλίων για καταπολέμηση διαφθοράς
Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
Χείμαρρος κατά Παπαθεοδώρου ο Λοϊζίδης-«Να μας πει ο Αρχηγός αν μιλά με μάρτυρες κατηγορίας»
Κλειστό τμήμα του δρόμου Ανθούπολης-Παλαιχωρίου λόγω της απόπειρας φόνου