Τετάρτη 7 Δεκ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Χρίστος Αυγουστίνος: Χρηματοοικονομικός Αναλφαβητισμός στην εποχή χωρίς μετρητά

  31/10/2022 06:47
Χρίστος Αυγουστίνος: Χρηματοοικονομικός Αναλφαβητισμός στην εποχή χωρίς μετρητά

Χρίστος Αυγουστίνος: Χρηματοοικονομικός Αναλφαβητισμός στην εποχή χωρίς μετρητά

  31/10/2022 06:47

Βασική προϋπόθεση για να λαμβάνει κανείς σημαντικές χρηματοοικονομικές αποφάσεις στη ζωή του, αποτελεί ο χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός. Τέτοιες αποφάσεις μπορεί να είναι, μεταξύ άλλων, το άνοιγμα ενός τραπεζικού λογαριασμού, η αποπληρωμή ενός δανείου, η επιλογή ασφάλειας και η συνταξιοδότηση.

Ο Χρίστος Αυγουστίνος, Διευθυντής Καναλιών Διανομής της Ελληνικής Τράπεζας, αναλύει την έννοια του Χρηματοοικονομικού Αναλφαβητισμού στην εποχή χωρίς μετρητά και παρουσιάζει τρόπους σωστού χειρισμού των οικονομικών στην εποχή του εικονικού χρήματος.

Μιλά για τη στοχευόμενη στρατηγική, που εφαρμόζει η Ελληνική Τράπεζα μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες, όπως τα διάφορα ψηφιακά κανάλια εξυπηρέτησης, η δημιουργία των Connect Corners, ο εκσυγχρονισμός του δικτύου των ΑΤΜ, αλλά και η ορθότερη διαχείριση των οικονομικών των πελατών, μέσω των χρεωστικών και πιστωτικών τους καρτών, καθώς και των ηλεκτρονικών πορτοφολιών (e-wallets).

Δείτε πιο κάτω το ένατο επεισόδιο της σειράς Easy Economics:

σειρά Easy Economics

Ο REPORTER και η Ελληνική Τράπεζα παρουσιάζουν τη διαδικτυακή σειρά “Easy Economics”, επίκεντρο της οποίας είναι ο χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός.

Μέσα από τα επεισόδια της σειράς, επαγγελματίες, που σχετίζονται με τον χώρο των χρηματοοικονομικών, μας βοηθούν να κατανοήσουμε πώς να διαχειριστούμε τα δικά μας χρήματα, δίνοντάς μας τις κατάλληλες συμβουλές.

Σε μια περίοδο, που οι διεθνείς εξελίξεις είναι ραγδαίες, απρόβλεπτες και εύκολα μεταβαλλόμενες, η γνώση αυτή είναι απαραίτητη για τον καθένα από μας.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας