Γιάγκος Χατζηγιάννης: Αύξηση επιτοκίων Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας & οι επιπτώσεις

Στην αύξηση του βασικού επιτοκίου της κατά 0,5% έχει προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με στόχο την αντιστάθμιση του αυξανόμενου πληθωρισμού στις χώρες της ΕΕ.

Τους λόγους για τους οποίους λήφθηκε η συγκεκριμένη απόφαση, αλλά και τις επιπτώσεις που προκύπτουν, εξηγεί στο τέταρτο επεισόδιο της σειράς “Easy Economics”, ο γενικός διευθυντής του CMI, Γιάγκος Χατζηγιάννης.

Όπως επισημαίνει ο κ. Χατζηγιάννης, το μέτρο αύξησης των επιτοκίων είναι ένα από τα λίγα εργαλεία που έχουν οι κεντρικές τράπεζες για να σταματήσουν τον πληθωρισμό. Η κίνηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ν’ αυξήσει το βασικό επιτόκιο αποδεικνύει πως, καθότι οι πληθωριστικές τάσεις είναι εκτός ελέγχου, δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια αναμονής.

Άμεσος είναι ο αντίκτυπος στους δανειολήπτες, οι οποίοι βλέπουν τη μηνιαία δόση που πληρώνουν στις τράπεζες ν’ αυξάνεται.

Δείτε πιο κάτω το τέταρτο επεισόδιο της σειράς Easy Economics:

H σειρά Easy Economics

Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ και η Ελληνική Τράπεζα παρουσιάζουν τη διαδικτυακή σειρά “Easy Economics”, επίκεντρο της οποίας είναι ο χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός.

Μέσα από τα επεισόδια της σειράς, επαγγελματίες, που σχετίζονται με τον χώρο των χρηματοοικονομικών, μας βοηθούν να κατανοήσουμε πώς να διαχειριστούμε τα δικά μας χρήματα, δίνοντάς μας τις κατάλληλες συμβουλές.

Σε μια περίοδο, που οι διεθνείς εξελίξεις είναι ραγδαίες, απρόβλεπτες και εύκολα μεταβαλλόμενες, η γνώση αυτή είναι απαραίτητη για τον καθένα από μας.

Δειτε Επισης

Α. Λευκάτης & Π. Φιλίππου: Cloud Technologies
Δρ. Γιώργος Θεοχαρίδης: ESG - Investments - Funds
Ειρήνη Λουκαΐδου: Ποια είναι η πραγματική αξία της εφαρμογής κριτηρίων ESG σε μια επιχείρηση
Αντριάνα Φιλίππου: Πώς να προστατευόμαστε στο Διαδίκτυο
Τάσος Γιασεμίδης: Τι είναι ο πληθωρισμός και πώς επηρεάζει τον καταναλωτή;
Χρήστος Αλεξάνδρου: Κοινός ή Ατομικός τραπεζικός λογαριασμός για μια οικογένεια
Ματθαίος Στυλιανού: Τι αποταμιεύσεις χρειάζονται για ένα επαρκές εισόδημα στη συνταξιοδότηση;
Έμιλυ Παστελλίδου: Γιατί δεν πρέπει να αμελούμε τη δόση του δανείου μας
Σάββας Σαββίδης: Διαθήκη - Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να τη σκεφτείτε
Χριστόφορος Χριστοφή: Easy Economics