Τετάρτη 7 Δεκ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Αντιγόνη Κωμοδίκη: Πώς μαθαίνω στα παιδιά μου να χειρίζονται τα χρήματά τους

  19/09/2022 06:29
Αντιγόνη Κωμοδίκη: Πώς μαθαίνω στα παιδιά μου να χειρίζονται τα χρήματά τους

Αντιγόνη Κωμοδίκη: Πώς μαθαίνω στα παιδιά μου να χειρίζονται τα χρήματά τους

  19/09/2022 06:29

Απαραίτητη θεωρείται η εκπαίδευση των παιδιών στον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό, η οποία πρέπει να αρχίζει από νωρίς.

Ήδη από τα 7 τους χρόνια, τα παιδιά καλούνται να διαχειριστούν κάποιο έξοδο, που προκύπτει στο σχολείο ή σε κάποια εκδρομή.

Τους τρόπους με τους οποίους οι γονείς μπορούν με απλό και κατανοητό τρόπο να εξηγήσουν στα παιδιά τους βασικές οικονομικές έννοιες, αναλύει στο τρίτο επεισόδιο της σειράς “Easy Economics”, η CEO του Junior Achievement Cyprus, Αντιγόνη Κωμοδίκη. Μέσω διάφορων δραστηριοτήτων και τακτικών, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να μάθουν αλλά και να κατανοήσουν τι σημαίνει έσοδα, έξοδα, αποταμίευση, κόστος και τιμή.

Όπως επισημαίνει η κα Κωμοδίκη, όσο πιο νωρίς αρχίσουν οι γονείς να συζητούν τις οικονομικές έννοιες με τα παιδιά τους, τόσο πιο προετοιμασμένα θα είναι αυτά στην ενηλικίωση. 

Δείτε πιο κάτω το τρίτο επεισόδιο της σειράς Easy Economics:

H σειρά Easy Economics

Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ και η Ελληνική Τράπεζα παρουσιάζουν τη διαδικτυακή σειρά “Easy Economics”, επίκεντρο της οποίας είναι ο χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός.

Μέσα από τα επεισόδια της σειράς, επαγγελματίες, που σχετίζονται με τον χώρο των χρηματοοικονομικών, μας βοηθούν να κατανοήσουμε πώς να διαχειριστούμε τα δικά μας χρήματα, δίνοντάς μας τις κατάλληλες συμβουλές.

Σε μια περίοδο, που οι διεθνείς εξελίξεις είναι ραγδαίες, απρόβλεπτες και εύκολα μεταβαλλόμενες, η γνώση αυτή είναι απαραίτητη για τον καθένα από μας.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας