Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022 | Επικοινωνία
Facebook Header Button  Tweeter Header Button   Youtube Header Button Instagram Header Button
trans gif

«Ο εθισμός μου στις ουσίες κράτησε 25 χρόνια, πήγα σε 19 κέντρα απεξάρτησης»

  24/07/2022 11:06
«Ο εθισμός μου στις ουσίες κράτησε 25 χρόνια, πήγα σε 19 κέντρα απεξάρτησης»

«Ο εθισμός μου στις ουσίες κράτησε 25 χρόνια, πήγα σε 19 κέντρα απεξάρτησης»

  24/07/2022 11:06

Ερρίκος Πετιλόν:  «Έχω γεννηθεί με οριακή διαταραχή προσωπικότητας και συγχρόνως το σύνδρομο της ασθένειας του εθισμού»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

Ο Ερρίκος Πετιλόν παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Espresso» και μίλησε για τον εθισμό του στις ουσίες ο οποίος όπως είπε κρτάτησε 25 χρόνια. 

 «Έχω ολοκληρώσει σε 19 κέντρα απεξάρτησης, εντός και εκτός Ελλάδας, με 5,5 μήνες εγκλεισμό κατά μέσο όρο. Στην Ελλάδα έκανα τα τέσσερα. Πριν από τρία χρόνια το τελευταίο στη Θεσσαλονίκη. Στη Γερμανία, στην Αγγλία και στο Βέλγιο τα υπόλοιπα. Στην Ελλάδα έχει ένα δυο κέντρα αποκατάστασης της προκοπής. Δεν έχει παραπάνω. Ο καθένας έχει το θέμα του. Εγώ, ας πούμε, είχα διπλή διάγνωση. Έχω γεννηθεί με οριακή διαταραχή προσωπικότητας και συγχρόνως είχα και το σύνδρομο της ασθένειας του εθισμού. Από τη γιαγιά μου το πήρα, που ήταν μανιοσχιζοφρενής», είπε αρχικά ο ηθοποιός για να συνεχίσει: «Το πρόβλημα μου ήταν ότι μου πήρε πολλά χρόνια να το καταλάβω. Δεν το καταλάβαιναν ούτε οι γιατροί. Αυτό που περνούσα έχει κατάθλιψη, θυμούς, οργή και διάφορα άλλα στοιχεία, και στην προσπάθεια να τα κατευνάσεις όλα αυτά ίσως εθίζεσαι. Ένας βασικός παράγων που με πισωγυρνούσε ήταν αυτός. Μετά βρήκα το πρόβλημα και ηρέμησα. Μέχρι να το βρω, όμως, πέρασαν χρόνια. Άλλα τόσα πέρασαν μέχρι να βρω τον κατάλληλο γιατρό».

Για το αν αναγνωρίζει τα λάθη του λέει: «Ναι, θα ήθελα να είχα μάθει πιο νωρίς τη διπλή διάγνωση και να το είχα αντιμετωπίσει. Είχα άγνοια. Στα 48 το διέγνωσα. Τώρα είμαι 60. Λάθη ζωής εν θα έλεγα ότι έκανα. Ήμουν επιπόλαιος, αλλά αυτό θεωρώ ότι ήταν μέρος της ανωριμότητας μου, λόγω ηλικίας τότε. Άρα δεν μπορώ να τα ορίσω σαν λάθη. Μετανιώνω μόνο για τα χρόνια που ήμουν εγκλωβισμένος στη διπλή διάγνωση και στις υποτροπές που έχω κάνει. Ο εθισμός μου κράτησε 25 χρόνια».

Ο Ερρίκος Πετιλόν μίλησε για την απόφασή του να βάλει τέρμα σε όλο αυτό: «Εγώ το αποφάσισα. Αλλά και το να έχω φτάσει κοντά στον θάνατο το έχω νιώσει πολλές φορές. Υπήρχαν στιγμές φόβου για τη ζωή μου, αλλά δυστυχώς στον ενεργό εθισμό δεν το σκέφτεσαι έτσι, το προσπερνάς. Αδιαφορείς. Στον ενεργό εθισμό οι συμπεριφορές που βγάζεις και ο τρόπος που σκέφτεσαι τα προσπερνάει αυτά. Δεν τα λαμβάνεις υπόψη σου».

 πρώην γόης της πασαρέλας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην βοήθεια και… έπαρση που είχε από την εξωτερική του εμφάνιση, τη σχέση με τον γιο του καθώς και την προοπτική μιας επόμενης σχέσης.

Η ομορφιά σού έκανε ζημιά ή ήταν δώρο για σένα;

Δεν μου έκανε ζημιά, αλλά σίγουρα η αναγνωρισιμότητα, η γοητεία, η ομορφιά γενικά σου δίνει μια ώθηση τέτοια που μπορείς να χάσεις τις βάσεις του. Η ομορφιά σού δίνει επιβεβαίωση, ικανοποίηση, νιώθεις άτρωτος, ότι έχεις πέραση. Επαναπαύεσαι σε πράγματα και τρέφεις το εγώ σου με εξωτερικούς παράγοντες. Αυτό δεν είναι καλό, γιατί χάνεις το κέντρο σου και δεν μπορείς να δεις που βρίσκεσαι. Μπερδεύεσαι, με άλλα λόγια. Υπήρχε μια εποχή που ζούσα για το όνομα μου. Διαφέρει πάρα πολύ αυτό.

Σύντροφος υπάρχει κοντά σου σήμερα;

Δεν είμαι με κάποια. Ξεκινάω από το μηδέν τη ζωή μου. Επαγγελματικά και γενικά. Συζητώ με έναν φίλο μου να συνεταιριστούμε στην εστίαση. Θεωρώ ότι πρώτα φτιάχνεις το εισόδημα σου και έχεις μια λογική άνεση, όσο γίνεται, κι εφόσον αυτό τακτοποιηθεί, κάνεις και μια σχέση της προκοπής.

Ο γιος σου σε στηρίζει;

Ναι, έχουμε πολύ καλή σχέση. Ο Κάγιος είναι 27 ετών και ζει στην Κόστα Ρίκα. Απασχολείται στον τομέα του αγροτουρισμού, με τη μητέρα του. Έπρεπε να μεγαλώσει για να του εξηγήσω τι συνέβη με εμένα. Η μητέρα του ήταν εξαίρετη, δεν του είπε ποτέ κακιά κουβέντα, αλλά έπρεπε να φτάσει στα 20 για να μάθει τι συνέβη. Τη μητέρα του, γερμανοπολωνικής καταγωγής, τη γνώρισα εδώ στην Ελλάδα όταν ήμουν 30 ετών. Αλλά η δική μου ζωή είναι εδώ.

4278927074440884 0974 KARTSONA PETILON 26062007

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας